Cathy van Beek nieuwe juryvoorzitter Nationale HR Zorg Award 2021

27/05/2021

De vijfde editie van de Nationale HR Zorg Award wordt geleid door een nieuwe juryvoorzitter. Cathy van Beek treedt in de voetsporen van Greet Prins, die afscheid heeft genomen van de zorg. De HR Zorg Award staat dit jaar in het teken van een nieuw thema, ‘nieuwe energie’: een zoektocht naar frisse ideeën en projecten van zorgorganisaties, waarmee medewerkers hun energie terugkrijgen én vasthouden.

Jan Helmond, directeur van FWG Progressional People: “In het woud van awards en prijzen neemt de Nationale HR Zorg Award inmiddels een unieke positie in. Na het inspirerend voorzitterschap van Greet Prins zochten we een waardig opvolger. We zijn heel blij dat Cathy van Beek, met haar statuur, deze eervolle taak op zich wil nemen.”

Kwartiermaker duurzame zorg

Het thema nieuwe energie is Cathy als kwartiermaker duurzame zorg op het lijf geschreven. “Wat een eer; zeker ook met de aanpak van ’nieuwe energie’! Ik zal het voorzitterschap vanuit intrinsieke interesse met liefde en plezier oppakken.”

Voorselectiecommissie & vakjury

Een onafhankelijke voorselectiecommissie en vakjury selecteert uit alle inzendingen de beste ideeën.

De voorselectiecommissie bestaat dit jaar uit:

  • Miloe van Sprang – directeur HR & Development bij GGZ Oost Brabant
  • Najla van Veen – IC-verpleegkundige en verbindingsofficier in de zorg
  • Anouk ten Arve – programmamanager Gezond werken in de zorg bij IZZ

Zij destilleren uit alle ingezonden initiatieven een shortlist. De jury kiest vervolgens, aan de hand van de gestelde criteria, vijf genomineerden. Daaruit volgt uiteindelijk de winnaar.

De jury bestaat dit jaar uit:

  • voorzitter Cathy van Beek – kwartiermaker duurzame zorg en voormalig bestuurder van Sint Maartenskliniek en Radboudumc
  • Marita Bossers – Planetree
  • Dick Veluwenkamp – bestuursvoorzitter van Arkin en winnaar van de HR Zorg Award 2019
  • Bert Roelofs – HR-manager Mens, cultuur en leiderschap bij Rivas
  • Elise Merlijn – FNV

Inschrijving geopend

De inschrijving voor de HR Zorg Award is inmiddels geopend. Elke zorgorganisatie in Nederland is van harte uitgenodigd om een project of idee in te sturen dat bijdraagt aan nieuwe energie. Inschrijven kan tot 18 augustus aanstaande.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder