1 april 2018: FWG Gehandicaptenzorg

10/11/2017

De branche Gehandicaptenzorg gaat per 1 april 2018 functies indelen met FWG Gehandicaptenzorg: een vereenvoudigde variant van FWG 3.0, toegespitst op de branche. Dit is een van de afspraken in de Cao Gehandicaptenzorg 2017-2019, waar onlangs de teksten van beschikbaar zijn gesteld.

Over FWG Gehandicaptenzorg

In FWG Gehandicaptenzorg worden functies ingedeeld op basis van kaderteksten en ijkfuncties uit FWG 3.0. Door middel van het beredeneerd vergelijken van niveau-onderscheidende elementen uit de kaderteksten en vergelijking met ijkfuncties wordt een indeling tot stand gebracht. Dit geldt alleen voor nieuw in te delen functies en herindelingen van functies na 1 april 2018. Er is dus geen sprake van een her-implementatie of het opnieuw beschrijven en/of indelen van bestaande functies. FWG heeft het nieuwe systeem samen met vertegenwoordigers van werknemers, werkgevers en toepassers in de gehandicaptenzorg gerealiseerd.

Procedures

Naast een andere werkwijze voor het indelen van functies, zijn de huidige cao-procedures voor (verzoek tot) herbeschrijving en -indeling en bezwaar geactualiseerd en aangepast aan deze nieuwe wijze van indelen. Deze cao-wijzigingen treden eveneens in werking per 1 april 2018.

Informatie en training

Op 24 november a.s. organiseert VGN een voorlichtingsbijeenkomst voor HR-professionals over de Cao Gehandicaptenzorg 2017-2019, waarbij ook FWG Gehandicaptenzorg in hoofdlijnen wordt toegelicht.

In maart 2018 organiseren FWG en sociale partners kosteloze ‘Introductietrainingen FWG Gehandicaptenzorg’. Organisaties die het betreft ontvangen hier nadere informatie over.

Meer informatie over de bijeenkomst van VGN op 24 november vindt u hier: http://www.vgn.nl/artikel/26026. Met vragen over de bijeenkomst kunt u terecht bij VGN.

Voor meer informatie over FWG Gehandicaptenzorg gaat u naar fwg.nl/gehandicaptenzorg of neemt u contact op met het FWG Servicepunt via 030-2669 400 of servicepunt@fwg.nl.

 

FWG Trendrapport 2017

'De zorg, ongelijk voor iedereen': over zorg die steeds meer maatwerk is. Zorg die steeds meer het 'unieke verhaal' van de cliënt centraal stelt. Over het vervagen van de grenzen van de sector 'gezondheidszorg', met mooie voorbeelden van nieuwe technologie en van de toekomst van werk.

Bestel uw exemplaar

HR on Demand

Tijdelijk ondersteuning nodig op HR gebied? Onze senior HR-professionals zijn direct beschikbaar om bij uw organisatie aan de slag te gaan. Of het nou gaat om strategische vraagstukken of de coördinatie van projecten, advies of aansturing van een team.

Meer informatie

Themabijeenkomst over impact van zelfsturing

Zelfsturende teams zijn populair in de zorg. Ze passen goed bij de transitie waarin de regie van de cliënt en de professie van de zorgverlener centraal staan. Zelfsturing of zelforganisatie als besturingsvorm geeft professionals meer regelcapaciteit om cliëntgerichter te kunnen werken.

Lees meer