Dag van het werkplezier in de zorg

De laatste dinsdag van januari

Dit jaar was het op 28 januari 2020, volgend jaar op 26 januari 2021: elke laatste dinsdag van januari is het de ‘Dag van het werkplezier in de zorg’! Een dag waarop zorgorganisaties in Nederland het werkplezier van zorgprofessionals in de spotlights zetten.

We staan deze dag stil bij het schitterende vak dat wij hebben. En hoe we dat ook zo kunnen houden. Hoe kunnen we andere mensen meenemen in ons enthousiasme? Hoe kunnen we samen zorgen voor meer werkplezier in de zorg, zodat medewerkers blijven én de zorg aantrekkelijker wordt voor nieuwe en jonge mensen?

Elke zorgorganisatie in Nederland zet deze dag werkplezier centraal. Het is dé dag om, samen met collega’s, stil te staan bij het schitterende zorgvak. En een dag om in gesprek te gaan over manieren om werkplezier te vergroten.

save the date: 26 januari 2021

Doet uw organisatie ook mee op de Dag van het werkplezier in de zorg 2021? Zet 26 januari 2021 alvast in uw agenda! T.z.t. horen wij graag wat u gaat organiseren, zodat we met deze mooie initiatieven ook andere organisaties kunnen inspireren.

In 2020 is de Dag van het werkplezier in de zorg al groots geadopteerd in het land. Bekijk de initiatieven die bij ons zijn aangemeld en de talloze activiteiten die op social media voorbij kwamen.

Het event

Net als elk jaar, organiseert FWG Progressional People op de Dag van het werkplezier in de zorg een inspirerend event bij Afas in Leusden. Tijdens dit event krijgen HR-managers, bestuurders en zorgprofessionals praktische handvatten om het werkplezier in hun zorgorganisatie te vergroten. In 2021 wordt het event grootser dan ooit: in het gloednieuwe Afas-theater, dat dan pas net is opgeleverd, is namelijk plek voor 860 bezoekers!

Nadere informatie volgt in de loop van het jaar.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder