Hoe raken trends en ontwikkelingen in de zorg uw branche? Kom naar de trendsessies

12/10/2017

Nieuwsgierig naar wat de trends uit het FWG Trendrapport 2017 specifiek voor uw branche betekenen? In vijf verschillende sessies, voor elke branche één, gaan we hier dieper op in.

Niet het systeem, maar het individu is leidend

In het trendrapport ‘De zorg, ongelijk voor iedereen’, beschrijven we vijf opvallende bewegingen in de sector, met als gemene deler: zorg die steeds meer maatwerk is, die zich richt op wat voor de unieke persoon de beste uitkomst is. Daarbij groeit de overtuiging dat het systeem niet langer leidend is, en zeker niet belemmerend mag zijn bij het bieden van goede zorg. Grenzen tussen organisaties, branches en lijnen vervagen: er wordt volop ‘ontschot’ en ook financiële structuren zijn niet meer heilig. De gezondheidszorg verbreedt en raakt steeds meer aan welzijn en volksgezondheid. Tegelijkertijd komt de zorg naar voren als sterk innovatieve sector, volop in ontwikkeling.

Gevolgen voor (buiten) uw branche

Hoe komen ontwikkelingen als nieuwe financieringsvormen, grenzen aan de eigen regie van burgers en domeinoverschrijdend samenwerken op basis van gedeelde waarden en vertrouwen tot uiting in uw branche? Wat betekent het voor uw organisatie? En uw HR-beleid? In de sessie ook aandacht voor de snelheid en impact van technologische ontwikkelingen en wat dit betekent voor (toekomstige) functies in uw branche. Hiermee gaan we letterlijk aan de slag.

We organiseren de trendsessies in november, december en begin 2018 in Utrecht, met een maximaal aantal deelnemers van 25. Meld u dus snel aan!

  • Donderdag 25 januari: trendsessie verpleeg- en verzorgingshuiszorg en thuiszorg
  • Dinsdag 30 januari: trendsessie geestelijke gezondheidszorg 
  • Dinsdag 6 maart: trendsessie eerstelijnszorg
  • Donderdag 13 maart: trendsessie ziekenhuiszorg
  • Donderdag 5 april: trendsessie gehandicaptenzorg

 

Incompany training: Waardegedreven functies beschrijven

Belanden de functiebeschrijvingen van uw organisatie ook ongelezen in de la? Wij dagen u uit om van een ‘noodzakelijk kwaad’ een inspirerend document te maken. Tijdens deze incompany sessie gaan wij samen met u en uw collega’s aan de slag om te komen tot een format dat naadloos aansluit bij de waarden, visie en stijl van uw organisatie.

Meer informatie

Hoe ziet het werk in de zorg eruit in 2023?

De zorg verandert snel en functies veranderen mee. Hoe ziet een functie van nu eruit over 5 jaar? FWG heeft alle opgedane kennis over trends, ontwikkelingen en innovaties omgezet naar functies van de toekomst met behulp van Xelf. Om u hiervan een indruk te geven vindt u op onze website een greep uit onze functies van de toekomst per branche.

Meer informatie

FWG Gehandicaptenzorg per 1 april

Het is bijna zover: vanaf 1 april worden functies binnen de branche Gehandicaptenzorg ingedeeld met FWG Gehandicaptenzorg, een vereenvoudigde en transparante vorm van functies indelen. Functiewaardering wordt hiermee teruggebracht naar de kern: het snel en adequaat bepalen van de juiste functiegroep.

Meer informatie