Aansprekende functiebeschrijvingen

Belanden de functiebeschrijvingen van uw organisatie ook ongelezen in de la? Dat kan anders! Wij dagen u uit om van een beschrijvend document een inspirerend profiel te maken. Een functiebeschrijving die ondersteunend is aan processen als loopbaanontwikkeling, het begeleiden van medewerkers bij employability en het uitdragen van kernwaarden.

Zo ondervond Philadelphia Zorg dat medewerkers zich vaak niet herkennen in hun functiebeschrijving. Daarom ontwikkelde de zorgorganisatie in samenwerking met FWG nieuwe functieprofielen. Woorden als ‘kern van de functie’, ‘plaats in de organisatie’ en ‘functionele kenmerken’ zijn vervangen door ‘je talenten’, ‘je vakmanschap’, ‘de bewoners’, ‘je team’ en ‘je dag’. De tekst is aangepast aan het dagelijkse taalgebruik van de zorgmedewerkers. FWG is van begin af aan betrokken geweest bij het proces en ondersteunt deze innovatieve ontwikkeling bij Philadelphia.

 

Naadloos aansluiten op uw behoeftes

Hoe maakt u een format dat naadloos aansluit bij de waarden, visie en stijl van uw organisatie én de mensen die er werken? Toekomstgerichter, resultaatgerichter? Vanuit medewerkers- of cliëntperspectief? Wilt u procesrollen of flexibele teamtaken toevoegen? Vanuit een creatieve én inhoudelijke invalshoek kunnen wij met een frisse blik kijken naar uw huidige functiebeschrijvingen. Want er zijn meerdere mogelijkheden om de kern van een functie te vangen in een profiel en tegelijkertijd een visitekaartje voor uw organisatie af te geven: de functiebeschrijving als inspirerend document dat bovendien nog steeds een goede basis is om in te delen met FWG.

laat uw huidige format toetsen

Bent u nieuwsgierig naar wat wij van uw format vinden? Stuur dan een (voorbeeld van) een huidige functiebeschrijving naar servicepunt@fwg.nl en wij laten u kosteloos weten wat ons opvalt. Ook kunt u zich aanmelden voor de Academy bijeenkomst ‘Gezocht: een format van een functieprofiel dat bij ons past’. Wij bieden deze bijeenkomst ook incompany aan. Voor meer informatie, neem gerust contact op met Ilse Dijkstra.

 

Vanuit een frisse blik adviseren wij u graag hoe het eventueel anders kan en welke overwegingen daarbij van belang zijn. Ook denken wij graag mee bij organisatieveranderingen die van invloed zijn op uw functiebeschrijvingen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met senior adviseur Ilse Dijkstra.

 

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder