26 januari: Dag van het respect voor de zorg

04/01/2021

Op 26 januari organiseren wij, voor het derde jaar op rij, de Dag van het werkplezier in de zorg. Een dag waarin we normaal gesproken het prachtige zorgvak vieren met zorgprofessionals uit alle lagen en alle branches in de zorg. Dit jaar staat deze dag geheel in het teken van respect en waardering voor de zorg en hebben we daarom omgedoopt tot Dag van het respect voor de zorg. Want het voelt vreemd, om het in deze nijpende tijden over werkplezier te hebben. Toch staat dit thema wel centraal. Want ook, of misschien wel juist in coronatijd ontstaan bij zorgorganisaties ook vele mooie initiatieven die het werken in de zorg plezieriger of lichter maken. Dit zien wij aan de vele ingestuurde initiatieven voor onze Nationale HR Zorg Award. Daarnaast is de Dag van het respect voor de zorg bedoeld om de zorg een hart onder de riem te steken, door ook aandacht te hebben voor de lichtpuntjes, hoe klein ook.

online show

Dit doen we onder andere tijdens onze online show: een ochtendprogramma vanaf 09.00 uur, gepresenteerd door Sabine Uitslag, met verschillende inspirerende sprekers van binnen en buiten de zorg, waarin we alle inzendingen voor de Nationale HR Zorg Award in de spotlights zetten. Vanaf vandaag onthullen we stapsgewijs de sprekers via LinkedIn! Aanmelden voor de show kan al!

in het land

Ieder jaar roepen wij zorgorganisaties op om iets voor hun medewerkers te organiseren op de Dag van het werkplezier. We kunnen ons voorstellen dat iets groots optuigen nu niet mogelijk en niet zo gepast is. We roepen echter toch alle zorgorganisaties in Nederland op om 26 januari 2021 extra stil te staan bij het werkplezier van hun medewerkers en het waardevolle zorgvak dat zij uitoefenen. Het is dé dag voor aandacht, waardering en respect.

Organiseert uw organisatie iets op de Dag van het werkplezier in de zorg 2021? Wij horen het graag!  Zo kunnen we met deze mooie initiatieven ook andere organisaties inspireren.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder