HR-event 2021

12 oktober - De Woonindustrie - Nieuwegein

Op 12 oktober organiseren we weer hét HR-event voor de zorg! De titel: Live Energy! Live Energy draait om nieuwe energie, optimisme en perspectief. En om live ontmoetingen! Geen schermpjes, maar live contact en beleving.* Omdat we daar aan toe zijn, het verdiend hebben, en de komende periode nog hard nodig zullen hebben. Op Live Energy wordt u geprikkeld, geactiveerd en geïnspireerd, zodat u de uitdagingen voor HR in de zorg weer aan kunt gaan.

*Naar aanleiding van de actuele coronamaatregelen vanuit de overheid is het event alleen toegankelijk met het coronatoegangsbewijs, op te halen via de Coronacheck-app.

Want de opgave waar HR in de zorg voor staat, is onveranderd. Naast de krappe arbeidsmarkt en de moeite om (jonge) mensen voor de zorg te interesseren, hebben de mensen ìn de zorg hersteltijd nodig en is het verzuimcijfer hoger dan ooit. Tegelijkertijd speelt de inhaalzorg een grote rol.

DENKEN IN MOGELIJKHEDEN

Op 12 oktober denken we daarom in mogelijkheden. Voor de, nabije, toekomst van de zorg. We bieden oplossingen voor het creatief verdelen van werk. Denk aan de inzet van rollen, talenten en techniek, aan instromers met deelcertificaten, het verhogen van veerkracht en ontwikkeltrajecten. Én we reiken natuurlijk de Nationale HR Zorg Award uit! Kortom: alles om de zorg een energyboost te geven.

topsprekers

Op het podium: energieke persoonlijkheden als Sabine Uitslag, Jochem van Hessen, Cathy van Beek en Arie Boomsma! Zij spreken, ieder vanuit hun eigen expertise, over energiegevers en -vreters, over wat u vanuit HR kunt doen voor de vitaliteit van uw zorgcollega’s én over hoe u zelf fit blijft.

Programma 

Het HR-event van FWG Progressional People is exclusief en kosteloos voor klanten van FWG en vindt plaats bij De Woonindustrie in Nieuwegein. Bekijk hieronder het programma. U kunt kiezen uit maar liefst 9 boostsessies. Met welke oplossing gaat u binnenkort aan de slag? LET OP: het is vanaf 5 oktober niet meer mogelijk om vooraf aan te melden voor de sessies van uw voorkeur. Op de dag zelf kunt u kijken waar er nog plek is.

09.00-16.00 uur:

 • 09.00 Energieke opening
 • 09.35 Welkom door uw host Sabine Uitslag
 • 09.55 Energie-inspirator Jochem van Hessen van Energy Up
  Jochem van Hessen van vitaliteitsbureau Energy Up is eigenzinnig, inspirerend, vooruitstrevend en verbindend. Met deze eigenschappen helpt hij al jaren uiteenlopende organisaties met werknemersgeluk en -welzijn. Een gelukkiger, gemotiveerder en gezonder werkend Nederland, dat is zijn doel. Hoe hij dit ziet voor de zorg? Dat vertelt hij op Live Energy!
 • 10.40 Pauze
 • 11.10 Energyboosters ronde 1 (kies hieronder een sessie)
 • 11.55 Cathy van Beek – Kwartiermaker duurzame zorg & juryvoorzitter Nationale HR Zorg Award
  Cathy van Beek, juryvoorzitter van de Nationale HR Zorg Award, speelt dit jaar een belangrijke rol op ons HR-event. Ze maakt niet alleen de award-winnaar bekend, maar verzorgt ook een keynote over energiegevers en energievreters in de zorg en de rol van HR. “Juist in een tijd dat alle mensen in de zorg extra support nodig hebben, is HR-beleid gericht op nieuwe energie essentieel.”
 • 12.30 Lunchpauze
 • 13.20 Uitreiking Nationale HR Zorg Award
 • 13.50 Energyboosters ronde 2 (kies hieronder een sessie)
 • 14.35 Pauze
 • 15.10 Arie Boomsma
  In de pepsessie motiveert en inspireert Arie iedereen in de zaal om op een prettige manier productief te zijn en tijd te vinden voor (meer) beweging in een druk leven. Na afloop gaat u zonder twijfel met een bak adrenaline en levenslust naar huis! 
 • 16.00 Vol nieuwe energie napraten met een hapje en een drankje.

Tijdens de pauzes kunt u terecht in het FWG Oplaadstation, dé plek om kennis, inspiratie en energie op te laden.

ENERGYBOosters

Kies tijdens het event voor 2 van deze sessies*:

1. Zorgprofessional van de toekomst

Welke andere kennis en vaardigheden hebben zorgprofessionals in de toekomst nodig? Dit lijkt kijken in een glazen bol. Wij laten zien hoe je die glazen bol vertaalt naar een concreet en toekomstbestendig formatieplan.

