Artikel Nursing: ‘Geef me vleugels, dan blijf ik’

28/06/2019

Onlangs publiceerde Nursing, vakblad voor verpleegkundigen, een artikel over hoe werkgevers hun verpleegkundigen binnen kunnen houden. Voorwaarde nummer 1: zorg dat zij met plezier werken. Nursing vroeg Sabine Uitslag naar onze missie ‘1 miljoen gelukkige medewerkers in de zorg’ en hoe we dat willen bereiken.

‘Het is echt tijd voor positieve verhalen uit de zorg’, aldus Sabine. ‘Na de eerste oproep vorig jaar regende het instemmende reacties van mensen die zich willen aansluiten bij de beweging, die willen delen met hoeveel passie ze in de zorg werken.’

Inmiddels hebben al meer dan 100 mensen uit ruim 80 organisaties zich aangesloten bij de Chief Happiness Officers community. Een teken dat steeds meer zorgorganisaties bezig zijn met het werkplezier van hun medewerkers.

Benieuwd naar het hele artikel over personeelsbehoud?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak kans op de Nationale HR Zorg Award 2019!

Heeft uw organisatie een creatief, innovatief of duurzaam project dat bijdraagt aan meer werkplezier? Dat mensen meer vertrouwen en eigen regie geeft? Of dat ruimte maakt voor talent, passie en vakmanschap? Stuur het project in en win de Nationale HR Zorg Award 2019!

Insturen

Onderzoek naar HR-rollen in de zorg

Na het onderzoek voor de HR Trendmonitor Zorg eind 2018, bleven de FWG-onderzoekers achter met een aantal vragen, onder andere over de rol die HR-managers in de zorg hebben. Daarom is FWG onlangs een verdiepend HR-onderzoek gestart, in samenwerking met Tilburg University en Dave Ulrich. Doet u ook mee?

Meer informatie

Community ‘Chief Happiness Officers’ van start

Op 7 mei vond de officiële aftrap plaats van de ‘Chief Happiness Officers’ community. Zo’n 100 mensen uit ruim 80 zorgorganisaties hebben zich inmiddels aangemeld voor de community. Doel is om gelijkgestemden samen te brengen, elkaar te inspireren en zich gezamenlijk in te zetten voor de missie: 1 miljoen gelukkige medewerkers in de zorg.

Lees verder