Dag van het werkplezier in de zorg

26 januari 2021

Elke laatste dinsdag van januari is het de ‘Dag van het werkplezier in de zorg’. Dit jaar dus op dinsdag 26 januari! Een dag waarop FWG Progressional People samen met zorgorganisaties in Nederland het werkplezier van zorgprofessionals in de spotlights zet. Komende editie van de Dag van het werkplezier in de zorg zal in het teken staan van respect en waardering voor de zorg. Voor dit jaar hebben wij deze dag daarom omgedoopt tot de Dag van het respect voor de zorg.

Corona heeft de zorg op zijn kop gezet en zorgprofessionals hebben het enorm zwaar. Tegelijkertijd is sinds de coronacrisis de erkenning voor het werk dat zorgprofessionals elke dag verrichten groter dan ooit. En juist in coronatijd ontstaan bij zorgorganisaties ook vele mooie initiatieven, die het werken in de zorg plezieriger maken. Die verhalen verzamelen we via onze Nationale HR Zorg Award en laten we op 26 januari de revue passeren.

Elke zorgorganisatie in Nederland zet deze dag werkplezier centraal. Het is dé dag om, samen met collega’s, stil te staan bij het waardevolle zorgvak. En een dag om in gesprek te gaan over manieren om werkplezier te vergroten, ook in deze tijd.

In het land: doet uw organisatie mee?

Ieder jaar roepen wij zorgorganisaties op om iets voor hun medewerkers te organiseren op de Dag van het werkplezier. Dit jaar is natuurlijk een heel ander jaar. We kunnen ons voorstellen dat iets groots optuigen niet mogelijk en niet zo gepast is. We roepen echter toch alle zorgorganisaties in Nederland op om 26 januari 2021 extra stil te staan bij het werkplezier van hun medewerkers en het waardevolle zorgvak dat zij uitoefenen. Het is dé dag voor aandacht, waardering en respect.

Organiseert uw organisatie iets op de Dag van het respect voor de zorg 2021? Wij horen het graag!  Zo kunnen we met deze mooie initiatieven ook andere organisaties inspireren.

Vorig jaar is de Dag van het werkplezier in de zorg al groots geadopteerd in het land. Bekijk de initiatieven die bij ons zijn aangemeld en de talloze activiteiten die op social media voorbij kwamen.

ONLINE SHOW

Net als elk jaar, organiseert FWG Progressional People op de Dag van het respect voor de zorg een inspirerende show voor HR-managers, bestuurders en zorgprofessionals. In 2021 vindt dit online plaats.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder