Finalisten Nationale HR Zorg Award 2019 bekend

05/09/2019

De vijf zorgorganisaties die kans maken op de Nationale HR Zorg Award 2019 zijn deze week door de jury bepaald. Genomineerd zijn: Attent Zorg & Behandeling, Jeroen Bosch Ziekenhuis, ROHA Amsterdam, Arkin en Deventer Ziekenhuis. Uit 52 inzendingen werden de projecten van deze vijf organisaties gekozen vanwege hun bijzondere bijdrage aan werkplezier in de zorg.

De winnaar wordt op 1 oktober aanstaande door Tommie Niessen bekend gemaakt tijdens het HR-event van FWG Progressional People, ‘Be good and show it’, over magnetisch werkgeverschap. Naast de vakjuryprijs zal dan ook een publiekswinnaar worden gekozen en een eervolle vermelding uitgereikt.

Jury
De vakjury, onder voorzitterschap van Greet Prins (Philadelphia), bestond dit jaar verder uit Marita Bossers (Planetree), Tjitte Alkema (NVZ), Lieke Lange (namens de winnaar van 2018, Pluryn) en Elise Merlijn (FNV). Zij werden ondersteund door een selectiecommissie bestaande uit Floortje Schiks (Randstad), Eveline Bouwman (Factor G) en Duco Molenaar (Preventned). De inzendingen zijn beoordeeld op hun bijdrage aan werkplezier, de mate van innovatie, creativiteit en duurzaamheid. De kwaliteit van de inzendingen was hoog.

Over de award
De Nationale HR Zorg Award is een initiatief van FWG Progressional People en is bedoeld om een bijdrage te leveren aan het vergroten van werkplezier in de zorg, zorgmedewerkers te behouden en instromers aan te trekken. Zodat we gezamenlijk toewerken naar een gezonde en toekomstbestendige arbeidsmarkt in de zorg. Meer informatie over de Nationale HR Zorg Award vindt u op de website: www.hrzorgaward.nl.

Tijdelijke expertise nodig?

Graag stellen we aan u voor: Experts on demand, de zzp’ers van FWG Progressional People. U kunt hen inzetten bij het ontwikkelen van strategisch HR-beleid, een verandertraject of fusie. Maar ook bij vraagstukken rondom flexibele personeelsinzet, duurzame inzetbaarheid, management development, conflictbeheersing of arbeidsrecht.

Bekijk de profielen

Aansprekende functiebeschrijvingen

Omdat medewerkers zich vaak niet herkenden in hun functiebeschrijving, ontwikkelde Philadelphia in samenwerking met FWG nieuwe functieprofielen in een heel nieuw format, in begrijpelijke taal. Heeft u ook interesse in een nieuwe opzet van uw functiebeschrijvingen?

Meer informatie

Arkin winnaar HR Zorg Award 2019

GGZ-organisatie Arkin heeft de Nationale HR Zorg Award 2019 gewonnen. Bestuurder Dick Veluwenkamp ontving de prijs uit handen van de bekende verpleegkundige en blogger Tommie Niessen. Arkin won met het project ‘Arkin Ontregelt’, dat behandelaren in staat stelt om alléén nog vast te leggen wat nodig is voor de kwaliteit van zorg.

Lees verder