Community ‘Chief Happiness Officers’ van start

07/05/2019

Meer dan 60 zorgorganisaties meldden zich al aan

Op dinsdag 7 mei vond de officiële aftrap plaats van de ‘Chief Happiness Officers’ community van FWG Progressional People. Zo’n 80 mensen uit ruim 60 zorgorganisaties hebben zich inmiddels aangemeld voor de community. Doel is om gelijkgestemden samen te brengen, elkaar te inspireren en zich gezamenlijk in te zetten voor de missie: 1 miljoen gelukkige medewerkers in de zorg.

Steeds meer zorgorganisaties beseffen dat werkplezier cruciaal is om medewerkers te behouden. Zij investeren in een ‘Chief Happiness Officer’, een ‘Chief Inspiration Officer, of een ‘Projectmanager werkplezier’. Anders gezegd: in iemand die de focus heeft op het vergroten van het werkplezier van de medewerkers in zijn/haar zorgorganisatie. Met het opzetten van deze community wil FWG Progressional People de uitwisseling van ideeën en ervaringen tussen zorgorganisaties extra faciliteren.

Samen komen we verder

De kick-off van de CHO-community vond plaats tijdens een inspirerende middag in The Green Village in Nieuwegein. Onder leiding van Sabine Uitslag, stuwende kracht achter de werkplezier beweging, werd ingezoomd op de functie van Chief Happiness Officer. Hoe geven organisaties deze functie gestalte en wat doet een CHO eigenlijk? Hoe krijg je zaken voor elkaar en inspireer je medewerkers om meer werkplezier te gaan ervaren? De boodschap van de middag: samen komen we verder!

Vervolg

Tijdens de bijeenkomst hebben de deelnemers gesproken over hun behoeften qua invulling van deze community. Besloten is om vanaf nu best practices en ervaringen met elkaar te delen via een online platform. Daarnaast komt de community een paar keer per jaar fysiek bij elkaar, steeds op een wisselende zorglocatie voor ‘een kijkje in de keuken’. Los van de toegevoegde waarde die de community biedt voor de afzonderlijke zorgorganisaties, gaat de community zich ook focussen op de macrobeweging ‘1 miljoen gelukkige medewerkers in de zorg’. Hoe geven we dit vorm en hoe bereiken we gezamenlijk het gestelde doel? De geopperde ‘antidemonstratie’ leverde onder de aanwezigen enorm veel positieve reacties op. Wordt vervolgd dus!

Aanmelden nog steeds mogelijk

De Chief Happiness Officers community is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn bij een zorgorganisatie. Bent u (of kent u) dé persoon in uw zorgorganisatie die zich met werkplezier bezighoudt? De community staat altijd open voor nieuwe enthousiastelingen!

Innovatiekracht het grootst in de zorgsector

De innovatiekracht van zorgorganisaties is zeer groot ten opzichte van topsectoren zoals energie, chemie, transport en tuinbouw. Dit blijkt uit de FWG Monitor Innovatiekracht, een nieuw onderzoek van FWG in samenwerking met MarktMonitor en Human Insight onder 93 zorgbestuurders.

Lees verder

Themabijeenkomst 'Tech en werk'

Technologie zal de komende jaren grote impact hebben op de zorg. Maar wat zijn die trends en ontwikkelingen precies? Welke vormen van technologie zijn er? En wat voor effect hebben die op functies, taken, werkprocessen in uw organisatie? Laat u op 3 juni inspireren door voorbeelden uit de praktijk.

Aanmelden

Community ‘Chief Happiness Officers’ van start

Op 7 mei vond de officiële aftrap plaats van de ‘Chief Happiness Officers’ community. Zo’n 80 mensen uit ruim 60 zorgorganisaties hebben zich inmiddels aangemeld voor de community. Doel is om gelijkgestemden samen te brengen, elkaar te inspireren en zich gezamenlijk in te zetten voor de missie: 1 miljoen gelukkige medewerkers in de zorg.

Lees verder