FWG Trendrapport 2017: bestel alvast uw exemplaar!

10/10/2017

Op 3 november komt het zevende FWG Trendrapport ‘De zorg, ongelijk voor iedereen’ uit! Met trends als thuisziekenhuizen, vliegende verzorgers en empathisch wonen.  U kunt het nu alvast bestellen, zodat u het begin november als een van de eersten in handen heeft.

 

Ongelijk?

Ja. De beweging die in dit rapport geschetst wordt, gaat over zorg die steeds meer maatwerk is. Zorg die steeds meer het ‘unieke verhaal’ van de cliënt centraal stelt, zijn leven in de volle breedte. En die breedte roept meteen de volgende vraag op: wat is nog `zorg’? Met de ingezette ontschotting, en de toenemende samenwerking tussen branches, lijnen en domeinen, vervagen de grenzen van de sector ‘gezondheidszorg’. Alles is gezondheid en de belangrijkste uitkomst wordt het maatschappelijk rendement.

En wat nog meer?

Het trendrapport schetst mooie voorbeelden van nieuwe technologie, gaat in op ‘empathisch wonen’ en neemt u mee in de toekomst van werk. Als robotisering dichtbij is, waarom zien we dat dan niet terug in de huidige arbeidsmarktdiscussie? En waarom kampt de zorg met een slecht imago terwijl het zo’n innovatieve sector is? In vijf hoofdstukken zetten we de belangrijkste trends uiteen.

Extra dit jaar: branchesessies en Zorgtrend.nl

Wat betekenen de trends concreet voor uw branche? In vijf verschillende branchesessies eind 2017 en begin 2018vertalen we de trends uit het rapport naar uw organisatie en de mensen die er werken.

 

Daarnaast lanceren we dit jaar het digitaal dossier #Zorgtrend: een online overzicht van alle trends uit het trendrapport met een cijfermatige onderbouwing. U vindt het dossier vanaf november op www.zorgtrend.nl.

Incompany training: Waardegedreven functies beschrijven

Belanden de functiebeschrijvingen van uw organisatie ook ongelezen in de la? Wij dagen u uit om van een ‘noodzakelijk kwaad’ een inspirerend document te maken. Tijdens deze incompany sessie gaan wij samen met u en uw collega’s aan de slag om te komen tot een format dat naadloos aansluit bij de waarden, visie en stijl van uw organisatie.

Meer informatie

Hoe ziet het werk in de zorg eruit in 2023?

De zorg verandert snel en functies veranderen mee. Hoe ziet een functie van nu eruit over 5 jaar? FWG heeft alle opgedane kennis over trends, ontwikkelingen en innovaties omgezet naar functies van de toekomst met behulp van Xelf. Om u hiervan een indruk te geven vindt u op onze website een greep uit onze functies van de toekomst per branche.

Meer informatie

FWG Gehandicaptenzorg per 1 april

Het is bijna zover: vanaf 1 april worden functies binnen de branche Gehandicaptenzorg ingedeeld met FWG Gehandicaptenzorg, een vereenvoudigde en transparante vorm van functies indelen. Functiewaardering wordt hiermee teruggebracht naar de kern: het snel en adequaat bepalen van de juiste functiegroep.

Meer informatie