Generatiebeleid

Elke leeftijdsgroep in uw organisatie heeft zijn eigen vraagstukken. Jongeren zoeken na hun studie een baan die bij hen past én waarmee ze een hypotheek kunnen betalen. Dertigers zijn op zoek naar de balans tussen hun (drukke) baan en een jong gezin. 45+ vrouwen zijn met hun schat aan ervaring goud waard voor uw organisatie, maar het ziekteverzuim en verloop is bij deze groep zeer hoog. En medewerkers van 60 jaar en ouder zijn geconfronteerd met het feit dat zij langer moeten doorwerken tot hun pensioen.

Voor elke groep geldt: hoe gaan zij daarmee om? En wat kunt ú doen om ze vitaal, gemotiveerd en met plezier aan het werk te houden? Wij bieden specifieke ondersteuning voor de doelgroepen 45+ vrouwen en 60+ medewerkers.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder