Arbeidsmarktonderzoek

Hoe ziet de arbeidsmarkt er over ... jaar uit?

Wat zijn de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in onze regio? En hoe kunnen we daar het beste op anticiperen, zodat we over 7 jaar gegarandeerd de beste zorg kunnen leveren? Op deze vragen kunnen wij antwoord geven door onderzoek te doen naar de voor u relevante arbeidsmarkt.

Onze onderzoeksafdeling doet doorlopend onderzoek naar trends en ontwikkelingen met betrekking tot (het werken in) de zorg. Die gegevens over de toekomst, in combinatie met uw eigen beleidsplannen, leggen wij op uw huidige situatie (formatie, functies e.d.). Indien gewenst kunnen wij aanvullend een regiomonitor uitvoeren. Daarbij maken we een analyse van de arbeidsmarkt in uw regio; niet alleen van de zorg, maar ook van onderwijs en andere branches. Wat is bijvoorbeeld het aantal uitstromende zorgstudenten per jaar, en in hoeverre kunnen mensen uit andere branches instromen die vergelijkbaar werk doen (denk aan facilitaire functies)?

Vervolgens maken we een GAP-analyse. Die laat de huidige stand van zaken zien en hoe de situatie er over een X aantal jaar uitziet. Van daaruit geven wij u concreet advies over de maatregelen die u kunt nemen, zodat u ook in de toekomst kunt bouwen op een goede personele organisatie.

Heeft u interesse in arbeidsmarktonderzoek?
Neem contact op met het FWG Servicepunt via 030-2669 400 of direct met senior adviseur Aryan van der Griendt.
Wilt u dit onderzoek voor uw eigen organisatie laten uitvoeren? Of voor een groep organisaties, bijvoorbeeld in uw regio, samen? Omdat het een grootschalig onderzoek betreft, zien wij vaak dat deze vraag branchebreed gesteld wordt. Wat ons betreft is alles mogelijk.

ervaring

Voor de UMC-branche voeren wij op dit moment een grootschalig arbeidsmarktonderzoek uit, de ‘Arbeidsmarktmonitor UMC’. Een opdracht van werkgevers en werknemers die samenwerken om de werkgelegenheid op de academische arbeidsmarkt te behouden, bevorderen en verbeteren.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder