FWG schrijft themahoofdstuk NVZ brancherapport

29/11/2018

Onlangs verscheen het Brancherapport algemene ziekenhuizen 2018, een uitgave van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). We zijn trots dat FWG hieraan een bijdrage mocht leveren. Elk jaar wordt een hoofdstuk over een actueel thema aan het brancherapport toegevoegd. Dit jaar schreef FWG dit hoofdstuk met als titel ‘Ziekenhuisprofessionals maken de toekomst!’.

Het themahoofdstuk werd 28 november jl. officieel gepresenteerd aan Alexander Rinnooy Kan, tijdens het afscheidssymposium van Yvonne van Rooy, vertrekkend NVZ-voorzitter. Het hoofdstuk gaat over vier ontwikkelingen in de ziekenhuiszorg: arbeidsmarktkrapte, technologische ontwikkelingen, ‘de juiste zorg op de juiste plek’, en ‘minder regels, meer vertrouwen’. Aan elk thema zijn concrete praktijkvoorbeelden toegevoegd.

Het volledige hoofdstuk (als onderdeel van het brancherapport) is te downloaden via www.ziekenhuiszorgincijfers.nl.

Innovatiekracht het grootst in de zorgsector

De innovatiekracht van zorgorganisaties is zeer groot ten opzichte van topsectoren zoals energie, chemie, transport en tuinbouw. Dit blijkt uit de FWG Monitor Innovatiekracht, een nieuw onderzoek van FWG in samenwerking met MarktMonitor en Human Insight onder 93 zorgbestuurders.

Lees verder

Nieuw praktijkvoorbeeld: medewerker robotica

De medewerker robotica, loopt die al rond in uw zorgorganisatie? Deze functie is nog niet als ijkfunctie in het FWG-systeem opgenomen. Maar wij hebben al wel een functiebeschrijving voor u gemaakt, handig om te gebruiken!

Bekijk het praktijkvoorbeeld

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze dienstverlening en de ontwikkelingen in de zorg? Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Aanmelden