Assessments

De juiste man of vrouw op de juiste plek? Er zijn verschillende situaties die nader onderzoek vragen: uw organisatie is in ontwikkeling, ambities van medewerkers zijn gegroeid, medewerkers moeten intern solliciteren of u wilt nieuwe mensen aannemen. Een assessment of talentenscan kan drijfveren, talenten, competenties, vaardigheden en ontwikkelpunten in kaart brengen.

Talentenscan bij zelfsturing

Als een organisatie overgaat naar zelfsturende teams, worden er andere competenties, houding en gedrag gevraagd. Medewerkers kunnen dan individueel of in teamverband worden ‘gescand’. Zijn ze klaar voor persoonlijk leiderschap? Waar liggen sterke kanten en ontwikkelpunten? Vullen de teamleden elkaar goed aan?

Executive assessment

Bij (toekomstig) managers en leidinggevenden gaan we een stap verder dan het sec meten van talenten, attitude en ontwikkelpotentieel. We verdiepen ons in de context van de nieuwe situatie. Sluit de kandidaat aan op het niveau van zijn nieuwe omgeving? En hoe wordt hij gezien in zijn oude omgeving? We gaan op zoek naar bewezen succesvol of nieuw te verwachten gedrag en beoordelen of er voldoende visie en leiderschap aanwezig is voor de rol die vervuld moet worden.

Tooling

Aan de hand van vragenlijsten en ontwikkelgesprekken brengen we talenten op individueel en/of teamniveau in kaart. We maken daarbij gebruik van TalentQ, L&D en AEM-Cube en Strengthsfinder.

‘Iedereen is een genie, als je zijn talent maar weet te ontdekken’

Meer weten over talentenscans en assessments? Neem rechtstreeks contact op met Liesbeth Heuts.

Tijdelijke expertise nodig?

Graag stellen we aan u voor: Experts on demand, de zzp’ers van FWG Progressional People. U kunt hen inzetten bij het ontwikkelen van strategisch HR-beleid, een verandertraject of fusie. Maar ook bij vraagstukken rondom flexibele personeelsinzet, duurzame inzetbaarheid, management development, conflictbeheersing of arbeidsrecht.

Bekijk de profielen

Aansprekende functiebeschrijvingen

Omdat medewerkers zich vaak niet herkenden in hun functiebeschrijving, ontwikkelde Philadelphia in samenwerking met FWG nieuwe functieprofielen in een heel nieuw format, in begrijpelijke taal. Heeft u ook interesse in een nieuwe opzet van uw functiebeschrijvingen?

Meer informatie

Arkin winnaar HR Zorg Award 2019

GGZ-organisatie Arkin heeft de Nationale HR Zorg Award 2019 gewonnen. Bestuurder Dick Veluwenkamp ontving de prijs uit handen van de bekende verpleegkundige en blogger Tommie Niessen. Arkin won met het project ‘Arkin Ontregelt’, dat behandelaren in staat stelt om alléén nog vast te leggen wat nodig is voor de kwaliteit van zorg.

Lees verder