De spagaat tussen nu en straks

02/11/2018

De HR-manager anno 2018 richt zich graag op de toekomst, op (meer) werkplezier en aantrekkelijk werkgeverschap. Tegelijkertijd vragen personeelstekorten, moeilijk vervulbare vacatures en stijgende verzuimcijfers dagelijks zijn aandacht. Dit zijn enkele van de conclusies uit het nieuwe onderzoeksrapport van FWG, ‘Zorg voor later’, dat onlangs gepresenteerd werd aan de HR-managers die een bijdrage leverden aan het onderzoek. Deze derde editie van de HR Trendmonitor Zorg geeft een overzicht van de actuele ontwikkelingen in het HR-vak in de zorg.

De titel – Zorg voor later – refereert aan de uitdaging voor HR om ook in de toekomst voldoende en kwalitatief goede zorg te blijven leveren. Maar door de nijpende personeelstekorten lijken HR-managers zich in een overlevingsmodus te bevinden. De titel is daarom ook een oproep. Een oproep om – juist nu – te focussen op de lange termijn en te voorkomen dat dit verwordt tot ‘een zorg voor later’.

Arbeidsmarktkrapte bepaalt agenda HR
“Er is maar één groot thema op dit moment: de arbeidsmarkt”, omschrijft één van de geïnterviewde HR-managers het huidige klimaat in de zorg. De personeelstekorten komen niet alleen door een lage instroom, de zorg heeft ook te maken met een zeer hoge uitstroom. Ook de andere thema’s die in dit rapport worden besproken hangen, direct of indirect, samen met de arbeidsmarktkrapte.

De grootste uitdagingen
Sinds 2014 geeft FWG elke twee jaar een trendmonitor op het gebied van HR in de zorg uit. Het doel van dit rapport is om HR-managers en zorgorganisaties te informeren over ontwikkelingen in het HR-vak in de zorg, zodat ze hierop kunnen anticiperen. De nieuwe HR Trendmonitor Zorg geeft, met de inzichten uit 41 interviews met HR-managers, aangevuld met uitgebreide deskresearch, een overzicht van de grootste uitdagingen en mogelijkheden voor HR-management in de zorg.

Bestellen
Het rapport ‘Zorg voor later’ is hier te bestellen.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder