Feedback in teamverband (FIT)

Boost voor teamontwikkeling

Hoe maak je het individueel functioneren in teams bespreekbaar en versterk je tegelijkertijd de ontwikkeling van het team? Met de FIT-methodiek maak je als teamcoach, HR-professional of leidinggevende het individueel functioneren stapsgewijs onderdeel van het teamproces.

een sterker team in zes stappen

FIT is een alternatief voor de klassieke functioneringsgesprekken. Groei en ontwikkeling staan hierin centraal. De zes stappen van FIT geven structuur en veiligheid aan het gesprek en borging van de gemaakte afspraken.

Resultaat

  • FIT versterkt de ontwikkeling van individuele teamleden. Het team heeft een goed beeld van het dagelijks functioneren van individuele teamleden en kan als geen ander de juiste feedback geven.
  • FIT stimuleert teamontwikkeling. Het hele team leert van elk ingebracht ontwikkelvraagstuk en draagt bij aan groepscohesie en samenwerking.
  • Het vervallen van individuele gesprekken bespaart een manager met een grote span of control veel tijd. Ook andere sessies voor teamontwikkeling zijn niet meer nodig.

Voorbereiding

Eveline Hadewegg Scheffer: “FIT kan in praktisch ieder team worden toegepast, in elk soort organisatie. Maar het gaat natuurlijk niet vanzelf, een FIT-gesprek voeren vraagt goede begeleiding. Een gedegen voorbereiding is bepalend voor het succes. Zijn teamleden klaar om zich kwetsbaar op te stellen en voelt het team ‘veilig’ voor iedereen? Zijn teamleden bekwaam om ontwikkelingsgericht feedback te geven? Is de gespreksleider bekwaam om de sessie oordeelloos te begeleiden en de juiste interventies te doen? Kortom, het team én de gespreksleider moeten goed worden voorbereid.”

meer weten over FIT?

Voor meer informatie kunt u rechtstreeks contact opnemen met Barbara de Jong.
Maak kennis met FIT tijdens een inspiratiesessie, of word getraind als teamcoach.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder