FWG-essays: Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

 

KRACHTIGE BASIS OM DE ONTWIKKELINGEN TE DUIDEN

We lazen duizenden berichten, afkomstig uit vakbladen, kranten, online journalistieke platforms en social media. Daarnaast keken we allerlei uitzendingen en documentaires. Deze grote berg informatie namen we systematisch en gestructureerd door, volgens onze vaste onderzoeksmethode. Zo hadden we structuur en houvast om deze onzekere chaotische tijd enigszins te kunnen duiden, onze horizon en focus breed te houden en tot de thema’s voor de essays te komen.

Omdat we in ongekende en snel veranderende tijden leven, kiezen we voor de vorm van een essay. De definitie hiervan is ‘probeersel’, ‘proeve’ of ‘gedachte-experiment’. Deze vorm past volgens ons goed bij de situatie waarin we ons op dit moment bevinden.

Met ruim 10 jaar ervaring in het doen van trendonderzoek in de zorg hebben we een krachtige basis om de huidige triggers, trends en ontwikkelingen te duiden. Hiermee willen we – net als bij ons reguliere trendonderzoek – inzicht geven in deze ontwikkelingen, zodat zorgorganisaties hierop kunnen anticiperen. Inmiddels zijn de volgende essays in de reeks ‘Hoe verandert corona het werken in de zorg?’ gepubliceerd:

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN NIEUWE ESSAYS?

Wilt u weten wanneer het volgende essay beschikbaar is? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Triggeren de essays u om te reflecteren op wat deze trends betekenen voor uw organisatie? Dan kunt u te allen tijde contact opnemen met onze afdeling R&D.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder