Community ‘Chief Happiness Officers’ van start

07/05/2019

Meer dan 60 zorgorganisaties meldden zich al aan

Op dinsdag 7 mei vond de officiële aftrap plaats van de ‘Chief Happiness Officers’ community van FWG Progressional People. Zo’n 100 mensen uit ruim 80 zorgorganisaties hebben zich inmiddels aangemeld voor de community. Doel is om gelijkgestemden samen te brengen, elkaar te inspireren en zich gezamenlijk in te zetten voor de missie: 1 miljoen gelukkige medewerkers in de zorg.

Steeds meer zorgorganisaties beseffen dat werkplezier cruciaal is om medewerkers te behouden. Zij investeren in een ‘Chief Happiness Officer’, een ‘Chief Inspiration Officer, of een ‘Projectmanager werkplezier’. Anders gezegd: in iemand die de focus heeft op het vergroten van het werkplezier van de medewerkers in zijn/haar zorgorganisatie. Met het opzetten van deze community wil FWG Progressional People de uitwisseling van ideeën en ervaringen tussen zorgorganisaties extra faciliteren.

Samen komen we verder

De kick-off van de CHO-community vond plaats tijdens een inspirerende middag in The Green Village in Nieuwegein. Onder leiding van Sabine Uitslag, stuwende kracht achter de werkplezier beweging, werd ingezoomd op de functie van Chief Happiness Officer. Hoe geven organisaties deze functie gestalte en wat doet een CHO eigenlijk? Hoe krijg je zaken voor elkaar en inspireer je medewerkers om meer werkplezier te gaan ervaren? De boodschap van de middag: samen komen we verder!

Vervolg

Tijdens de bijeenkomst hebben de deelnemers gesproken over hun behoeften qua invulling van deze community. Besloten is om vanaf nu best practices en ervaringen met elkaar te delen via een online platform. Daarnaast komt de community een paar keer per jaar fysiek bij elkaar, steeds op een wisselende zorglocatie voor ‘een kijkje in de keuken’. Los van de toegevoegde waarde die de community biedt voor de afzonderlijke zorgorganisaties, gaat de community zich ook focussen op de macrobeweging ‘1 miljoen gelukkige medewerkers in de zorg’. Hoe geven we dit vorm en hoe bereiken we gezamenlijk het gestelde doel? De geopperde ‘antidemonstratie’ leverde onder de aanwezigen enorm veel positieve reacties op. Wordt vervolgd dus!

Maak kans op de Nationale HR Zorg Award 2019!

Heeft uw organisatie een creatief, innovatief of duurzaam project dat bijdraagt aan meer werkplezier? Dat mensen meer vertrouwen en eigen regie geeft? Of dat ruimte maakt voor talent, passie en vakmanschap? Stuur het project in en win de Nationale HR Zorg Award 2019!

Insturen

Onderzoek naar HR-rollen in de zorg

Na het onderzoek voor de HR Trendmonitor Zorg eind 2018, bleven de FWG-onderzoekers achter met een aantal vragen, onder andere over de rol die HR-managers in de zorg hebben. Daarom is FWG onlangs een verdiepend HR-onderzoek gestart, in samenwerking met Tilburg University en Dave Ulrich. Doet u ook mee?

Meer informatie

Community ‘Chief Happiness Officers’ van start

Op 7 mei vond de officiële aftrap plaats van de ‘Chief Happiness Officers’ community. Zo’n 100 mensen uit ruim 80 zorgorganisaties hebben zich inmiddels aangemeld voor de community. Doel is om gelijkgestemden samen te brengen, elkaar te inspireren en zich gezamenlijk in te zetten voor de missie: 1 miljoen gelukkige medewerkers in de zorg.

Lees verder