Artikel Nursing: ‘Geef me vleugels, dan blijf ik’

28/06/2019

Onlangs publiceerde Nursing, vakblad voor verpleegkundigen, een artikel over hoe werkgevers hun verpleegkundigen binnen kunnen houden. Voorwaarde nummer 1: zorg dat zij met plezier werken. Nursing vroeg Sabine Uitslag naar onze missie ‘1 miljoen gelukkige medewerkers in de zorg’ en hoe we dat willen bereiken.

‘Het is echt tijd voor positieve verhalen uit de zorg’, aldus Sabine. ‘Na de eerste oproep vorig jaar regende het instemmende reacties van mensen die zich willen aansluiten bij de beweging, die willen delen met hoeveel passie ze in de zorg werken.’

Inmiddels hebben al meer dan 100 mensen uit ruim 80 organisaties zich aangesloten bij de Chief Happiness Officers community. Een teken dat steeds meer zorgorganisaties bezig zijn met het werkplezier van hun medewerkers.

Benieuwd naar het hele artikel over personeelsbehoud?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Word een 'Master of SPP'!

Breng in één dag uw bagage over SPP op hoog niveau. Krijg een inkijkje in de mindset van een bestuurder, toezichthouder, rekenmeester, onderzoeker en beleidsmaker. Zo kunt u terug in uw organisatie de waarde van SPP aan uw eigen stakeholders beter overbrengen.

Aanmelden

De nieuwe 'Wetenswaardig' is uit!

Wetenswaardig is het relatiemagazine van FWG, dat we twee keer per jaar uitgeven. Hierin leest u nieuws, best practices bij klanten en achtergronden bij onze dienstverlening. In deze editie o.a. het verhaal van Paul Raaijmakers, Chief Happiness Officer bij St. Anna Zorggroep.

Lees verder

Hét HR-event voor de zorg

Wat maakt een organisatie aantrekkelijk om voor te werken? In de ‘war for talent’ gaat veel aandacht uit naar het werven van nieuwe mensen. Minstens zo belangrijk als het aantrekken van mensen is het behoud! Toporganisaties vertellen over wat zíj doen in het kader van magnetisch werkgeverschap.

Lees verder