Cello Zorg: LEV (Leer en Versterk)

Winnaar Nationale HR Zorg Award 2017

In een snel veranderend zorglandschap is de kennis van vandaag morgen al niet meer actueel. Aansluiting van theorie aan de praktijk is van groot belang. Medewerkers van Cello en studenten van het Koning Willem I College hadden behoefte aan een steviger samenwerking tussen school en de werkplek. Leerlingen gaven aan meer betrokken te willen worden bij het leerproces en meer eigenaarschap te willen. Medewerkers en teams van Cello misten vaak eigen initiatief en eigenaarschap bij de studenten.

Met LEV leren medewerkers, studenten én cliënten samen in de praktijk. Ook het netwerk van de cliënt wordt betrokken. De behoeften van de cliënt staat centraal. Teams van Cello en studenten van het Koning Willem 1 College creëren vernieuwend onderwijs op de werkplek met als doel een gelukkig leven voor mensen met een beperking, open communicatie en meer werk- en leerplezier.

Resultaat

  • Client staat meer centraal in zorgverlening
  • Betere aansluiting school en praktijk
  • Meer eigenaarschap bij studenten en meer werkplezier voor medewerkers
  • Betere positionering van Cello Zorg als aantrekkelijk werkgever

Meer weten over dit project en de aanpak? FWG kan u in contact brengen met de juiste persoon binnen Cello Zorg, mail of bel ons op servicepunt@fwg.nl of 030 – 2669400