De spagaat tussen nu en straks

02/11/2018

De HR-manager anno 2018 richt zich graag op de toekomst, op (meer) werkplezier en aantrekkelijk werkgeverschap. Tegelijkertijd vragen personeelstekorten, moeilijk vervulbare vacatures en stijgende verzuimcijfers dagelijks zijn aandacht. Dit zijn enkele van de conclusies uit het nieuwe onderzoeksrapport van FWG, ‘Zorg voor later’, dat onlangs gepresenteerd werd aan de HR-managers die een bijdrage leverden aan het onderzoek. Deze derde editie van de HR Trendmonitor Zorg geeft een overzicht van de actuele ontwikkelingen in het HR-vak in de zorg.

De titel – Zorg voor later – refereert aan de uitdaging voor HR om ook in de toekomst voldoende en kwalitatief goede zorg te blijven leveren. Maar door de nijpende personeelstekorten lijken HR-managers zich in een overlevingsmodus te bevinden. De titel is daarom ook een oproep. Een oproep om – juist nu – te focussen op de lange termijn en te voorkomen dat dit verwordt tot ‘een zorg voor later’.

Arbeidsmarktkrapte bepaalt agenda HR
“Er is maar één groot thema op dit moment: de arbeidsmarkt”, omschrijft één van de geïnterviewde HR-managers het huidige klimaat in de zorg. De personeelstekorten komen niet alleen door een lage instroom, de zorg heeft ook te maken met een zeer hoge uitstroom. Ook de andere thema’s die in dit rapport worden besproken hangen, direct of indirect, samen met de arbeidsmarktkrapte.

De grootste uitdagingen
Sinds 2014 geeft FWG elke twee jaar een trendmonitor op het gebied van HR in de zorg uit. Het doel van dit rapport is om HR-managers en zorgorganisaties te informeren over ontwikkelingen in het HR-vak in de zorg, zodat ze hierop kunnen anticiperen. De nieuwe HR Trendmonitor Zorg geeft, met de inzichten uit 41 interviews met HR-managers, aangevuld met uitgebreide deskresearch, een overzicht van de grootste uitdagingen en mogelijkheden voor HR-management in de zorg.

Bestellen
Het rapport ‘Zorg voor later’ is hier te bestellen.

Innovatiekracht het grootst in de zorgsector

De innovatiekracht van zorgorganisaties is zeer groot ten opzichte van topsectoren zoals energie, chemie, transport en tuinbouw. Dit blijkt uit de FWG Monitor Innovatiekracht, een nieuw onderzoek van FWG in samenwerking met MarktMonitor en Human Insight onder 93 zorgbestuurders.

Lees verder

Themabijeenkomst 'Tech en werk'

Technologie zal de komende jaren grote impact hebben op de zorg. Maar wat zijn die trends en ontwikkelingen precies? Welke vormen van technologie zijn er? En wat voor effect hebben die op functies, taken, werkprocessen in uw organisatie? Laat u op 7 oktober inspireren door voorbeelden uit de praktijk.

Aanmelden

Community ‘Chief Happiness Officers’ van start

Op 7 mei vond de officiële aftrap plaats van de ‘Chief Happiness Officers’ community. Zo’n 100 mensen uit ruim 80 zorgorganisaties hebben zich inmiddels aangemeld voor de community. Doel is om gelijkgestemden samen te brengen, elkaar te inspireren en zich gezamenlijk in te zetten voor de missie: 1 miljoen gelukkige medewerkers in de zorg.

Lees verder