Column ‘De goede baan’ in Tijdschrift voor HRM

04/01/2021

Naar aanleiding van het 3e FWG-essay ‘De waardering van de zorgmedewerker’ vroeg Tijdschrift voor HRM onze R&D-manager Geertje van de Ven een column te schrijven.

‘De goede baan’ is aan herdefiniëring toe

Het gebeurde onlangs weer: op een verjaardag vertelde iemand dat “Jaap een hele goede baan had bij …”. Natuurlijk had ik wel een idee van wat de verteller daarmee bedoelde, maar ik besloot eens door te vragen. “Wat bedoel je eigenlijk met ‘een goede baan’?” vroeg ik. Met licht ongemak antwoordde hij: “Nou gewoon, hij heeft onlangs de nieuwste BMW 5 serie gekocht, dan heb je best een goede baan toch?”

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder