Arkin winnaar HR Zorg Award 2019

02/10/2019

Publieksprijs voor Attent

GGZ-organisatie Arkin heeft de Nationale HR Zorg Award 2019 gewonnen. Bestuurder Dick Veluwenkamp ontving de prijs gisteren uit handen van de bekende verpleegkundige en blogger Tommie Niessen. Arkin won met het project ‘Arkin Ontregelt’, dat behandelaren in staat stelt om alléén nog vast te leggen wat nodig is voor de kwaliteit van zorg. Dat levert tijd, kwaliteit en plezier op. De publieksprijs ging naar ouderenzorgorganisatie Attent voor het project ‘Summerschool’, waarin jongeren geënthousiasmeerd worden voor een vakantiebaan én een loopbaan in de zorg.

De oproep was: wie heeft het beste project voor meer werkplezier? De nominaties gingen naar: Attent Zorg en Behandeling, Jeroen Bosch Ziekenhuis, ROHA, Deventer Ziekenhuis en Arkin. De beste projecten zijn geselecteerd door een vakjury onder voorzitterschap van Greet Prins van Stichting Philadelphia Zorg. De jury beoordeelde de inzendingen op hun bijdrage aan werkplezier, de mate van innovatie, creativiteit en duurzaamheid. Thuiszorgorganisatie TWB ontving een eervolle vermelding voor het project ‘Duaal aansturingsmodel Verpleging & Verzorging’.

Arkin, winnaar Nationale HR Zorg Award 2019


52 inzendingen
De Nationale HR Zorg Award werd dit jaar voor de derde keer uitgereikt. Er kwamen maar liefst 52 inzendingen binnen met projecten en ideeën voor meer werkplezier. Ideeën over hoe vorm te geven aan het betrekken van medewerkers bij de visie van de organisatie, vitaliteit, duurzaamheid, leiderschap en leren kwamen veel voor. De prijs bestaat uit een speciaal ontworpen bokaal en ondersteuning door FWG Progressional People ter waarde van 10.000 euro om het project verder uit te werken of opvolging te geven.

FWG Progressional People initieerde de HR Zorg Award om bij te dragen aan vitaliteit van medewerkers en aan een positief beeld van ‘werken in de zorg’. Zodat organisaties elkaar inspireren om het werkplezier te vergroten, zorgmedewerkers te behouden én instromers aan te trekken. Meer informatie over de Nationale HR Zorg Award vindt u op de website: www.hrzorgaward.nl.

Attent, winnaar publieksprijs 2019


Dag van het werkplezier in de zorg
Het HR-event ‘Be good and show it!’, waar de prijsuitreiking plaatsvond, stond geheel in het teken van magnetisch werkgeverschap. Dagvoorzitter Sabine Uitslag en sprekers als Wouter Hart, Agnes Verhulst van Philadelphia en Ynzo van Zanten van Tony’s Chocolonely spraken over wat een organisatie aantrekkelijk maakt om voor te werken. De gasten werden tijdens het HR-event tevens geattendeerd op de ‘Dag van het werkplezier in de zorg’, die volgend jaar plaatsvindt op dinsdag 28 januari. Op deze dag biedt FWG Progressional People een platform voor een selectie projecten die zijn ingezonden voor de HR Zorg Award 2019, 2018 en 2017.

Nieuw praktijkvoorbeeld: Helpende plus

Wij stuiten regelmatig op functies die al wel in de zorg voorkomen, maar (nog) niet als ijkfunctie in het FWG-systeem opgenomen kunnen worden. Om u toch te helpen met de beschrijving, hebben wij praktijkvoorbeelden opgesteld. Nét gepubliceerd: de helpende plus!

Bekijk de praktijkvoorbeelden

Publicatie 10 jaar trendonderzoek in de zorg

Tien trends en tien experts-van-het-eerste-uur: hoe kijken zij terug op hun uitspraken van tien jaar geleden? En wat is volgens hen de waarde van trendonderzoek? Tien jaar na het verschijnen van het eerste trendrapport hebben wij deze inkijkjes in verleden en heden gebundeld in één publicatie.

Bestellen

Tijdelijke expertise nodig?

Graag stellen we aan u voor: Experts on demand, de zzp’ers van FWG Progressional People. U kunt hen inzetten bij het ontwikkelen van strategisch HR-beleid, een verandertraject of fusie. Maar ook bij vraagstukken rondom flexibele personeelsinzet, duurzame inzetbaarheid, management development, conflictbeheersing of arbeidsrecht.

Bekijk de profielen