1 april: FWG Gehandicaptenzorg

28/02/2018

Kom naar de introductiebijeenkomsten of trainingen.

Volgende maand is het zover: vanaf 1 april worden functies binnen de branche Gehandicaptenzorg ingedeeld met FWG Gehandicaptenzorg, een vereenvoudigde en transparante vorm van functies indelen.

In de maand maart kunnen HR-adviseurs met functiewaardering in hun portefeuille en werkzaam binnen de branche gehandicaptenzorg zich voorbereiden met de introductiebijeenkomsten die FWG organiseert op diverse locaties in het land. Nog niet aangemeld? Op diverse locaties is nog plek voor een aantal deelnemers.

Vanaf april wordt ook de training Functies indelen met FWG Gehandicaptenzorg aangeboden aan alle overige FWG-toepassers waaronder HR-professionals en apart voor leden van de interne bezwarencommissie. Voor degene die naar de introductiebijeenkomst is geweest, is deelname aan deze training niet meer nodig.

Kijk voor de introductiebijeenkomst en de training Functies indelen op www.fwg.nl/academy

Speciale webpagina

Op www.fwg.nl/gehandicaptenzorg is alle belangrijke informatie over FWG Gehandicaptenzorg verzameld. De achtergrond, wat er verandert en wat er niet verandert, de cao-aanpassing en veelgestelde vragen.

Themabijeenkomst: Happy people, better results

FWG Progressional People en Preventned zetten zich in voor meer werkplezier in de zorg. Maar hoe pakt u werkplezier in uw organisatie aan? Welke stappen kunt u concreet zetten? Wat is het rendement? En hoe krijgt u uw stakeholders mee? Kom naar de themabijeenkomst!

Meer informatie

Hoe ziet Dave's werk eruit in de toekomst?

De zorg verandert continu. Vraagstukken worden complexer en technologie ontwikkelt zich snel. Met Xelf kunt u inspelen op deze veranderingen. Hoe zien functies er uit over tien jaar? Welke kennis, vaardigheden en opleidingen zijn er nodig?

Lees verder

'Zorg voor later'

De nieuwe HR Trendmonitor is gebaseerd op 41 openhartige gesprekken met HR-managers over hun werk, focus en ambities. Het rapport beschrijft thema's als werkplezier en de noodzaak van regionale samenwerking. Maar ook gaan we in op de vraag: in hoeverre is HR in staat om zijn eigen agenda te bepalen?

Bestel het rapport