Community ‘Chief Happiness Officers’ van start

07/05/2019

Meer dan 60 zorgorganisaties meldden zich al aan

Op dinsdag 7 mei vond de officiële aftrap plaats van de ‘Chief Happiness Officers’ community van FWG Progressional People. Zo’n 100 mensen uit ruim 80 zorgorganisaties hebben zich inmiddels aangemeld voor de community. Doel is om gelijkgestemden samen te brengen, elkaar te inspireren en zich gezamenlijk in te zetten voor de missie: 1 miljoen gelukkige medewerkers in de zorg.

Steeds meer zorgorganisaties beseffen dat werkplezier cruciaal is om medewerkers te behouden. Zij investeren in een ‘Chief Happiness Officer’, een ‘Chief Inspiration Officer, of een ‘Projectmanager werkplezier’. Anders gezegd: in iemand die de focus heeft op het vergroten van het werkplezier van de medewerkers in zijn/haar zorgorganisatie. Met het opzetten van deze community wil FWG Progressional People de uitwisseling van ideeën en ervaringen tussen zorgorganisaties extra faciliteren.

Samen komen we verder

De kick-off van de CHO-community vond plaats tijdens een inspirerende middag in The Green Village in Nieuwegein. Onder leiding van Sabine Uitslag, stuwende kracht achter de werkplezier beweging, werd ingezoomd op de functie van Chief Happiness Officer. Hoe geven organisaties deze functie gestalte en wat doet een CHO eigenlijk? Hoe krijg je zaken voor elkaar en inspireer je medewerkers om meer werkplezier te gaan ervaren? De boodschap van de middag: samen komen we verder!

Vervolg

Tijdens de bijeenkomst hebben de deelnemers gesproken over hun behoeften qua invulling van deze community. Besloten is om vanaf nu best practices en ervaringen met elkaar te delen via een online platform. Daarnaast komt de community een paar keer per jaar fysiek bij elkaar, steeds op een wisselende zorglocatie voor ‘een kijkje in de keuken’. Los van de toegevoegde waarde die de community biedt voor de afzonderlijke zorgorganisaties, gaat de community zich ook focussen op de macrobeweging ‘1 miljoen gelukkige medewerkers in de zorg’. Hoe geven we dit vorm en hoe bereiken we gezamenlijk het gestelde doel? De geopperde ‘antidemonstratie’ leverde onder de aanwezigen enorm veel positieve reacties op. Wordt vervolgd dus!

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Publicatie 10 jaar trendonderzoek in de zorg

Tien trends en tien experts-van-het-eerste-uur: hoe kijken zij terug op hun uitspraken van tien jaar geleden? En wat is volgens hen de waarde van trendonderzoek? Tien jaar na het verschijnen van het eerste trendrapport hebben wij deze inkijkjes in verleden en heden gebundeld in één publicatie.

Bestellen

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder