Dag van het werkplezier in de zorg

De laatste dinsdag van januari

Dit jaar was het op 28 januari 2020, volgend jaar op 26 januari 2021: elke laatste dinsdag van januari is het de ‘Dag van het werkplezier in de zorg’! Een dag waarop zorgorganisaties in Nederland het werkplezier van zorgprofessionals in de spotlights zetten.

We staan deze dag stil bij het schitterende vak dat wij hebben. En hoe we dat ook zo kunnen houden. Hoe kunnen we andere mensen meenemen in ons enthousiasme? Hoe kunnen we samen zorgen voor meer werkplezier in de zorg, zodat medewerkers blijven én de zorg aantrekkelijker wordt voor nieuwe en jonge mensen?

Elke zorgorganisatie in Nederland zet deze dag werkplezier centraal. Het is dé dag om, samen met collega’s, stil te staan bij het schitterende zorgvak. En een dag om in gesprek te gaan over manieren om werkplezier te vergroten.

save the date: 26 januari 2021

Doet uw organisatie ook mee op de Dag van het werkplezier in de zorg 2021? Zet 26 januari 2021 alvast in uw agenda! T.z.t. horen wij graag wat u gaat organiseren, zodat we met deze mooie initiatieven ook andere organisaties kunnen inspireren.

In 2020 is de Dag van het werkplezier in de zorg al groots geadopteerd in het land. Bekijk de initiatieven die bij ons zijn aangemeld en de talloze activiteiten die op social media voorbij kwamen.

Het event

Net als elk jaar, organiseert FWG Progressional People op de Dag van het werkplezier in de zorg een inspirerend event bij Afas in Leusden. Tijdens dit event krijgen HR-managers, bestuurders en zorgprofessionals praktische handvatten om het werkplezier in hun zorgorganisatie te vergroten. In 2021 wordt het event grootser dan ooit: in het gloednieuwe Afas-theater, dat dan pas net is opgeleverd, is namelijk plek voor 860 bezoekers!

Nadere informatie volgt in de loop van het jaar.

Nieuw praktijkvoorbeeld: Helpende plus

Wij stuiten regelmatig op functies die al wel in de zorg voorkomen, maar (nog) niet als ijkfunctie in het FWG-systeem opgenomen kunnen worden. Om u toch te helpen met de beschrijving, hebben wij praktijkvoorbeelden opgesteld. Nét gepubliceerd: de helpende plus!

Bekijk de praktijkvoorbeelden

Publicatie 10 jaar trendonderzoek in de zorg

Tien trends en tien experts-van-het-eerste-uur: hoe kijken zij terug op hun uitspraken van tien jaar geleden? En wat is volgens hen de waarde van trendonderzoek? Tien jaar na het verschijnen van het eerste trendrapport hebben wij deze inkijkjes in verleden en heden gebundeld in één publicatie.

Bestellen

Tijdelijke expertise nodig?

Graag stellen we aan u voor: Experts on demand, de zzp’ers van FWG Progressional People. U kunt hen inzetten bij het ontwikkelen van strategisch HR-beleid, een verandertraject of fusie. Maar ook bij vraagstukken rondom flexibele personeelsinzet, duurzame inzetbaarheid, management development, conflictbeheersing of arbeidsrecht.

Bekijk de profielen