Arbeidsmarktonderzoek

Hoe ziet de arbeidsmarkt er over ... jaar uit?

Wat zijn de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in onze regio? En hoe kunnen we daar het beste op anticiperen, zodat we over 7 jaar gegarandeerd de beste zorg kunnen leveren? Op deze vragen kunnen wij antwoord geven door onderzoek te doen naar de voor u relevante arbeidsmarkt.

Onze onderzoeksafdeling doet doorlopend onderzoek naar trends en ontwikkelingen met betrekking tot (het werken in) de zorg. Die gegevens over de toekomst, in combinatie met uw eigen beleidsplannen, leggen wij op uw huidige situatie (formatie, functies e.d.). Indien gewenst kunnen wij aanvullend een regiomonitor uitvoeren. Daarbij maken we een analyse van de arbeidsmarkt in uw regio; niet alleen van de zorg, maar ook van onderwijs en andere branches. Wat is bijvoorbeeld het aantal uitstromende zorgstudenten per jaar, en in hoeverre kunnen mensen uit andere branches instromen die vergelijkbaar werk doen (denk aan facilitaire functies)?

Vervolgens maken we een GAP-analyse. Die laat de huidige stand van zaken zien en hoe de situatie er over een X aantal jaar uitziet. Van daaruit geven wij u concreet advies over de maatregelen die u kunt nemen, zodat u ook in de toekomst kunt bouwen op een goede personele organisatie.

Heeft u interesse in arbeidsmarktonderzoek?
Neem contact op met het FWG Servicepunt via 030-2669 400 of direct met senior adviseur Aryan van der Griendt.
Wilt u dit onderzoek voor uw eigen organisatie laten uitvoeren? Of voor een groep organisaties, bijvoorbeeld in uw regio, samen? Omdat het een grootschalig onderzoek betreft, zien wij vaak dat deze vraag branchebreed gesteld wordt. Wat ons betreft is alles mogelijk.

ervaring

Voor de UMC-branche voeren wij op dit moment een grootschalig arbeidsmarktonderzoek uit, de ‘Arbeidsmarktmonitor UMC’. Een opdracht van werkgevers en werknemers die samenwerken om de werkgelegenheid op de academische arbeidsmarkt te behouden, bevorderen en verbeteren.

Nieuw praktijkvoorbeeld: Helpende plus

Wij stuiten regelmatig op functies die al wel in de zorg voorkomen, maar (nog) niet als ijkfunctie in het FWG-systeem opgenomen kunnen worden. Om u toch te helpen met de beschrijving, hebben wij praktijkvoorbeelden opgesteld. Nét gepubliceerd: de helpende plus!

Bekijk de praktijkvoorbeelden

Publicatie 10 jaar trendonderzoek in de zorg

Tien trends en tien experts-van-het-eerste-uur: hoe kijken zij terug op hun uitspraken van tien jaar geleden? En wat is volgens hen de waarde van trendonderzoek? Tien jaar na het verschijnen van het eerste trendrapport hebben wij deze inkijkjes in verleden en heden gebundeld in één publicatie.

Bestellen

Tijdelijke expertise nodig?

Graag stellen we aan u voor: Experts on demand, de zzp’ers van FWG Progressional People. U kunt hen inzetten bij het ontwikkelen van strategisch HR-beleid, een verandertraject of fusie. Maar ook bij vraagstukken rondom flexibele personeelsinzet, duurzame inzetbaarheid, management development, conflictbeheersing of arbeidsrecht.

Bekijk de profielen