Aansprekende functiebeschrijvingen

Belanden de functiebeschrijvingen van uw organisatie ook ongelezen in de la? Dat kan anders! Wij dagen u uit om van een beschrijvend document een inspirerend profiel te maken. Een functiebeschrijving die ondersteunend is aan processen als loopbaanontwikkeling, het begeleiden van medewerkers bij employability en het uitdragen van kernwaarden.

Zo ondervond Philadelphia Zorg dat medewerkers zich vaak niet herkennen in hun functiebeschrijving. Daarom ontwikkelde de zorgorganisatie in samenwerking met FWG nieuwe functieprofielen. Woorden als ‘kern van de functie’, ‘plaats in de organisatie’ en ‘functionele kenmerken’ zijn vervangen door ‘je talenten’, ‘je vakmanschap’, ‘de bewoners’, ‘je team’ en ‘je dag’. De tekst is aangepast aan het dagelijkse taalgebruik van de zorgmedewerkers. FWG is van begin af aan betrokken geweest bij het proces en ondersteunt deze innovatieve ontwikkeling bij Philadelphia.

 

Naadloos aansluiten op uw behoeftes

Hoe maakt u een format dat naadloos aansluit bij de waarden, visie en stijl van uw organisatie én de mensen die er werken? Toekomstgerichter, resultaatgerichter? Vanuit medewerkers- of cliëntperspectief? Wilt u procesrollen of flexibele teamtaken toevoegen? Vanuit een creatieve én inhoudelijke invalshoek kunnen wij met een frisse blik kijken naar uw huidige functiebeschrijvingen. Want er zijn meerdere mogelijkheden om de kern van een functie te vangen in een profiel en tegelijkertijd een visitekaartje voor uw organisatie af te geven: de functiebeschrijving als inspirerend document dat bovendien nog steeds een goede basis is om in te delen met FWG.

laat uw huidige format toetsen

Bent u nieuwsgierig naar wat wij van uw format vinden? Stuur dan een (voorbeeld van) een huidige functiebeschrijving naar servicepunt@fwg.nl en wij laten u kosteloos weten wat ons opvalt. Ook kunt u zich aanmelden voor de Academy bijeenkomst ‘Gezocht: een format van een functieprofiel dat bij ons past’. Wij bieden deze bijeenkomst ook incompany aan. Voor meer informatie, neem gerust contact op met Ilse Dijkstra.

 

Vanuit een frisse blik adviseren wij u graag hoe het eventueel anders kan en welke overwegingen daarbij van belang zijn. Ook denken wij graag mee bij organisatieveranderingen die van invloed zijn op uw functiebeschrijvingen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met senior adviseur Ilse Dijkstra.

 

Nieuw praktijkvoorbeeld: Helpende plus

Wij stuiten regelmatig op functies die al wel in de zorg voorkomen, maar (nog) niet als ijkfunctie in het FWG-systeem opgenomen kunnen worden. Om u toch te helpen met de beschrijving, hebben wij praktijkvoorbeelden opgesteld. Nét gepubliceerd: de helpende plus!

Bekijk de praktijkvoorbeelden

Publicatie 10 jaar trendonderzoek in de zorg

Tien trends en tien experts-van-het-eerste-uur: hoe kijken zij terug op hun uitspraken van tien jaar geleden? En wat is volgens hen de waarde van trendonderzoek? Tien jaar na het verschijnen van het eerste trendrapport hebben wij deze inkijkjes in verleden en heden gebundeld in één publicatie.

Bestellen

Tijdelijke expertise nodig?

Graag stellen we aan u voor: Experts on demand, de zzp’ers van FWG Progressional People. U kunt hen inzetten bij het ontwikkelen van strategisch HR-beleid, een verandertraject of fusie. Maar ook bij vraagstukken rondom flexibele personeelsinzet, duurzame inzetbaarheid, management development, conflictbeheersing of arbeidsrecht.

Bekijk de profielen