Aansprekende functiebeschrijvingen

Belanden de functiebeschrijvingen van uw organisatie ook ongelezen in de la? Dat kan anders! Wij dagen u uit om van een beschrijvend document een inspirerend profiel te maken. Een functiebeschrijving die ondersteunend is aan processen als loopbaanontwikkeling, het begeleiden van medewerkers bij employability en het uitdragen van kernwaarden.

Zo ondervond Philadelphia Zorg dat medewerkers zich vaak niet herkennen in hun functiebeschrijving. Daarom ontwikkelde de zorgorganisatie in samenwerking met FWG nieuwe functieprofielen. Woorden als ‘kern van de functie’, ‘plaats in de organisatie’ en ‘functionele kenmerken’ zijn vervangen door ‘je talenten’, ‘je vakmanschap’, ‘de bewoners’, ‘je team’ en ‘je dag’. De tekst is aangepast aan het dagelijkse taalgebruik van de zorgmedewerkers. FWG is van begin af aan betrokken geweest bij het proces en ondersteunt deze innovatieve ontwikkeling bij Philadelphia.

 

Naadloos aansluiten op uw behoeftes

Hoe maakt u een format dat naadloos aansluit bij de waarden, visie en stijl van uw organisatie én de mensen die er werken? Toekomstgerichter, resultaatgerichter? Vanuit medewerkers- of cliëntperspectief? Wilt u procesrollen of flexibele teamtaken toevoegen? Vanuit een creatieve én inhoudelijke invalshoek kunnen wij met een frisse blik kijken naar uw huidige functiebeschrijvingen. Want er zijn meerdere mogelijkheden om de kern van een functie te vangen in een profiel en tegelijkertijd een visitekaartje voor uw organisatie af te geven: de functiebeschrijving als inspirerend document dat bovendien nog steeds een goede basis is om in te delen met FWG.

laat uw huidige format toetsen

Bent u nieuwsgierig naar wat wij van uw format vinden? Stuur dan een (voorbeeld van) een huidige functiebeschrijving naar servicepunt@fwg.nl en wij laten u kosteloos weten wat ons opvalt. Ook kunt u zich aanmelden voor de Academy bijeenkomst ‘Gezocht: een format van een functieprofiel dat bij ons past’.

 

Vanuit een frisse blik adviseren wij u graag hoe het eventueel anders kan en welke overwegingen daarbij van belang zijn. Ook denken wij graag mee bij organisatieveranderingen die van invloed zijn op uw functiebeschrijvingen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met senior adviseur Eline van Gerwen – Kramer.

 

Tijdelijke expertise nodig?

Graag stellen we aan u voor: Experts on demand, de zzp’ers van FWG Progressional People. U kunt hen inzetten bij het ontwikkelen van strategisch HR-beleid, een verandertraject of fusie. Maar ook bij vraagstukken rondom flexibele personeelsinzet, duurzame inzetbaarheid, management development, conflictbeheersing of arbeidsrecht.

Bekijk de profielen

Aansprekende functiebeschrijvingen

Omdat medewerkers zich vaak niet herkenden in hun functiebeschrijving, ontwikkelde Philadelphia in samenwerking met FWG nieuwe functieprofielen in een heel nieuw format, in begrijpelijke taal. Heeft u ook interesse in een nieuwe opzet van uw functiebeschrijvingen?

Meer informatie

Arkin winnaar HR Zorg Award 2019

GGZ-organisatie Arkin heeft de Nationale HR Zorg Award 2019 gewonnen. Bestuurder Dick Veluwenkamp ontving de prijs uit handen van de bekende verpleegkundige en blogger Tommie Niessen. Arkin won met het project ‘Arkin Ontregelt’, dat behandelaren in staat stelt om alléén nog vast te leggen wat nodig is voor de kwaliteit van zorg.

Lees verder