Bijdrage FWG aan onderzoek ‘Verzorgenden in Transitie (ViT)’

05/03/2019

De ouderenzorg verandert en het vak van de verzorgende verandert mee. Maar wat verandert er precies? Waar lopen verzorgenden in de praktijk tegenaan? Welke (nieuwe) competenties moeten ze bezitten? Wat hebben zij nodig van hun team en organisatie? En welke ondersteuning helpt hen bij alle veranderingen in hun vak?

Het Van Kleef Instituut onderzocht deze vragen, i.s.m. drie zorgorganisaties (ActiVite, Laurens en De Zellingen), in een anderhalf jaar durend onderzoeks- en ontwikkelprogramma ‘Verzorgenden in Transitie (ViT)’. Inmiddels zijn de resultaten gepubliceerd.

Geertje van de Ven, manager R&D bij FWG, werkte als onderzoeker mee aan ViT. Wilt u ook gebruik maken van de expertise van Geertje, of een van haar onderzoekscollega’s? Het R&D-team van FWG doet regelmatig onderzoek in opdracht van brancheorganisaties, kennisinstituten en zorgorganisaties.

Innovatiekracht het grootst in de zorgsector

De innovatiekracht van zorgorganisaties is zeer groot ten opzichte van topsectoren zoals energie, chemie, transport en tuinbouw. Dit blijkt uit de FWG Monitor Innovatiekracht, een nieuw onderzoek van FWG in samenwerking met MarktMonitor en Human Insight onder 93 zorgbestuurders.

Lees verder

Themabijeenkomst 'Tech en werk'

Technologie zal de komende jaren grote impact hebben op de zorg. Maar wat zijn die trends en ontwikkelingen precies? Welke vormen van technologie zijn er? En wat voor effect hebben die op functies, taken, werkprocessen in uw organisatie? Laat u op 3 juni inspireren door voorbeelden uit de praktijk.

Aanmelden

Community ‘Chief Happiness Officers’ van start

Op 7 mei vond de officiële aftrap plaats van de ‘Chief Happiness Officers’ community. Zo’n 80 mensen uit ruim 60 zorgorganisaties hebben zich inmiddels aangemeld voor de community. Doel is om gelijkgestemden samen te brengen, elkaar te inspireren en zich gezamenlijk in te zetten voor de missie: 1 miljoen gelukkige medewerkers in de zorg.

Lees verder