7 tips voor een inspirerende functiebeschrijving

03/02/2021

Belanden de functiebeschrijvingen in uw organisatie ongelezen in de la? Dat kan anders. Maak ze waardegedreven en zorg dat uw medewerkers zich er in herkennen. Met deze zeven tips maakt u er een inspirerende functiebeschrijving van!

1. Bepaal de kernwaarden

Een goede functiebeschrijving sluit aan bij de kernwaarden van de organisatie. Als uw organisatie de kernwaarden ‘gastvrijheid’ en ‘warmte’ hanteert, laat dan in de functiebeschrijving terugkomen op welke manier de medewerker hieraan bijdraagt. En op dezelfde manier past een dichtgetimmerde functiebeschrijving niet bij een organisatie die waarden als ‘eigen regie’ en ‘ondernemerschap’ hoog in het vaandel heeft staan.

2. Ga het gesprek aan

Zie de functiebeschrijving als een kans om te reflecteren en het gesprek aan te gaan. Komen de kernwaarden van de organisatie bijvoorbeeld overeen met de persoonlijke waarden van de medewerker? Zo kan een medewerker die veel waarde hecht aan autonomie in conflict komen als bij de organisatie de veiligheid van de bewoners voorop staat. Wat te doen wanneer een bewoner met valgevaar een wandeling wil maken naar een nabij gelegen park?

3. Focus op toegevoegde waarde

Focus in de functiebeschrijving op de toegevoegde waarde van de betreffende functie. Wat heeft de cliënt er aan dat deze functie in het leven is geroepen? En het team? En de organisatie? Het opnemen van de toegevoegde waarde geeft een sterke focus, zoals ‘de begeleider zorgt ervoor dat de cliënt het naar zijn zin heeft in de groep’. Daarnaast biedt het de medewerker ruimte en vrijheid om vanuit hier invulling te geven aan zijn of haar vakmanschap en talenten.

4. Zorg voor herkenbaarheid

Ook een generiek beschreven functie moet herkenbaar zijn voor de medewerker. Check of dat zo is. Om de herkenbaarheid te vergroten, kunt u de functiebeschrijving aanvullen met rollen, competenties en talenten. Of u laat ruimte over voor persoonlijke notities. Ook kunt u meer focussen op de resultaten die van de medewerker verwacht worden.

5. Experimenteer met de vorm

Wie zegt dat een functiebeschrijving uit alleen maar tekst moet bestaan? Zo kunt u een voorblad met een woordenwolk opnemen, zodat herkenbare termen voor de functie in één een oogopslag zichtbaar zijn. Of denk aan een infographic, waarbij in verschillende kleuren of kaders kernachtig doelgroep en werkomgeving worden beschreven. Betrek eventueel uw afdeling communicatie hierbij om ook eens vanuit een andere invalshoek naar functiebeschrijvingen te kijken.

6. Houd ‘m levend

Een functiebeschrijving is geen statisch document. Een organisatie is altijd in beweging en ook een medewerker ontwikkelt zich doorlopend. De functiebeschrijving vormt een goed uitgangspunt voor ontwikkelgesprekken en het uitzetten van loopbaanpaden. Houd de functiebeschrijving actueel, zodat de medewerker zich erin blijft herkennen en ‘employabel’ en arbeidsmarktfit blijft.

7. Benut de speelruimte

Zorg er tot slot voor dat de functiebeschrijving voldoet aan de cao-eisen. Zo moet de kern van de functie duidelijk worden beschreven. Maar ervaar deze formele spelregels niet als een keurslijf: zo kunt u de gezichtspunten ook als een bijlage toevoegen. Benut de speelruimte die er is!

De F zit weer in de maand

Februari is de perfecte tijd om stil te staan bij het fundament van uw organisatie, uw functiehuis. Meldt u zich deze maand aan voor een FWG-training, dan neemt u gratis een collega mee.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder