Artikel Nursing: ‘Geef me vleugels, dan blijf ik’

28/06/2019

Onlangs publiceerde Nursing, vakblad voor verpleegkundigen, een artikel over hoe werkgevers hun verpleegkundigen binnen kunnen houden. Voorwaarde nummer 1: zorg dat zij met plezier werken. Nursing vroeg Sabine Uitslag naar onze missie ‘1 miljoen gelukkige medewerkers in de zorg’ en hoe we dat willen bereiken.

‘Het is echt tijd voor positieve verhalen uit de zorg’, aldus Sabine. ‘Na de eerste oproep vorig jaar regende het instemmende reacties van mensen die zich willen aansluiten bij de beweging, die willen delen met hoeveel passie ze in de zorg werken.’

Inmiddels hebben al meer dan 100 mensen uit ruim 80 organisaties zich aangesloten bij de Chief Happiness Officers community. Een teken dat steeds meer zorgorganisaties bezig zijn met het werkplezier van hun medewerkers.

Benieuwd naar het hele artikel over personeelsbehoud?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdelijke expertise nodig?

Graag stellen we aan u voor: Experts on demand, de zzp’ers van FWG Progressional People. U kunt hen inzetten bij het ontwikkelen van strategisch HR-beleid, een verandertraject of fusie. Maar ook bij vraagstukken rondom flexibele personeelsinzet, duurzame inzetbaarheid, management development, conflictbeheersing of arbeidsrecht.

Bekijk de profielen

Aansprekende functiebeschrijvingen

Omdat medewerkers zich vaak niet herkenden in hun functiebeschrijving, ontwikkelde Philadelphia in samenwerking met FWG nieuwe functieprofielen in een heel nieuw format, in begrijpelijke taal. Heeft u ook interesse in een nieuwe opzet van uw functiebeschrijvingen?

Meer informatie

Arkin winnaar HR Zorg Award 2019

GGZ-organisatie Arkin heeft de Nationale HR Zorg Award 2019 gewonnen. Bestuurder Dick Veluwenkamp ontving de prijs uit handen van de bekende verpleegkundige en blogger Tommie Niessen. Arkin won met het project ‘Arkin Ontregelt’, dat behandelaren in staat stelt om alléén nog vast te leggen wat nodig is voor de kwaliteit van zorg.

Lees verder