Generatiebeleid

Elke leeftijdsgroep in uw organisatie heeft zijn eigen vraagstukken. Jongeren zoeken na hun studie een baan die bij hen past én waarmee ze een hypotheek kunnen betalen. Dertigers zijn op zoek naar de balans tussen hun (drukke) baan en een jong gezin. 45+ vrouwen zijn met hun schat aan ervaring goud waard voor uw organisatie, maar het ziekteverzuim en verloop is bij deze groep zeer hoog. En medewerkers van 60 jaar en ouder zijn geconfronteerd met het feit dat zij langer moeten doorwerken tot hun pensioen.

Voor elke groep geldt: hoe gaan zij daarmee om? En wat kunt ú doen om ze vitaal, gemotiveerd en met plezier aan het werk te houden? Wij bieden specifieke ondersteuning voor de doelgroepen 45+ vrouwen en 60+ medewerkers.

Tijdelijke expertise nodig?

Graag stellen we aan u voor: Experts on demand, de zzp’ers van FWG Progressional People. U kunt hen inzetten bij het ontwikkelen van strategisch HR-beleid, een verandertraject of fusie. Maar ook bij vraagstukken rondom flexibele personeelsinzet, duurzame inzetbaarheid, management development, conflictbeheersing of arbeidsrecht.

Bekijk de profielen

Aansprekende functiebeschrijvingen

Omdat medewerkers zich vaak niet herkenden in hun functiebeschrijving, ontwikkelde Philadelphia in samenwerking met FWG nieuwe functieprofielen in een heel nieuw format, in begrijpelijke taal. Heeft u ook interesse in een nieuwe opzet van uw functiebeschrijvingen?

Meer informatie

Arkin winnaar HR Zorg Award 2019

GGZ-organisatie Arkin heeft de Nationale HR Zorg Award 2019 gewonnen. Bestuurder Dick Veluwenkamp ontving de prijs uit handen van de bekende verpleegkundige en blogger Tommie Niessen. Arkin won met het project ‘Arkin Ontregelt’, dat behandelaren in staat stelt om alléén nog vast te leggen wat nodig is voor de kwaliteit van zorg.

Lees verder