FWG participeert in World of Health Care

28/09/2021

Van 28 t/m 30 september vindt World of Health Care (WoHC) plaats, een internationaal event voor de Nederlandse life sciences & health sector. 500 deelnemers uit meer dan 20 landen treffen elkaar virtueel in diverse online sessies. Ook FWG Progressional People is uitgenodigd om een sessie te verzorgen.

Juliëtte Hassell en Aryan van der Griendt geven een inspirerende presentatie over duurzame inzetbaarheid van zorgprofessionals in Nederland. Ze laten zien hoe wij hier omgaan met het behoud van medewerkers. Nederlandse zorgprofessionals werken niet graag in een hiërarchische organisatie. Ze voelen zich prettiger in een organisatie waarin vertrouwen, zelfstandigheid en vakmanschap hoog in het vaandel staan.

Inspiratie vanuit de HR Zorg Award

Als we het in Nederland over duurzaamheid hebben, dan hebben we het dus over veel meer dan een personeelsbestand, efficiëntie of werving van personeel. We praten vooral over hoe we het leven van zorgprofessionals kunnen verbeteren. Juliëtte en Aryan laten zes inspirerende voorbeelden zien van hoe Nederlandse zorgorganisaties hiermee omgaan. Dit zijn allemaal inzendingen geweest voor de Nationale HR Zorg Award, een initiatief van FWG Progressional People.

WoHC wordt georganiseerd door de Nederlandse overheid, het Nederlandse diplomatieke netwerk en de Task Force Health Care, met als doel de Nederlandse LSH-sector in het buitenland te positioneren, promoten en verbinden.

Meer informatie: https://wohc.b2match.io/

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder