Finalisten Nationale HR Zorg Award 2021 bekend

08/09/2021

De vijf zorgorganisaties die kans maken op de Nationale HR Zorg Award 2021 zijn deze week door de jury bepaald. Genomineerd zijn: Medisch Spectrum Twente, Sevagram, tanteLouise, De Wever en Zorgscala. Uit 52 inzendingen werden de projecten van deze vijf organisaties gekozen vanwege hun bijzondere bijdrage aan nieuwe energie voor zorgmedewerkers.

De HR Zorg Award staat dit jaar in het teken van frisse ideeën en projecten van zorgorganisaties, waarmee medewerkers hun energie terugkrijgen én vasthouden. Bekijk de projecten van de 5 finalisten:

Inspiratie
De inzendingen zijn beoordeeld op hun bijdrage aan nieuwe energie, de mate van innovatie, creativiteit en duurzaamheid. Juryvoorzitter Cathy van Beek: “De kwaliteit van de inzendingen was hoog en we zijn er enorm door geïnspireerd. Een groot compliment voor álle inzenders, het was zeker geen gemakkelijke opgave om er vijf uit te kiezen!”

Opvallend vindt de jury dat vier van de vijf finalisten uit de VVT-branche komen. Van Beek: “Wat een innovativiteit en creativiteit, vanuit een branche die in de coronacrisis niet altijd in de spotlights staat, maar dat dubbel en dwars waard is!“

 

Jury
De vakjury bestond dit jaar, behalve Cathy van Beek, uit Marita Bossers (Planetree), Dick Veluwenkamp (namens de winnaar van 2019, Arkin), Bert Roelofs (Rivas) en Elise Merlijn (FNV). Zij werden ondersteund door een selectiecommissie bestaande uit Miloe van Sprang (GGZ Oost Brabant), Najla van Veen (IC-verpleegkundige en verbindingsofficier in de zorg) en Anouk ten Arve (IZZ).

Live Energy
De winnaar wordt op 12 oktober aanstaande bekend gemaakt tijdens het HR-event van FWG Progressional People, ‘Live Energy’. Naast de vakjuryprijs zal dan ook een publiekswinnaar worden gekozen en een eervolle vermelding uitgereikt.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder