Arbeidsmarktonderzoek

Hoe ziet de arbeidsmarkt er over ... jaar uit?

Wat zijn de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in onze regio? En hoe kunnen we daar het beste op anticiperen, zodat we over 7 jaar gegarandeerd de beste zorg kunnen leveren? Op deze vragen kunnen wij antwoord geven door onderzoek te doen naar de voor u relevante arbeidsmarkt.

Onze onderzoeksafdeling doet doorlopend onderzoek naar trends en ontwikkelingen met betrekking tot (het werken in) de zorg. Die gegevens over de toekomst, in combinatie met uw eigen beleidsplannen, leggen wij op uw huidige situatie (formatie, functies e.d.). Indien gewenst kunnen wij aanvullend een regiomonitor uitvoeren. Daarbij maken we een analyse van de arbeidsmarkt in uw regio; niet alleen van de zorg, maar ook van onderwijs en andere branches. Wat is bijvoorbeeld het aantal uitstromende zorgstudenten per jaar, en in hoeverre kunnen mensen uit andere branches instromen die vergelijkbaar werk doen (denk aan facilitaire functies)?

Vervolgens maken we een GAP-analyse. Die laat de huidige stand van zaken zien en hoe de situatie er over een X aantal jaar uitziet. Van daaruit geven wij u concreet advies over de maatregelen die u kunt nemen, zodat u ook in de toekomst kunt bouwen op een goede personele organisatie.

Heeft u interesse in arbeidsmarktonderzoek?
Neem contact op met het FWG Servicepunt via 030-2669 400 of direct met senior adviseur Aryan van der Griendt.
Wilt u dit onderzoek voor uw eigen organisatie laten uitvoeren? Of voor een groep organisaties, bijvoorbeeld in uw regio, samen? Omdat het een grootschalig onderzoek betreft, zien wij vaak dat deze vraag branchebreed gesteld wordt. Wat ons betreft is alles mogelijk.

ervaring

Voor de UMC-branche voeren wij op dit moment een grootschalig arbeidsmarktonderzoek uit, de ‘Arbeidsmarktmonitor UMC’. Een opdracht van werkgevers en werknemers die samenwerken om de werkgelegenheid op de academische arbeidsmarkt te behouden, bevorderen en verbeteren.

Tijdelijke expertise nodig?

Graag stellen we aan u voor: Experts on demand, de zzp’ers van FWG Progressional People. U kunt hen inzetten bij het ontwikkelen van strategisch HR-beleid, een verandertraject of fusie. Maar ook bij vraagstukken rondom flexibele personeelsinzet, duurzame inzetbaarheid, management development, conflictbeheersing of arbeidsrecht.

Bekijk de profielen

Aansprekende functiebeschrijvingen

Omdat medewerkers zich vaak niet herkenden in hun functiebeschrijving, ontwikkelde Philadelphia in samenwerking met FWG nieuwe functieprofielen in een heel nieuw format, in begrijpelijke taal. Heeft u ook interesse in een nieuwe opzet van uw functiebeschrijvingen?

Meer informatie

Arkin winnaar HR Zorg Award 2019

GGZ-organisatie Arkin heeft de Nationale HR Zorg Award 2019 gewonnen. Bestuurder Dick Veluwenkamp ontving de prijs uit handen van de bekende verpleegkundige en blogger Tommie Niessen. Arkin won met het project ‘Arkin Ontregelt’, dat behandelaren in staat stelt om alléén nog vast te leggen wat nodig is voor de kwaliteit van zorg.

Lees verder