2 december: Actie Leer Netwerk Dag

19/11/2019

Het Actie Leer Netwerk nodigt u uit om (kosteloos) deel te nemen aan haar eerste netwerkdag op 2 december in ‘s-Hertogenbosch. Daar delen bestuurders, beleidsadviseurs, HR-professionals uit zorg, zorgonderwijs en welzijn hun kennis en ervaringen. De dag is bedoeld om alle partijen die o.a. betrokken zijn bij de Regionale Actieplannen Aanpak Tekorten (RAAT’s) inspiratie te bieden. En gezamenlijk te werken aan het actief delen en verder brengen van oplossingen die bijdragen aan voldoende, tevreden en goed toegeruste medewerkers in de zorg.

De dag bestaat uit een plenair programma en een groot keuzeaanbod aan workshops. FWG Progressional People biedt twee workshops:

De invloed van technologie op het werk van zorgmedewerkers
om 14.15 uur in zaal Dexter 24

Geertje van de Ven en Bram de Gier gaan in op hoe technologie het werken in uw organisatie verandert. Telemonitoring, domotica, big data, augmented en virtual reality… Een greep uit de vormen van technologie die de komende jaren een steeds grotere impact zullen hebben op de zorg. Maar wat voor impact? Raakt het op termijn het bestaansrecht van de zorgprofessional? Of biedt het ook kansen? Juist in het licht van een langdurig krappe arbeidsmarkt? Regeren is vooruitzien luidt het spreekwoord. In deze workshop gaan we in sneltreinvaart in op technologische innovaties: wat kan er al en hoe beïnvloedt dit het werken in de zorg? Daarnaast gaan we in op een manier om de ‘black box’ van technologie te openen. We laten zien hoe je de effecten van technologie op werk meetbaar kunt maken, zodat je als zorgorganisatie echt kunt anticiperen op het werken in de zorg van (over)morgen.

Focus op 45up! powervrouwen
in Limousin 2

Nog nooit namen er zoveel vrouwen van 45 jaar en ouder deel aan het arbeidsproces als nu. Een groot deel daarvan werkt in de zorg. Alleen al daarom reden genoeg om deze ‘powervrouwen’ gemotiveerd en vitaal te houden. In deze workshop gaan Barbara de Jong en Liesbeth Heuts in op verschillende thema’s die centraal staan in de levensfase van deze belangrijke doelgroep. Zo kunt u ze ondersteunen met alles wat er in deze levensfase speelt en ze helpen hun kwaliteiten optimaal te benutten in hun werk. Met perspectief op de toekomst.

 

Aanmelden voor de workshops is niet nodig.

 

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 2

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder