Finalisten Nationale HR Zorg Award 2019 bekend

05/09/2019

De vijf zorgorganisaties die kans maken op de Nationale HR Zorg Award 2019 zijn deze week door de jury bepaald. Genomineerd zijn: Attent Zorg & Behandeling, Jeroen Bosch Ziekenhuis, ROHA Amsterdam, Arkin en Deventer Ziekenhuis. Uit 52 inzendingen werden de projecten van deze vijf organisaties gekozen vanwege hun bijzondere bijdrage aan werkplezier in de zorg.

De winnaar wordt op 1 oktober aanstaande door Tommie Niessen bekend gemaakt tijdens het HR-event van FWG Progressional People, ‘Be good and show it’, over magnetisch werkgeverschap. Naast de vakjuryprijs zal dan ook een publiekswinnaar worden gekozen en een eervolle vermelding uitgereikt.

Jury
De vakjury, onder voorzitterschap van Greet Prins (Philadelphia), bestond dit jaar verder uit Marita Bossers (Planetree), Tjitte Alkema (NVZ), Lieke Lange (namens de winnaar van 2018, Pluryn) en Elise Merlijn (FNV). Zij werden ondersteund door een selectiecommissie bestaande uit Floortje Schiks (Randstad), Eveline Bouwman (Factor G) en Duco Molenaar (Preventned). De inzendingen zijn beoordeeld op hun bijdrage aan werkplezier, de mate van innovatie, creativiteit en duurzaamheid. De kwaliteit van de inzendingen was hoog.

Over de award
De Nationale HR Zorg Award is een initiatief van FWG Progressional People en is bedoeld om een bijdrage te leveren aan het vergroten van werkplezier in de zorg, zorgmedewerkers te behouden en instromers aan te trekken. Zodat we gezamenlijk toewerken naar een gezonde en toekomstbestendige arbeidsmarkt in de zorg. Meer informatie over de Nationale HR Zorg Award vindt u op de website: www.hrzorgaward.nl.

Word een 'Master of SPP'!

Breng in één dag uw bagage over SPP op hoog niveau. Krijg een inkijkje in de mindset van een bestuurder, toezichthouder, rekenmeester, onderzoeker en beleidsmaker. Zo kunt u terug in uw organisatie de waarde van SPP aan uw eigen stakeholders beter overbrengen.

Aanmelden

De nieuwe 'Wetenswaardig' is uit!

Wetenswaardig is het relatiemagazine van FWG, dat we twee keer per jaar uitgeven. Hierin leest u nieuws, best practices bij klanten en achtergronden bij onze dienstverlening. In deze editie o.a. het verhaal van Paul Raaijmakers, Chief Happiness Officer bij St. Anna Zorggroep.

Lees verder

Hét HR-event voor de zorg

Wat maakt een organisatie aantrekkelijk om voor te werken? In de ‘war for talent’ gaat veel aandacht uit naar het werven van nieuwe mensen. Minstens zo belangrijk als het aantrekken van mensen is het behoud! Toporganisaties vertellen over wat zíj doen in het kader van magnetisch werkgeverschap.

Lees verder