Deze sessie wordt verzorgd door Onno Verbaas (FWG). 

2. Flexibel op(ge)leiden: hoe deze optimaal in te zetten

Flexibel onderwijs kan een bijdrage kan leveren aan het oplossen van de tekorten. Via de Nationale Zorgklas worden mensen versneld voorbereid op het werken in de zorg door op laagdrempelige wijze een erkend mbo-(deel)certificaat te behalen. Hoe zet je deze mensen optimaal in en hoe werkt het met belonen? Dit vertellen we u in deze sessie vanuit de praktijkervaring van WZW en Lyvore, die hierin voorop lopen.

Deze sessie wordt verzorgd door Trudy Riezebos (Silverein), Jennifer de Boer (WZW, Werkgeversvereniging in Zorg en Welzijn) en Peter Andriessen (FWG).

3. Talent als vliegwiel voor werkplezier (*HELAAS VOL*)

Het ontdekken, benutten en ontwikkelen van talenten levert altijd winst op. Want wie werkt vanuit zijn talent, ervaart meer werkplezier én levert betere zorg. In deze sessie gaan we aan de slag met het in kaart brengen en effectief gebruik maken van talenten in een team. We starten met een blik op uw eigen talenten!

Deze sessie wordt verzorgd door Barbara de Jong (FWG). 

4. Veerkracht en teamspirit (*HELAAS VOL*)

Door corona en (deels) thuiswerken staat een fijne werksfeer en teamgevoel onder druk. Terwijl het welzijn van medewerkers nu belangrijker is dan ooit. Hoe krijg je de openheid en verbinding in een team terug? Hoe creëer je een veerkrachtig team, dat in balans en met energie aan het werk is, elkaars capaciteiten optimaal benut en adaptief kan reageren op veranderingen? In deze sessie gaat u er mee aan de slag.

Deze sessie wordt verzorgd door Liesbeth Heuts (FWG). 

5. Op weg naar een dynamisch functiehuis 

Hoe verhouden rollen en functies zich tot elkaar, en tot bijvoorbeeld beloning? Wat kunnen rollen betekenen voor de wendbaarheid van je organisatie? En wat zijn de randvoorwaarden om ze succesvol in te bedden? In deze sessie laten we zien hoe je met rollen het werk flexibeler kan verdelen. We inspireren u met praktijkcases uit andere sectoren en uit de zorg.

Deze sessie wordt verzorgd door Wilma van Vuuren (Human Capital Group) en Sanne Wissink (FWG).

6. Loopbaanregie bij de medewerker

Hoe activeer je medewerkers om de regie over hun eigen loopbaan te nemen, zodat zij gemotiveerd en behouden blijven voor de zorg? Gelre schetste het ziekenhuis van de toekomst en stimuleerde haar medewerkers met een drijfverenonderzoek en loopbaanplatform Zorginspirator.

Deze sessie wordt verzorgd door Janine Vredenberg (Gelre ziekenhuizen) en Irene van de Glind (FWG). 

7. Digivaardige medewerkers

Medewerkers hebben steeds meer digitale vaardigheden nodig om hun werk goed te kunnen doen. Maar hoe veranker je dit in je organisatie? Kunnen functiebeschrijvingen een rol spelen? Aan de hand van praktijkvoorbeelden geven we praktische handvatten om digivaardigheden vanuit HR te borgen.

Deze sessie wordt verzorgd door Marijke Bult (coalitie Digivaardig in de zorg) en Sven Roffelsen (FWG)

8. Duurzaam mobiliteitsbeleid

Hoe word je een aantrekkelijke werkgever die oog heeft voor duurzaamheid? Vivium introduceerde een innovatieve regeling voor reizen. Naast vergroening van het (woon- en) werkverkeer, worden medewerkers hiermee ontzorgd en vitaler. We vertellen u hoe u de mogelijkheden in de cao hiervoor optimaal benut.

Deze sessie wordt verzorgd door Nicole Boer, Geraldine Rebel (Vivium) en Chris-Jan van Leeuwen (FWG) 

9. Trendsessie VVT

Ondanks de grote uitdagingen waar de VVT-branche voor staat, toont het FWG Trendrapport VVT, het eerste in een reeks rapporten per zorgbranche, geen somber beeld. Integendeel. De VVT is een energieke branche, op zoek naar nieuwe woon-, zorg- en organisatievormen, waarin de mens – cliënt én medewerker – centraal staat. In deze sessie bespreken we de belangrijkste trends en ontwikkelingen en vertalen we deze naar het (toekomstig) werken in de VVT.

Deze sessie wordt verzorgd door Geertje van de Ven en Mieke van der Biezen (FWG). 

*Tot 5 oktober was het mogelijk bij aanmelding 2 sessies te kiezen. Aanmelden na 5 oktober betekent: op de dag zelf kijken waar nog plek is.

 

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder