Nationale HR Zorg Award 2017

Het beste idee voor meer werkplezier

Hartelijk dank voor alle mooie inzendingen voor de HR Zorg Award. Er zijn maar liefst 50 (!) projecten en ideeën binnengekomen voor meer werkplezier in de zorg.

INSCHRIJVEN KAN NIET MEER. DE UITERSTE INSCHRIJFDATUM WAS 18 AUGUSTUS. NA 30 AUGUSTUS MAKEN WE DE NOMINATIES BEKEND.

 

Plezier op het werk

In de zorg draait het om mensen. Met alle ontwikkelingen vragen we veel van ze. En.. er is een tekort. Het aantal moeilijk vervulbare vacatures neemt toe. Vanuit HR ligt er een belangrijke rol in ‘boeien en binden’. Wij willen graag weten hoé u dat doet. Zodat we met de beste ideeën anderen kunnen inspireren en samen de zorg verder kunnen helpen.

Heeft u een idee om medewerkers meer vertrouwen en regie te geven? Ruimte te maken voor talent, passie en vakmanschap? Of zijn er andere manieren om werkplezier te vergroten?

 

 

De criteria

  • De persoon die zijn of haar organisatie aanmeldt is werkzaam in of voor een zorgorganisatie in Nederland, koepelorganisatie of brancheorganisatie in de zorg.
  • De casus, het project of idee draagt bij aan meer werkplezier.
  • Het idee draagt bij aan kwaliteit van zorg.
  • Het idee is vernieuwend, origineel, levensvatbaar en houdbaar.
  • Het idee laat al bewezen resultaten zien of wordt binnen een jaar uitgevoerd.

De prijs

De winnaar ontvangt de bokaal, als stimulans voor vernieuwend (HR)-beleid dat positieve invloed heeft op het thema werkplezier. Daarnaast krijgt de winnende organisatie ondersteuning van FWG Progressional People ter waarde van 10.000 euro, om de plannen verder uit te werken of opvolging te geven. Denk aan talentenscans, trainingen Semco Style, coachend leiderschap. Of misschien kiest u voor advies en ondersteuning op maat, passend bij úw HR-project.

De bokaal

Dit kleine kunstwerk, een kubus van 15 x 15 cm is speciaal gemaakt voor de HR Award. Het ontwerp is gebaseerd op de beroemde Vaas van Edgar Rubin, een Deense psycholoog: een bokaal die gevormd wordt door de gezichten van twee mensen (‘en profil’). Omdat hij massief is, gegoten kunsthars, heeft de bokaal aardig wat gewicht.

De jury

Een onafhankelijke jury kiest aan de hand van de gestelde criteria drie genomineerden en de winnaar. De jurysamenstelling is als volgt:

  • Greet Prins (vz), bestuurder Philadelphia Zorg en voorzitter
  • Marita Bossers, directeur Planetree Nederland
  • Paul Iske, hoogleraar Open Innovation & Business Venturing Universiteit van Maastricht en initiator Instituut voor serieuze opmontering

De uitslag

Inschrijven kan helaas niet meer. Volgend jaar weer een nieuwe kans. Op 31 augustus worden de nominaties bekend gemaakt via deze website. Alle inzenders krijgen persoonlijk bericht.
Op 3 oktober, tijdens het HR-event van FWG Progressional People, wordt de winnaar bekend gemaakt.

Zet alvast in uw agenda

Van de genomineerden vragen wij om medewerking eind augustus/ begin september bij het maken van een pitch-filmpje in de organisatie. Ook vragen om uw aanwezigheid tijdens de uitreiking op 3 oktober in Utrecht.

 

Iris Brummelhuis

Senior adviseur Communicatie

ibrummelhuis@fwg.nl

T 06-20736663