Hoe raken trends en ontwikkelingen in de zorg uw branche? Kom naar de trendsessies

12/10/2017

Nieuwsgierig naar wat de trends uit het FWG Trendrapport 2017 specifiek voor uw branche betekenen? In vijf verschillende sessies, voor elke branche één, gaan we hier dieper op in.

Niet het systeem, maar het individu is leidend

In het trendrapport ‘De zorg, ongelijk voor iedereen’, beschrijven we vijf opvallende bewegingen in de sector, met als gemene deler: zorg die steeds meer maatwerk is, die zich richt op wat voor de unieke persoon de beste uitkomst is. Daarbij groeit de overtuiging dat het systeem niet langer leidend is, en zeker niet belemmerend mag zijn bij het bieden van goede zorg. Grenzen tussen organisaties, branches en lijnen vervagen: er wordt volop ‘ontschot’ en ook financiële structuren zijn niet meer heilig. De gezondheidszorg verbreedt en raakt steeds meer aan welzijn en volksgezondheid. Tegelijkertijd komt de zorg naar voren als sterk innovatieve sector, volop in ontwikkeling.

Gevolgen voor (buiten) uw branche

Hoe komen ontwikkelingen als nieuwe financieringsvormen, grenzen aan de eigen regie van burgers en domeinoverschrijdend samenwerken op basis van gedeelde waarden en vertrouwen tot uiting in uw branche? Wat betekent het voor uw organisatie? En uw HR-beleid? In de sessie ook aandacht voor de snelheid en impact van technologische ontwikkelingen en wat dit betekent voor (toekomstige) functies in uw branche. Hiermee gaan we letterlijk aan de slag.

We organiseren de trendsessies in november, december en begin 2018 in Utrecht, met een maximaal aantal deelnemers van 25. Meld u dus snel aan!

  • Donderdag 25 januari: trendsessie verpleeg- en verzorgingshuiszorg en thuiszorg
  • Dinsdag 30 januari: trendsessie geestelijke gezondheidszorg 
  • Dinsdag 6 maart: trendsessie eerstelijnszorg
  • Donderdag 13 maart: trendsessie ziekenhuiszorg
  • Donderdag 5 april: trendsessie gehandicaptenzorg

 

Nationale HR Zorg Award

In de zorg draait het om mensen. Met alle ontwikkelingen vragen we veel van ze. En.. er is een tekort. Het aantal moeilijk vervulbare vacatures neemt toe. Vanuit HR ligt er een belangrijke rol in ‘boeien en binden’ door plezier op het werk te stimuleren. Wij willen graag weten hoé u dat doet.

Lees verder

Hoe ziet Dave's werk eruit in de toekomst?

De zorg verandert continu. Vraagstukken worden complexer en technologie ontwikkelt zich snel. Met Xelf kunt u inspelen op deze veranderingen. Hoe zien functies er uit over tien jaar? Welke kennis, vaardigheden en opleidingen zijn er nodig?

Lees verder

Brancheboekjes

In aanvulling op het trendrapport ‘De zorg, ongelijk voor iedereen’ hebben we voor iedere branche een apart boekje samengesteld uit de onderzoeksresultaten. In deze boekjes vertalen we de trends en ontwikkelingen uit het trendrapport naar de betreffende branche.

Lees verder