Artikel ICT&health over digitale vaardigheden in de zorg

10/10/2019

Welke rol speelt de ict-afdeling?

FWG volgt ontwikkelingen in de zorg en in functies op de voet. Een belangrijke ontwikkeling is digitalisering. (Zorg)medewerkers hebben steeds meer digitale vaardigheden nodig om hun werk goed te kunnen (blijven) doen. Om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen, is FWG betrokken bij de Coalitie Digivaardig in de zorg – een landelijke beweging die vier jaar geleden is opgestart door het ECP | Platform voor de Informatiesamenleving.

Senior onderzoeker van FWG, Irene van de Glind, deed onlangs samen met het ECP onderzoek onder ICT-ers in de zorg. Welke rol spelen zij in het digitaal vaardiger worden van een zorgorganisatie? En wat hebben ICT-ers nodig om deze rol nog beter te vervullen? Kennisplatform ICT&health publiceerde naar aanleiding van dat onderzoek een artikel over de rol van de ICT-afdeling bij digitale transformatie.

Tijdelijke expertise nodig?

Graag stellen we aan u voor: Experts on demand, de zzp’ers van FWG Progressional People. U kunt hen inzetten bij het ontwikkelen van strategisch HR-beleid, een verandertraject of fusie. Maar ook bij vraagstukken rondom flexibele personeelsinzet, duurzame inzetbaarheid, management development, conflictbeheersing of arbeidsrecht.

Bekijk de profielen

Aansprekende functiebeschrijvingen

Omdat medewerkers zich vaak niet herkenden in hun functiebeschrijving, ontwikkelde Philadelphia in samenwerking met FWG nieuwe functieprofielen in een heel nieuw format, in begrijpelijke taal. Heeft u ook interesse in een nieuwe opzet van uw functiebeschrijvingen?

Meer informatie

Arkin winnaar HR Zorg Award 2019

GGZ-organisatie Arkin heeft de Nationale HR Zorg Award 2019 gewonnen. Bestuurder Dick Veluwenkamp ontving de prijs uit handen van de bekende verpleegkundige en blogger Tommie Niessen. Arkin won met het project ‘Arkin Ontregelt’, dat behandelaren in staat stelt om alléén nog vast te leggen wat nodig is voor de kwaliteit van zorg.

Lees verder