Driestroom: Driestroomklas

Driestroom biedt zorg en ondersteuning aan mensen met en zonder beperking. De toename van culturele diversiteit in de samenleving, en daarmee ook onder medewerkers en zorgvragers, stimuleert Driestroom om etniciteit in te zetten als kracht om medewerkers meer te boeien en te binden. Leerling-werknemers en stagiaires met een niet-Nederlandse achtergrond komen samen onder begeleiding van mentoren.

In de bijeenkomsten delen zij hun ervaringen en wordt er gesproken over Nederlandse gebruiken en omgangsvormen Enerzijds wil Driestroom deze kleurrijke personen een veilig landing bieden binnen de organisatie. Dit is niet vanzelfsprekend als je de Nederlands taal nog niet goed beheerst en de cultuur nog niet goed kent. Anderzijds haalt Driestroom waardevolle kennis binnen die deze mensen meebrengen. Zij hebben inzichten in andere culturen en verkleinen de kloof tussen zorgvragers met een allochtone achtergrond en medewerkers met een Nederlandse achtergrond.

Resultaat

  • Een voorbeeld: Buuh krijgt door de Driestroomklas waardering en vertrouwen. Daardoor durft hij eerder advies te geven, en zijn collega’s leren veel van de achtergrond van Buuh. Hij treedt regelmatig op als tolk bij Arabische of Franssprekende cliënten en hun familie en is dan van zeer grote waarde.
  • Aan het eind van het Driestroomklas-traject is het de bedoeling dat deze eerste lichting kleurrijke personen in staat is om op te treden als ambassadeur van Driestroom om cultuur sensitief te werken. Zij gaan op de stoel zitten van de vier mentoren om de nieuwe kleurrijke studenten te boeien en te binden.

Meer weten over dit project en de aanpak? FWG kan u in contact brengen met de juiste persoon binnen Driestroom, mail of bel ons op servicepunt@fwg.nl of 030 – 2669400

 

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 2

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder