Geen HR-event, wel Deep Dive Sessies in 2020

05/06/2020

Het zijn onwerkelijke tijden. Voor heel Nederland, en vooral voor de zorg. Het was ons dit voorjaar al snel duidelijk dat ons jaarlijkse HR-event begin oktober, waarop we een paar honderd (HR-)professionals in de zorg samenbrengen voor een dag vol beleving en inspiratie, dit jaar een onbereikbaar ideaal zou zijn. Het karakter en de sfeer van deze dag lenen zich in onze ogen ook niet voor een digitale variant. We hebben daarom met pijn in ons hart besloten geen ‘HR-event 2020’ te organiseren.

FWG Deep Dive Sessies

Gelukkig zijn er ook dingen die nooit veranderen, wat de omstandigheden ook zijn. Zoals ons onderzoek naar ontwikkelingen in functies in de zorg en de jaarlijkse update van ons functiewaarderingssysteem. Dus ook dit jaar beschikt u, zoals u gewend bent, op 1 oktober over de nieuwste content in uw applicatie voor het waarderen en indelen van functies*.

Bekijk hier welke functies we onderzocht hebben

Sinds enkele jaren lichten we de ontwikkelingen en wijzigingen toe in de FWG Deep Dive Sessies. Gezien de aard van deze sessies en het beperkte aantal deelnemers, organiseren we deze dit jaar wél. Ook, en vooral, omdat we graag weer eens ‘live’ in contact willen zijn met de mensen voor wie we het doen en ervaringen in deze coronaperiode met u willen uitwisselen.

De inhoud van het programma ligt, los van de toelichting op de contentwijzigingen, nog open. De werkelijkheid verandert momenteel tenslotte met de dag. Maar dat we het met elkaar gaan hebben over de gevolgen van corona voor het werken in de zorg, zal u niet verbazen! (lees hierover ook de FWG-essay ‘Onder druk wordt alles vloeibaar’).

Geplande data en locaties: meld u snel aan

Niets is momenteel zeker, maar met hoop en vertrouwen dat we u kunnen gaan ontmoeten, hebben we de volgende data en locaties gepland. Zoals ieder jaar zijn de sessies kosteloos. Kies de sessie van uw voorkeur en meld u snel aan: we hanteren de RIVM-richtlijnen, het aantal beschikbare plaatsen is dus beperkt. Meer informatie volgt!

  • Rotterdam: 6 oktober
  • Assen: 8 oktober
  • Den Bosch: 13 oktober
  • Utrecht: 15 oktober

 

*FWG 3.0/Geboortezorg/Gehandicaptenzorg/VVT

 

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder