FWG 3.0

Functies waarderen

Met FWG 3.0 waardeert u uw functies aan de hand van negen gezichtspunten om zo tot een evenwichtig functiegebouw te komen. Als abonnementhouder van FWG 3.0 vindt u op deze pagina alle informatie, tips, publicaties en veelgestelde vragen en antwoorden die u kunnen helpen bij het werken met FWG 3.0. Uiteraard kunt u ook direct contact opnemen met het FWG Servicepunt: 030-2669 400.

Heeft u geen abonnement op FWG 3.0 en wilt u hier meer over weten? Lees meer over het de inhoud van het abonnement.

 

 

Gebruikerstips:

Klik in Beheer onderin het scherm Gebruikers op Toevoegen en vul vervolgens alle velden in. De gebruiker heeft een gebruikersnaam en wachtwoord nodig om in te kunnen loggen op FWG 3.0. Wij adviseren als gebruikersnaam het e-mailadres van de gebruiker in te vullen.

Het wachtwoord dient minimaal te bestaan uit acht karakters waaronder één cijfer en één hoofdletter. U kunt per gebruiker een eigen wachtwoord invoeren, maar we raden u aan voor iedere gebruiker in eerste instantie hetzelfde wachtwoord aan te maken. U kunt dan alle gebruikers op de hoogte stellen van het feit dat hun e-mailadres als Gebruikersnaam dient en wat het wachtwoord is. Nadat een gebruiker is ingelogd, kan deze in het Persoonlijk menu onder Extra zelf het wachtwoord wijzigen.

Het vakje 'Actief' dient aangevinkt te zijn, anders kan de gebruiker niet inloggen in het FWG 3.0-systeem.

Met Instelling bepaalt u tot welke gegevens de gebruiker toegang heeft. Een gebruiker dient toegang te krijgen tot minimaal één bestand met functies.
Om gebruikers de juiste bevoegdheden te geven, kent u ze groepsrollen toe.

Voordat u groepsrollen kunt toekennen aan gebruikers, moet u eerst de verschillende groepsrollen definiëren.

Hoe gaat u te werk?
Om groepsrollen toe te kennen, klikt u op Gebruikers. Als er al gebruikers in het systeem staan, dubbelklikt u op een naam of u selecteert een naam en klikt onderin het scherm op Bewerken.

Als u voor het eerst met FWG 3.0 gaat werken, is het scherm Gebruikers nog leeg. U moet dan eerst gebruikers aanmaken (zie overige tips).

Bij Groepsrollen klikt u op Selecteren en vinkt u de groepsrol(len) aan die u aan de gebruiker wilt toekennen. Vervolgens klikt u nogmaals op Selecteren. Bij Instellingen moet u aangeven tot welk (deel van het) functiegebouw de gebruiker toegang krijgt.
Als een gebruiker zijn wachtwoord vergeten is, kan vanuit Beheer een nieuw wachtwoord worden ingevoerd. Selecteer de betreffende gebruiker in het overzicht Gebruikers en klik op resetten wachtwoord. Voer hier twee keer het nieuwe wachtwoord in.