FWG Trendrapport 2017: bestel alvast uw exemplaar!

10/10/2017

Op 3 november komt het zevende FWG Trendrapport ‘De zorg, ongelijk voor iedereen’ uit! Met trends als thuisziekenhuizen, vliegende verzorgers en empathisch wonen.  U kunt het nu alvast bestellen, zodat u het begin november als een van de eersten in handen heeft.

 

Ongelijk?

Ja. De beweging die in dit rapport geschetst wordt, gaat over zorg die steeds meer maatwerk is. Zorg die steeds meer het ‘unieke verhaal’ van de cliënt centraal stelt, zijn leven in de volle breedte. En die breedte roept meteen de volgende vraag op: wat is nog `zorg’? Met de ingezette ontschotting, en de toenemende samenwerking tussen branches, lijnen en domeinen, vervagen de grenzen van de sector ‘gezondheidszorg’. Alles is gezondheid en de belangrijkste uitkomst wordt het maatschappelijk rendement.

En wat nog meer?

Het trendrapport schetst mooie voorbeelden van nieuwe technologie, gaat in op ‘empathisch wonen’ en neemt u mee in de toekomst van werk. Als robotisering dichtbij is, waarom zien we dat dan niet terug in de huidige arbeidsmarktdiscussie? En waarom kampt de zorg met een slecht imago terwijl het zo’n innovatieve sector is? In vijf hoofdstukken zetten we de belangrijkste trends uiteen.

Extra dit jaar: branchesessies en Zorgtrend.nl

Wat betekenen de trends concreet voor uw branche? In vijf verschillende branchesessies eind 2017 en begin 2018vertalen we de trends uit het rapport naar uw organisatie en de mensen die er werken.

 

Daarnaast lanceren we dit jaar het digitaal dossier #Zorgtrend: een online overzicht van alle trends uit het trendrapport met een cijfermatige onderbouwing. U vindt het dossier vanaf november op www.zorgtrend.nl.

FWG Trendrapport 2017

'De zorg, ongelijk voor iedereen': over zorg die steeds meer maatwerk is. Zorg die steeds meer het 'unieke verhaal' van de cliënt centraal stelt. Over het vervagen van de grenzen van de sector 'gezondheidszorg', met mooie voorbeelden van nieuwe technologie en van de toekomst van werk.

Bestel uw exemplaar

HR on Demand

Tijdelijk ondersteuning nodig op HR gebied? Onze senior HR-professionals zijn direct beschikbaar om bij uw organisatie aan de slag te gaan. Of het nou gaat om strategische vraagstukken of de coördinatie van projecten, advies of aansturing van een team.

Meer informatie

Themabijeenkomst over impact van zelfsturing

Zelfsturende teams zijn populair in de zorg. Ze passen goed bij de transitie waarin de regie van de cliënt en de professie van de zorgverlener centraal staan. Zelfsturing of zelforganisatie als besturingsvorm geeft professionals meer regelcapaciteit om cliëntgerichter te kunnen werken.

Lees meer