Feedback in teamverband (FIT)

Een boost in teamontwikkeling

Hoe maak je het individueel functioneren in teams bespreekbaar en versterk je tegelijkertijd de ontwikkeling van het team? Met de methodiek FIT maak je als teamcoach, HR-professional of leidinggevende het individueel functioneren stapsgewijs onderdeel van het teamproces.

6-stappenplan

FIT is een alternatief voor de klassieke vorm van functioneringsgesprekken. Groei en ontwikkeling staan in de aanpak centraal. De zes stappen van FIT geven structuur en veiligheid aan het gesprek en borging van de gemaakte afspraken.

Resultaat

  • FIT versterkt de ontwikkeling van individuele teamleden. Het team heeft een goed beeld van het dagelijks functioneren van individuele teamleden en kan als geen ander de juiste feedback geven.
  • FIT stimuleert teamontwikkeling. Het hele team leert van elk ingebracht ontwikkelvraagstuk en draagt bij aan groepscohesie en samenwerking.
  • Het vervallen van individuele gesprekken bespaart een manager met een grote span of control veel tijd. Ook andere sessies voor teamontwikkeling zijn niet meer nodig.

Voorbereiding

Eveline Hadewegg Scheffer: “FIT kan in praktisch ieder team worden toegepast, in elk soort organisatie. Maar het gaat natuurlijk niet vanzelf, een FIT-gesprek voeren vraagt goede begeleiding. Een gedegen voorbereiding is bepalend voor het succes. Zijn teamleden klaar om zich kwetsbaar op te stellen en voelt het team ‘veilig’ voor iedereen? Zijn teamleden bekwaam om ontwikkelingsgericht feedback te geven? Is de gespreksleider bekwaam om de sessie oordeelloos te begeleiden en de juiste interventies te doen? Kortom, het team én de gespreksleider moeten goed worden voorbereid.”

meer weten over FIT?

Voor meer informatie kunt u rechtstreeks contact opnemen met Eveline Hadewegg Scheffer.
Maak kennis met FIT tijdens een inspiratiesessie, of word getraind als teamcoach.

Tijdelijke expertise nodig?

Graag stellen we aan u voor: Experts on demand, de zzp’ers van FWG Progressional People. U kunt hen inzetten bij het ontwikkelen van strategisch HR-beleid, een verandertraject of fusie. Maar ook bij vraagstukken rondom flexibele personeelsinzet, duurzame inzetbaarheid, management development, conflictbeheersing of arbeidsrecht.

Bekijk de profielen

Aansprekende functiebeschrijvingen

Omdat medewerkers zich vaak niet herkenden in hun functiebeschrijving, ontwikkelde Philadelphia in samenwerking met FWG nieuwe functieprofielen in een heel nieuw format, in begrijpelijke taal. Heeft u ook interesse in een nieuwe opzet van uw functiebeschrijvingen?

Meer informatie

Arkin winnaar HR Zorg Award 2019

GGZ-organisatie Arkin heeft de Nationale HR Zorg Award 2019 gewonnen. Bestuurder Dick Veluwenkamp ontving de prijs uit handen van de bekende verpleegkundige en blogger Tommie Niessen. Arkin won met het project ‘Arkin Ontregelt’, dat behandelaren in staat stelt om alléén nog vast te leggen wat nodig is voor de kwaliteit van zorg.

Lees verder