Hoe raken trends en ontwikkelingen in de zorg uw branche? Kom naar de branchesessies

12/10/2017

Nieuwsgierig naar wat de trends uit het FWG Trendrapport 2017 specifiek voor uw branche betekenen? In vijf verschillende sessies, voor elke branche één, gaan we hier dieper op in.

Niet het systeem, maar het individu is leidend

In het trendrapport ‘De zorg, ongelijk voor iedereen’, beschrijven we vijf opvallende bewegingen in de sector, met als gemene deler: zorg die steeds meer maatwerk is, die zich richt op wat voor de unieke persoon de beste uitkomst is. Daarbij groeit de overtuiging dat het systeem niet langer leidend is, en zeker niet belemmerend mag zijn bij het bieden van goede zorg. Grenzen tussen organisaties, branches en lijnen vervagen: er wordt volop ‘ontschot’ en ook financiële structuren zijn niet meer heilig. De gezondheidszorg verbreedt en raakt steeds meer aan welzijn en volksgezondheid. Tegelijkertijd komt de zorg naar voren als sterk innovatieve sector, volop in ontwikkeling.

Gevolgen voor (buiten) uw branche

Hoe komen ontwikkelingen als nieuwe financieringsvormen, grenzen aan de eigen regie van burgers en domeinoverschrijdend samenwerken op basis van gedeelde waarden en vertrouwen tot uiting in uw branche? Wat betekent het voor uw organisatie? En uw HR-beleid? In de sessie ook aandacht voor de snelheid en impact van technologische ontwikkelingen en wat dit betekent voor (toekomstige) functies in uw branche. Hiermee gaan we letterlijk aan de slag.

We organiseren de sessies in november, december en begin 2018 in Utrecht, met een maximaal aantal deelnemers van 25. Meld u dus snel aan!

  • Donderdag 16 november: ziekenhuiszorg
  • Donderdag 7 december: gehandicaptenzorg
  • Donderdag 25 januari: verpleeg- en verzorgingshuiszorg en thuiszorg
  • Dinsdag 30 januari: geestelijke gezondheidszorg 
  • Dinsdag 6 maart: eerstelijnszorg

 

FWG Trendrapport 2017

'De zorg, ongelijk voor iedereen': over zorg die steeds meer maatwerk is. Zorg die steeds meer het 'unieke verhaal' van de cliënt centraal stelt. Over het vervagen van de grenzen van de sector 'gezondheidszorg', met mooie voorbeelden van nieuwe technologie en van de toekomst van werk.

Bestel uw exemplaar

HR on Demand

Tijdelijk ondersteuning nodig op HR gebied? Onze senior HR-professionals zijn direct beschikbaar om bij uw organisatie aan de slag te gaan. Of het nou gaat om strategische vraagstukken of de coördinatie van projecten, advies of aansturing van een team.

Meer informatie

Themabijeenkomst over impact van zelfsturing

Zelfsturende teams zijn populair in de zorg. Ze passen goed bij de transitie waarin de regie van de cliënt en de professie van de zorgverlener centraal staan. Zelfsturing of zelforganisatie als besturingsvorm geeft professionals meer regelcapaciteit om cliëntgerichter te kunnen werken.

Lees meer