FWG Trendrapport 2017: bestel alvast uw exemplaar!

10/10/2017

Op 3 november komt het zevende FWG Trendrapport ‘De zorg, ongelijk voor iedereen’ uit! Met trends als thuisziekenhuizen, vliegende verzorgers en empathisch wonen.  U kunt het nu alvast bestellen, zodat u het begin november als een van de eersten in handen heeft.

 

Ongelijk?

Ja. De beweging die in dit rapport geschetst wordt, gaat over zorg die steeds meer maatwerk is. Zorg die steeds meer het ‘unieke verhaal’ van de cliënt centraal stelt, zijn leven in de volle breedte. En die breedte roept meteen de volgende vraag op: wat is nog `zorg’? Met de ingezette ontschotting, en de toenemende samenwerking tussen branches, lijnen en domeinen, vervagen de grenzen van de sector ‘gezondheidszorg’. Alles is gezondheid en de belangrijkste uitkomst wordt het maatschappelijk rendement.

En wat nog meer?

Het trendrapport schetst mooie voorbeelden van nieuwe technologie, gaat in op ‘empathisch wonen’ en neemt u mee in de toekomst van werk. Als robotisering dichtbij is, waarom zien we dat dan niet terug in de huidige arbeidsmarktdiscussie? En waarom kampt de zorg met een slecht imago terwijl het zo’n innovatieve sector is? In vijf hoofdstukken zetten we de belangrijkste trends uiteen.

Extra dit jaar: branchesessies en Zorgtrend.nl

Wat betekenen de trends concreet voor uw branche? In vijf verschillende branchesessies eind 2017 en begin 2018vertalen we de trends uit het rapport naar uw organisatie en de mensen die er werken.

 

Daarnaast lanceren we dit jaar het digitaal dossier #Zorgtrend: een online overzicht van alle trends uit het trendrapport met een cijfermatige onderbouwing. U vindt het dossier vanaf november op www.zorgtrend.nl.

Trendsessies: hoe raken de trends uw branche?

In vijf verschillende trendsessies zetten we uiteen hoe de trends uit het FWG Trendrapport 2017 uw branche raken, zodat u de vertaalslag kunt maken naar uw organisatie. In de sessie ook aandacht voor de snelheid en impact van technologische ontwikkelingen en wat dit betekent voor (toekomstige) functies in uw branche.

Aanmelden

HR on Demand

Tijdelijk ondersteuning nodig op HR gebied? Onze senior HR-professionals zijn direct beschikbaar om bij uw organisatie aan de slag te gaan. Of het nou gaat om strategische vraagstukken of de coördinatie van projecten, advies of aansturing van een team.

Meer informatie

Inspiratiesessie: Waardegedreven functies beschrijven

In hoeverre wilt u de functiebeschrijvingen ondersteunend laten zijn aan processen als loopbaanontwikkeling, (JCI) accreditatie, het uitdragen van kernwaarden of ontwikkeling op persoonlijk en teamniveau? Ontdek in deze inspiratiesessie welk functiebeschrijvingsformat écht bij uw organisatie past.

Lees meer