HR Zorg Award 2020: speciale editie

28/07/2020

De héle zorg wint

De Nationale HR Zorg Award kent inmiddels drie winnaars: Cello in 2017, Pluryn in 2018 en Arkin in 2019. Met de vierde editie pakt FWG Progressional People het dit keer anders aan. In dit ‘coronajaar’ heeft namelijk elke zorgorganisatie een bijzondere prestatie geleverd. FWG Progressional People acht het nu niet gepast om een wedstrijd te organiseren waarbij slechts één winnaar in de spotlights staat. Daarom dit jaar een speciale corona-editie van de Nationale HR Zorg Award, waarbij de héle zorg wint!

Na de vakantieperiode gaan we, samen met onze Chief Inspiration Officer Sabine Uitslag, op zoek naar zorgorganisaties waar dit jaar bijzondere innovaties en speciale projecten zijn geïnitieerd. Ontstaan vanuit de coronacrisis, maar met blijvend positieve impact op het werken in de zorg. Begin september gaat de inschrijving open en tot medio oktober kunnen zorgorganisaties hun ‘corona-innovaties’ aanmelden via www.hrzorgaward.nl.

Een podium voor iedereen

Álle ingestuurde projecten zullen in de spotlights worden gezet. Onder meer op de Dag van het werkplezier in de zorg, op dinsdag 26 januari 2021. Daarnaast gaat Sabine Uitslag, stuwende kracht achter de beweging Werkplezier in de zorg, het land in. Ze bezoekt ten minste één organisatie uit elke branche en legt hun inspirerende verhalen vast op camera.

Input uit alle zorgbranches

Elke zorgorganisatie heeft dit jaar wel één of meerdere vernieuwingen doorgevoerd. Een grootscheepse organisatieverandering, of een individuele medewerker met een prachtig initiatief: alle verhalen zijn welkom! Voor deze award zoeken we specifiek naar input uit álle branches. Want overal heeft corona impact gehad, in elke branche zijn bijzondere initiatieven ontstaan, maar niet elke branche heeft de afgelopen tijd evenveel aandacht gekregen. De Nationale HR Zorg Award wil recht doen aan iedereen.

Denkt u alvast na over welk project u wilt insturen? Begin september informeren wij u, zodra de inschrijving geopend is!

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder