Bijdrage FWG aan onderzoek ‘Verzorgenden in Transitie (ViT)’

05/03/2019

De ouderenzorg verandert en het vak van de verzorgende verandert mee. Maar wat verandert er precies? Waar lopen verzorgenden in de praktijk tegenaan? Welke (nieuwe) competenties moeten ze bezitten? Wat hebben zij nodig van hun team en organisatie? En welke ondersteuning helpt hen bij alle veranderingen in hun vak?

Het Van Kleef Instituut onderzocht deze vragen, i.s.m. drie zorgorganisaties (ActiVite, Laurens en De Zellingen), in een anderhalf jaar durend onderzoeks- en ontwikkelprogramma ‘Verzorgenden in Transitie (ViT)’. Inmiddels zijn de resultaten gepubliceerd.

Geertje van de Ven, manager R&D bij FWG, werkte als onderzoeker mee aan ViT. Wilt u ook gebruik maken van de expertise van Geertje, of een van haar onderzoekscollega’s? Het R&D-team van FWG doet regelmatig onderzoek in opdracht van brancheorganisaties, kennisinstituten en zorgorganisaties.

Hoe toekomstbestendig is uw functiehuis?

Zorgorganisatie Cordaan stelde samen met FWG nieuwe functieprofielen op. HR-manager Elvira van Dusseldorp vertelt tijdens de themabijeenkomst ‘De basis op orde’ over de impact van nieuwe functieprofielen op hun strategische personeelsplanning.

Meer informatie

Nieuw praktijkvoorbeeld: medewerker robotica

De medewerker robotica, loopt die al rond in uw zorgorganisatie? Deze functie is nog niet als ijkfunctie in het FWG-systeem opgenomen. Maar wij hebben al wel een functiebeschrijving voor u gemaakt, handig om te gebruiken!

Bekijk het praktijkvoorbeeld

Interactieve bijeenkomst over belonen

Aantrekkelijk beloningsbeleid staat bij veel zorgorganisaties hoog op de agenda. Welke mogelijkheden zijn er? Welke speelruimte biedt de cao? En welk beloningsbeleid past bij uw organisatie? Kom naar de themabijeenkomst!

Aanmelden