2 december: Actie Leer Netwerk Dag

19/11/2019

Het Actie Leer Netwerk nodigt u uit om (kosteloos) deel te nemen aan haar eerste netwerkdag op 2 december in ‘s-Hertogenbosch. Daar delen bestuurders, beleidsadviseurs, HR-professionals uit zorg, zorgonderwijs en welzijn hun kennis en ervaringen. De dag is bedoeld om alle partijen die o.a. betrokken zijn bij de Regionale Actieplannen Aanpak Tekorten (RAAT’s) inspiratie te bieden. En gezamenlijk te werken aan het actief delen en verder brengen van oplossingen die bijdragen aan voldoende, tevreden en goed toegeruste medewerkers in de zorg.

De dag bestaat uit een plenair programma en een groot keuzeaanbod aan workshops. FWG Progressional People biedt twee workshops:

De invloed van technologie op het werk van zorgmedewerkers
om 14.15 uur in zaal Dexter 24

Geertje van de Ven en Bram de Gier gaan in op hoe technologie het werken in uw organisatie verandert. Telemonitoring, domotica, big data, augmented en virtual reality… Een greep uit de vormen van technologie die de komende jaren een steeds grotere impact zullen hebben op de zorg. Maar wat voor impact? Raakt het op termijn het bestaansrecht van de zorgprofessional? Of biedt het ook kansen? Juist in het licht van een langdurig krappe arbeidsmarkt? Regeren is vooruitzien luidt het spreekwoord. In deze workshop gaan we in sneltreinvaart in op technologische innovaties: wat kan er al en hoe beïnvloedt dit het werken in de zorg? Daarnaast gaan we in op een manier om de ‘black box’ van technologie te openen. We laten zien hoe je de effecten van technologie op werk meetbaar kunt maken, zodat je als zorgorganisatie echt kunt anticiperen op het werken in de zorg van (over)morgen.

Focus op 45up! powervrouwen
in Limousin 2

Nog nooit namen er zoveel vrouwen van 45 jaar en ouder deel aan het arbeidsproces als nu. Een groot deel daarvan werkt in de zorg. Alleen al daarom reden genoeg om deze ‘powervrouwen’ gemotiveerd en vitaal te houden. In deze workshop gaan Barbara de Jong en Liesbeth Heuts in op verschillende thema’s die centraal staan in de levensfase van deze belangrijke doelgroep. Zo kunt u ze ondersteunen met alles wat er in deze levensfase speelt en ze helpen hun kwaliteiten optimaal te benutten in hun werk. Met perspectief op de toekomst.

 

Aanmelden voor de workshops is niet nodig.

 

Tijdelijke expertise nodig?

Graag stellen we aan u voor: Experts on demand, de zzp’ers van FWG Progressional People. U kunt hen inzetten bij het ontwikkelen van strategisch HR-beleid, een verandertraject of fusie. Maar ook bij vraagstukken rondom flexibele personeelsinzet, duurzame inzetbaarheid, management development, conflictbeheersing of arbeidsrecht.

Bekijk de profielen

Aansprekende functiebeschrijvingen

Omdat medewerkers zich vaak niet herkenden in hun functiebeschrijving, ontwikkelde Philadelphia in samenwerking met FWG nieuwe functieprofielen in een heel nieuw format, in begrijpelijke taal. Heeft u ook interesse in een nieuwe opzet van uw functiebeschrijvingen?

Meer informatie

Arkin winnaar HR Zorg Award 2019

GGZ-organisatie Arkin heeft de Nationale HR Zorg Award 2019 gewonnen. Bestuurder Dick Veluwenkamp ontving de prijs uit handen van de bekende verpleegkundige en blogger Tommie Niessen. Arkin won met het project ‘Arkin Ontregelt’, dat behandelaren in staat stelt om alléén nog vast te leggen wat nodig is voor de kwaliteit van zorg.

Lees verder