De Wever wint HR Zorg Award 2021

13/10/2021

Publieksprijs voor tanteLouise

VVT-organisatie De Wever uit Tilburg heeft de Nationale HR Zorg Award 2021 gewonnen. Karlijn de Buck, vitaliteitscoach en programmamanager Vitaliteit, ontving de prijs gisteren uit handen van juryvoorzitter Cathy van Beek. De Wever won met het project ‘Lekker in je vel vanaf je stage’, waarmee studenten handreikingen krijgen over omgaan met stress, en het bewaken van de balans in stage, studie en privé.

De publieksprijs ging naar ouderenzorgorganisatie tanteLouise voor het project ‘Gezondheidszorg zonder afstand’, over smart glasses waarmee iemand anders op afstand kan meekijken en -praten.

Juryrapport De Wever

“Wat een inspirerende inzending, het geeft goede energie en is duurzaam. Een sterk voorbeeld van behoud van (jonge) medewerkers voor je organisatie. Het idee is laagdrempelig én reeds overgenomen. Er wordt aandacht gegeven aan studenten, onze medewerkers van de toekomst; koester deze mensen! Een terechte winnaar!”

5 finalisten, 1 eervolle vermelding

De oproep van de HR Zorg Award dit jaar was: wie heeft het beste idee waarmee zorgmedewerkers hun energie terugkrijgen én vasthouden? De nominaties gingen naar: Medisch Spectrum Twente, Sevagram, tanteLouise, De Wever en Zorgscala. De beste projecten zijn geselecteerd door een vakjury onder voorzitterschap van Cathy van Beek, kwartiermaker duurzame zorg. De jury beoordeelde de inzendingen op hun bijdrage aan nieuwe energie, de mate van innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Zorgbelang Inclusief ontving een eervolle vermelding voor hun project ‘De PREI-bokaal’.

53 inzendingen

Het is dit jaar de vijfde editie van de Nationale HR Zorg Award. Er kwamen maar liefst 53 inzendingen binnen met projecten en ideeën voor nieuwe energie, een nieuw thema dit jaar. Ideeën over veerkracht, preventie, vitaliteit en psychologische ondersteuning kwamen veel voor.

 

De prijs bestaat uit een speciaal ontworpen bokaal en ondersteuning door FWG Progressional People ter waarde van 10.000 euro om het project verder uit te werken of opvolging te geven.

FWG Progressional People initieerde de HR Zorg Award om bij te dragen aan vitaliteit van medewerkers en aan een positief beeld van ‘werken in de zorg’. Zodat organisaties elkaar inspireren om het werkplezier te vergroten, zorgmedewerkers te behouden en instromers aan te trekken.

Live Energy

Het HR-event ‘Live Energy’ van FWG Progressional People, waar op 12 oktober de prijsuitreiking plaatsvond, stond geheel in het teken van nieuwe energie. Dagvoorzitter Sabine Uitslag en sprekers als Jochem van Hessen van Energy-Up, Cathy van Beek en Arie Boomsma, spraken over energiegevers en -vreters, over wat je vanuit HR kunt doen voor de vitaliteit van zorgcollega’s én over hoe je zelf fit blijft.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder