Community ‘Chief Happiness Officers’ van start

07/05/2019

Meer dan 60 zorgorganisaties meldden zich al aan

Op dinsdag 7 mei vond de officiële aftrap plaats van de ‘Chief Happiness Officers’ community van FWG Progressional People. Zo’n 100 mensen uit ruim 80 zorgorganisaties hebben zich inmiddels aangemeld voor de community. Doel is om gelijkgestemden samen te brengen, elkaar te inspireren en zich gezamenlijk in te zetten voor de missie: 1 miljoen gelukkige medewerkers in de zorg.

Steeds meer zorgorganisaties beseffen dat werkplezier cruciaal is om medewerkers te behouden. Zij investeren in een ‘Chief Happiness Officer’, een ‘Chief Inspiration Officer, of een ‘Projectmanager werkplezier’. Anders gezegd: in iemand die de focus heeft op het vergroten van het werkplezier van de medewerkers in zijn/haar zorgorganisatie. Met het opzetten van deze community wil FWG Progressional People de uitwisseling van ideeën en ervaringen tussen zorgorganisaties extra faciliteren.

Samen komen we verder

De kick-off van de CHO-community vond plaats tijdens een inspirerende middag in The Green Village in Nieuwegein. Onder leiding van Sabine Uitslag, stuwende kracht achter de werkplezier beweging, werd ingezoomd op de functie van Chief Happiness Officer. Hoe geven organisaties deze functie gestalte en wat doet een CHO eigenlijk? Hoe krijg je zaken voor elkaar en inspireer je medewerkers om meer werkplezier te gaan ervaren? De boodschap van de middag: samen komen we verder!

Vervolg

Tijdens de bijeenkomst hebben de deelnemers gesproken over hun behoeften qua invulling van deze community. Besloten is om vanaf nu best practices en ervaringen met elkaar te delen via een online platform. Daarnaast komt de community een paar keer per jaar fysiek bij elkaar, steeds op een wisselende zorglocatie voor ‘een kijkje in de keuken’. Los van de toegevoegde waarde die de community biedt voor de afzonderlijke zorgorganisaties, gaat de community zich ook focussen op de macrobeweging ‘1 miljoen gelukkige medewerkers in de zorg’. Hoe geven we dit vorm en hoe bereiken we gezamenlijk het gestelde doel? De geopperde ‘antidemonstratie’ leverde onder de aanwezigen enorm veel positieve reacties op. Wordt vervolgd dus!

Word een 'Master of SPP'!

Breng in één dag uw bagage over SPP op hoog niveau. Krijg een inkijkje in de mindset van een bestuurder, toezichthouder, rekenmeester, onderzoeker en beleidsmaker. Zo kunt u terug in uw organisatie de waarde van SPP aan uw eigen stakeholders beter overbrengen.

Aanmelden

De nieuwe 'Wetenswaardig' is uit!

Wetenswaardig is het relatiemagazine van FWG, dat we twee keer per jaar uitgeven. Hierin leest u nieuws, best practices bij klanten en achtergronden bij onze dienstverlening. In deze editie o.a. het verhaal van Paul Raaijmakers, Chief Happiness Officer bij St. Anna Zorggroep.

Lees verder

Hét HR-event voor de zorg

Wat maakt een organisatie aantrekkelijk om voor te werken? In de ‘war for talent’ gaat veel aandacht uit naar het werven van nieuwe mensen. Minstens zo belangrijk als het aantrekken van mensen is het behoud! Toporganisaties vertellen over wat zíj doen in het kader van magnetisch werkgeverschap.

Lees verder