Assessments

De juiste man of vrouw op de juiste plek? Er zijn verschillende situaties die nader onderzoek vragen: uw organisatie is in ontwikkeling, ambities van medewerkers zijn gegroeid, medewerkers moeten intern solliciteren of u wilt nieuwe mensen aannemen. Een assessment of talentenscan kan drijfveren, talenten, competenties, vaardigheden en ontwikkelpunten in kaart brengen.

Talentenscan bij zelfsturing

Als een organisatie overgaat naar zelfsturende teams, worden er andere competenties, houding en gedrag gevraagd. Medewerkers kunnen dan individueel of in teamverband worden ‘gescand’. Zijn ze klaar voor persoonlijk leiderschap? Waar liggen sterke kanten en ontwikkelpunten? Vullen de teamleden elkaar goed aan?

Executive assessment

Bij (toekomstig) managers en leidinggevenden gaan we een stap verder dan het sec meten van talenten, attitude en ontwikkelpotentieel. We verdiepen ons in de context van de nieuwe situatie. Sluit de kandidaat aan op het niveau van zijn nieuwe omgeving? En hoe wordt hij gezien in zijn oude omgeving? We gaan op zoek naar bewezen succesvol of nieuw te verwachten gedrag en beoordelen of er voldoende visie en leiderschap aanwezig is voor de rol die vervuld moet worden.

Tooling

Aan de hand van vragenlijsten en ontwikkelgesprekken brengen we talenten op individueel en/of teamniveau in kaart. We maken daarbij gebruik van TalentQ, L&D en AEM-Cube en Strengthsfinder.

‘Iedereen is een genie, als je zijn talent maar weet te ontdekken’

Meer weten over talentenscans en assessments? Neem rechtstreeks contact op met Liesbeth Heuts.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder