FWG schrijft themahoofdstuk NVZ brancherapport

29/11/2018

Onlangs verscheen het Brancherapport algemene ziekenhuizen 2018, een uitgave van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). We zijn trots dat FWG hieraan een bijdrage mocht leveren. Elk jaar wordt een hoofdstuk over een actueel thema aan het brancherapport toegevoegd. Dit jaar schreef FWG dit hoofdstuk met als titel ‘Ziekenhuisprofessionals maken de toekomst!’.

Het themahoofdstuk werd 28 november jl. officieel gepresenteerd aan Alexander Rinnooy Kan, tijdens het afscheidssymposium van Yvonne van Rooy, vertrekkend NVZ-voorzitter. Het hoofdstuk gaat over vier ontwikkelingen in de ziekenhuiszorg: arbeidsmarktkrapte, technologische ontwikkelingen, ‘de juiste zorg op de juiste plek’, en ‘minder regels, meer vertrouwen’. Aan elk thema zijn concrete praktijkvoorbeelden toegevoegd.

Het volledige hoofdstuk (als onderdeel van het brancherapport) is te downloaden via www.ziekenhuiszorgincijfers.nl.

Word een 'Master of SPP'!

Breng in één dag uw bagage over SPP op hoog niveau. Krijg een inkijkje in de mindset van een bestuurder, toezichthouder, rekenmeester, onderzoeker en beleidsmaker. Zo kunt u terug in uw organisatie de waarde van SPP aan uw eigen stakeholders beter overbrengen.

Aanmelden

De nieuwe 'Wetenswaardig' is uit!

Wetenswaardig is het relatiemagazine van FWG, dat we twee keer per jaar uitgeven. Hierin leest u nieuws, best practices bij klanten en achtergronden bij onze dienstverlening. In deze editie o.a. het verhaal van Paul Raaijmakers, Chief Happiness Officer bij St. Anna Zorggroep.

Lees verder

Hét HR-event voor de zorg

Wat maakt een organisatie aantrekkelijk om voor te werken? In de ‘war for talent’ gaat veel aandacht uit naar het werven van nieuwe mensen. Minstens zo belangrijk als het aantrekken van mensen is het behoud! Toporganisaties vertellen over wat zíj doen in het kader van magnetisch werkgeverschap.

Lees verder