2 december: Actie Leer Netwerk Dag

19/11/2019

Het Actie Leer Netwerk nodigt u uit om (kosteloos) deel te nemen aan haar eerste netwerkdag op 2 december in ‘s-Hertogenbosch. Daar delen bestuurders, beleidsadviseurs, HR-professionals uit zorg, zorgonderwijs en welzijn hun kennis en ervaringen. De dag is bedoeld om alle partijen die o.a. betrokken zijn bij de Regionale Actieplannen Aanpak Tekorten (RAAT’s) inspiratie te bieden. En gezamenlijk te werken aan het actief delen en verder brengen van oplossingen die bijdragen aan voldoende, tevreden en goed toegeruste medewerkers in de zorg.

De dag bestaat uit een plenair programma en een groot keuzeaanbod aan workshops. FWG Progressional People biedt twee workshops:

De invloed van technologie op het werk van zorgmedewerkers
om 14.15 uur in zaal Dexter 24

Geertje van de Ven en Bram de Gier gaan in op hoe technologie het werken in uw organisatie verandert. Telemonitoring, domotica, big data, augmented en virtual reality… Een greep uit de vormen van technologie die de komende jaren een steeds grotere impact zullen hebben op de zorg. Maar wat voor impact? Raakt het op termijn het bestaansrecht van de zorgprofessional? Of biedt het ook kansen? Juist in het licht van een langdurig krappe arbeidsmarkt? Regeren is vooruitzien luidt het spreekwoord. In deze workshop gaan we in sneltreinvaart in op technologische innovaties: wat kan er al en hoe beïnvloedt dit het werken in de zorg? Daarnaast gaan we in op een manier om de ‘black box’ van technologie te openen. We laten zien hoe je de effecten van technologie op werk meetbaar kunt maken, zodat je als zorgorganisatie echt kunt anticiperen op het werken in de zorg van (over)morgen.

Focus op 45up! powervrouwen
in Limousin 2

Nog nooit namen er zoveel vrouwen van 45 jaar en ouder deel aan het arbeidsproces als nu. Een groot deel daarvan werkt in de zorg. Alleen al daarom reden genoeg om deze ‘powervrouwen’ gemotiveerd en vitaal te houden. In deze workshop gaan Barbara de Jong en Liesbeth Heuts in op verschillende thema’s die centraal staan in de levensfase van deze belangrijke doelgroep. Zo kunt u ze ondersteunen met alles wat er in deze levensfase speelt en ze helpen hun kwaliteiten optimaal te benutten in hun werk. Met perspectief op de toekomst.

 

Aanmelden voor de workshops is niet nodig.

 

Nieuw praktijkvoorbeeld: Helpende plus

Wij stuiten regelmatig op functies die al wel in de zorg voorkomen, maar (nog) niet als ijkfunctie in het FWG-systeem opgenomen kunnen worden. Om u toch te helpen met de beschrijving, hebben wij praktijkvoorbeelden opgesteld. Nét gepubliceerd: de helpende plus!

Bekijk de praktijkvoorbeelden

Publicatie 10 jaar trendonderzoek in de zorg

Tien trends en tien experts-van-het-eerste-uur: hoe kijken zij terug op hun uitspraken van tien jaar geleden? En wat is volgens hen de waarde van trendonderzoek? Tien jaar na het verschijnen van het eerste trendrapport hebben wij deze inkijkjes in verleden en heden gebundeld in één publicatie.

Bestellen

Tijdelijke expertise nodig?

Graag stellen we aan u voor: Experts on demand, de zzp’ers van FWG Progressional People. U kunt hen inzetten bij het ontwikkelen van strategisch HR-beleid, een verandertraject of fusie. Maar ook bij vraagstukken rondom flexibele personeelsinzet, duurzame inzetbaarheid, management development, conflictbeheersing of arbeidsrecht.

Bekijk de profielen