FWG Trendrapport 2017: bestel alvast uw exemplaar!

10/10/2017

Op 3 november komt het zevende FWG Trendrapport ‘De zorg, ongelijk voor iedereen’ uit! Met trends als thuisziekenhuizen, vliegende verzorgers en empathisch wonen.  U kunt het nu alvast bestellen, zodat u het begin november als een van de eersten in handen heeft.

 

Ongelijk?

Ja. De beweging die in dit rapport geschetst wordt, gaat over zorg die steeds meer maatwerk is. Zorg die steeds meer het ‘unieke verhaal’ van de cliënt centraal stelt, zijn leven in de volle breedte. En die breedte roept meteen de volgende vraag op: wat is nog `zorg’? Met de ingezette ontschotting, en de toenemende samenwerking tussen branches, lijnen en domeinen, vervagen de grenzen van de sector ‘gezondheidszorg’. Alles is gezondheid en de belangrijkste uitkomst wordt het maatschappelijk rendement.

En wat nog meer?

Het trendrapport schetst mooie voorbeelden van nieuwe technologie, gaat in op ‘empathisch wonen’ en neemt u mee in de toekomst van werk. Als robotisering dichtbij is, waarom zien we dat dan niet terug in de huidige arbeidsmarktdiscussie? En waarom kampt de zorg met een slecht imago terwijl het zo’n innovatieve sector is? In vijf hoofdstukken zetten we de belangrijkste trends uiteen.

Extra dit jaar: branchesessies en Zorgtrend.nl

Wat betekenen de trends concreet voor uw branche? In vijf verschillende branchesessies eind 2017 en begin 2018vertalen we de trends uit het rapport naar uw organisatie en de mensen die er werken.

 

Daarnaast lanceren we dit jaar het digitaal dossier #Zorgtrend: een online overzicht van alle trends uit het trendrapport met een cijfermatige onderbouwing. U vindt het dossier vanaf november op www.zorgtrend.nl.

Nationale HR Zorg Award

In de zorg draait het om mensen. Met alle ontwikkelingen vragen we veel van ze. En.. er is een tekort. Het aantal moeilijk vervulbare vacatures neemt toe. Vanuit HR ligt er een belangrijke rol in ‘boeien en binden’ door plezier op het werk te stimuleren. Wij willen graag weten hoé u dat doet.

Lees verder

Hoe ziet Dave's werk eruit in de toekomst?

De zorg verandert continu. Vraagstukken worden complexer en technologie ontwikkelt zich snel. Met Xelf kunt u inspelen op deze veranderingen. Hoe zien functies er uit over tien jaar? Welke kennis, vaardigheden en opleidingen zijn er nodig?

Lees verder

Brancheboekjes

In aanvulling op het trendrapport ‘De zorg, ongelijk voor iedereen’ hebben we voor iedere branche een apart boekje samengesteld uit de onderzoeksresultaten. In deze boekjes vertalen we de trends en ontwikkelingen uit het trendrapport naar de betreffende branche.

Lees verder