Essay 3 – De waardering van de zorgmedewerker. Waar zit de echte pijn?

06/10/2020

ONDERDEEL VAN DE REEKS FWG-ESSAYS: HOE VERANDERT CORONA HET WERKEN IN DE ZORG?

Dit jaar publiceert FWG, in plaats van een trendrapport, de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert. Het derde essay in deze reeks gaat over de waardering van de zorgmedewerker.

Er wordt volop gediscussieerd over de waardering voor (het werk van) de zorgmedewerker. Toch blijft het echte debat op de oppervlakte. Wat is nu eigenlijk waardering? In hoeverre maakt het bij de waardering van werk uit of je waarde toevoegt, aan de maatschappij, aan de cliënt of patiënt? En zijn de definities die we hanteren over waarde, waardering en goed werk aan herziening toe? Met dit derde FWG-essay duiken we dieper in op het onderwerp en hopen daarmee het debat te verdiepen en te verbreden.

Hierbij ons derde essay ‘De waardering van de zorgmedewerker. Waar zit de echte pijn?’.

 

IN GESPREK OVER DIT ONDERWERP?

Triggeren de essays u om te reflecteren op wat deze trends betekenen voor uw organisatie? Dan kunt u te allen tijde contact opnemen met onze afdeling R&D.

Lees meer over de essayreeks ‘Hoe verandert corona het werken in de zorg?’

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder