Expertgroepen

Essentieel voor ons functieonderzoek

Als onderdeel van ons onderzoek naar functies in de zorg, maken we gebruik van expertgroepen. Een expertgroep bestaat uit mensen die dagelijks met de betreffende functie te maken hebben en die met ons in gesprek gaan over de ontwikkelingen binnen de functie en de werkprocessen. Op die manier maken we samen het functiebeeld compleet ten behoeve van de content voor ons systeem.

deelnemen aan een expertgroep?

Wilt u vakgenoten ontmoeten, ervaringen uitwisselen en tegelijkertijd een waardevolle bijdrage leveren aan ons onderzoek? Voor expertgroepen zoeken we uitvoerenden, leidinggevenden, teamcoaches, opleidingscoaches, HR-adviseurs en andere medewerkers die de te onderzoeken functie goed kennen. Een expertgroep komt eenmalig bijeen rondom een cluster van (kern)functies. Het is niet nodig de bijeenkomst voor te bereiden, het belangrijkste is dat u een goed beeld heeft van hoe de functie wordt uitgeoefend en dat u deze in een breder perspectief kunt zien. Voor onze eigen voorbereiding vragen we de functiebeschrijving(en) van uw organisatie op. Tijdens de bijeenkomsten geven we ook een doorkijkje naar het toekomstbeeld van de betreffende functie.

De bijeenkomsten vinden bij ons op kantoor in Utrecht, elders in het land óf online plaats, duren zo’n twee uur en worden afgesloten met een gezamenlijke lunch en/of hapje en drankje. Hieronder vindt u t.z.t. (ongeveer maart/april) de lijst van functies waar we experts voor zoeken,

Voor meer informatie kunt u uiteraard ook terecht bij het FWG Servicepunt via 030-2669 400.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder