Dag van het werkplezier in de zorg

De laatste dinsdag van januari

Dinsdag 28 januari 2020 is het weer de ‘Dag van het werkplezier in de zorg’. Een dag waarop zorgorganisaties in Nederland het werkplezier van zorgprofessionals in de spotlights zetten.

We staan deze dag stil bij het schitterende vak dat wij hebben. En hoe we dat ook zo kunnen houden. Hoe kunnen we andere mensen meenemen in ons enthousiasme? Hoe kunnen we samen zorgen voor meer werkplezier in de zorg, zodat medewerkers blijven én de zorg aantrekkelijker wordt voor nieuwe en jonge mensen?

Elke zorgorganisatie in Nederland zet deze dag werkplezier centraal. Het is dé dag om, samen met collega’s, stil te staan bij het schitterende zorgvak. En een dag om in gesprek te gaan over manieren om werkplezier te vergroten.

Wat gaat úw organisatie doen op 28 januari?

Een tour langs uw locaties? Een challenge voor nieuwe werkplezier ideeën? Of de lancering van een nieuw project? Wat u op de Dag van het werkplezier in de zorg ook gaat optuigen in uw organisatie, wij horen het graag! Zodat we met deze mooie initiatieven ook andere organisaties kunnen inspireren. Stuur uw initiatief in via communicatie@fwg.nl.

 

Het event

Net als vorig jaar, organiseert FWG Progressional People op de ‘Dag van het werkplezier in de zorg’ een inspirerend event bij AFAS in Leusden. Tijdens dit event krijgen HR-managers, bestuurders en zorgprofessionals praktische handvatten om het werkplezier in hun zorgorganisatie te vergroten.

Zo geven de onlangs verkozen winnaars van de Nationale HR Zorg Award een uitgebreide toelichting op hun werkplezier project. Op het inspiratieplein kunt u in gesprek met de mensen achter vele andere succesvolle praktijkcases. En uiteraard zorgen wij weer voor een spetterend inhoudelijk programma, met onder meer zorgbestuurder en hoogleraar Gabriël Anthonio!

 

Het event is volgeboekt, u kunt zich helaas niet meer aanmelden.

Tijdelijke expertise nodig?

Graag stellen we aan u voor: Experts on demand, de zzp’ers van FWG Progressional People. U kunt hen inzetten bij het ontwikkelen van strategisch HR-beleid, een verandertraject of fusie. Maar ook bij vraagstukken rondom flexibele personeelsinzet, duurzame inzetbaarheid, management development, conflictbeheersing of arbeidsrecht.

Bekijk de profielen

Aansprekende functiebeschrijvingen

Omdat medewerkers zich vaak niet herkenden in hun functiebeschrijving, ontwikkelde Philadelphia in samenwerking met FWG nieuwe functieprofielen in een heel nieuw format, in begrijpelijke taal. Heeft u ook interesse in een nieuwe opzet van uw functiebeschrijvingen?

Meer informatie

Arkin winnaar HR Zorg Award 2019

GGZ-organisatie Arkin heeft de Nationale HR Zorg Award 2019 gewonnen. Bestuurder Dick Veluwenkamp ontving de prijs uit handen van de bekende verpleegkundige en blogger Tommie Niessen. Arkin won met het project ‘Arkin Ontregelt’, dat behandelaren in staat stelt om alléén nog vast te leggen wat nodig is voor de kwaliteit van zorg.

Lees verder