Generatiebeleid

Elke leeftijdsgroep in uw organisatie heeft zijn eigen vraagstukken. Jongeren zoeken na hun studie een baan die bij hen past én waarmee ze een hypotheek kunnen betalen. Dertigers zijn op zoek naar de balans tussen hun (drukke) baan en een jong gezin. 45+ vrouwen zijn met hun schat aan ervaring goud waard voor uw organisatie, maar het ziekteverzuim en verloop is bij deze groep zeer hoog. En medewerkers van 60 jaar en ouder zijn geconfronteerd met het feit dat zij langer moeten doorwerken tot hun pensioen.

Voor elke groep geldt: hoe gaan zij daarmee om? En wat kunt ú doen om ze vitaal, gemotiveerd en met plezier aan het werk te houden? Wij bieden specifieke ondersteuning voor de doelgroepen 45+ vrouwen en 60+ medewerkers.

Nieuw praktijkvoorbeeld: Helpende plus

Wij stuiten regelmatig op functies die al wel in de zorg voorkomen, maar (nog) niet als ijkfunctie in het FWG-systeem opgenomen kunnen worden. Om u toch te helpen met de beschrijving, hebben wij praktijkvoorbeelden opgesteld. Nét gepubliceerd: de helpende plus!

Bekijk de praktijkvoorbeelden

Publicatie 10 jaar trendonderzoek in de zorg

Tien trends en tien experts-van-het-eerste-uur: hoe kijken zij terug op hun uitspraken van tien jaar geleden? En wat is volgens hen de waarde van trendonderzoek? Tien jaar na het verschijnen van het eerste trendrapport hebben wij deze inkijkjes in verleden en heden gebundeld in één publicatie.

Bestellen

Tijdelijke expertise nodig?

Graag stellen we aan u voor: Experts on demand, de zzp’ers van FWG Progressional People. U kunt hen inzetten bij het ontwikkelen van strategisch HR-beleid, een verandertraject of fusie. Maar ook bij vraagstukken rondom flexibele personeelsinzet, duurzame inzetbaarheid, management development, conflictbeheersing of arbeidsrecht.

Bekijk de profielen