Nationale HR Zorg Award 2017

Hieronder presenteren we 12 inspirerende inzendingen van de Nationale HR Zorg Award 2017. Zit er een project tussen waar u meer over wilt weten? Laat het ons weten, dan brengen we u in contact met de betreffende organisatie.

De Nationale HR Zorg Award is in het leven geroepen om de positieve verhalen op te halen over werken in de zorg. Hiermee willen we het werkplezier een boost geven en zorgorganisaties op de kaart zetten als aantrekkelijke werkgevers. Greet Prins, juryvoorzitter van de HR Award zegt: “Laten we elkaar inspireren met alle mooie ideeën om werkplezier en vakmanschap in de zorg te vergroten.”

Ook in 2018 organiseren we weer een nieuwe editie van de Nationale HR Zorg Award. Ook dit jaar zal werkplezier het centrale thema zijn. Wat zijn uw ideeën of projecten geweest om werkplezier te vergroten? Inschrijven kan vanaf maart 2018, houd onze website in de gaten.

LEV ( Leer en Versterk)

Medewerkers, studenten én cliënten leren samen in de praktijk! Teams van Cello en studenten van het Koning Willem 1 College creëren vernieuwend onderwijs op de werkplek met als doel een gelukkig leven voor mensen met een beperking, open communicatie en meer werken leerplezier.
Lees meer >

Wie is de ParacetaMOL?

Om medicatieveiligheid te verbeteren is een gezonde aanspreekcultuur van belang. Het spel ‘Wie is de mol?’ draagt bij aan de bewustwording rond medicatieveiligheid, een makkelijker aanspreekcultuur én werkplezier!
Lees meer >

Healthcoins

Medewerkers en cliënten kunnen healthcoins verdienen met ‘gezonde dingen’ als een workshop mindfulness, een minimaal aantal stappen per dag en het delen van gezonde ideeën via blogs en foto’s. Healthcoins worden omgezet in een gezonde beloning. Vitaliteit en werkplezier gegarandeerd!
Lees meer >

Steeds beter

In het model ‘Steeds beter’ staan Oplossingsgericht Werken, Persoonlijk Leiderschap en Lean centraal. Resultaat: een stevige mentale basis voor medewerkers en veel werkplezier, die ten goede komt aan cliënten.
Lees meer >

Duurzame inzetbaarheid

Wat zijn energiebronnen en energievreters? Implementatie vier pijlers voor betere balans: gezondheid, commitment, werk-privé balans en vakkennis & vaardigheden. Een 30-dagen Challenge: gezond eten en lekker sporten. Gezondheidsvierdaagse en aandacht voor complimenten. Resultaat: meer werkplezier én kwaliteit van zorg.
Lees meer >

VlogOut

Deze app maakt rapporteren en registreren makkelijker én leuker. Medewerkers delen na hun dienst direct hun zorgen of bevindingen door een korte vlog te maken met hun smartphone. Dit scheelt tijd, ze zijn snel op de hoogte van wat er gebeurt in hun wijk en leren collega’s beter kennen.
Lees meer >

Driestroomklas

Leerling-werknemers en stagiaires met een niet-Nederlandse achtergrond komen samen onder begeleiding van mentoren. Hiermee landen zij ‘veilig’ in de organisatie en Driestroom zet de kennis die zij delen over andere culturen in voor cliënten met een allochtone achtergrond.
Lees meer >

ZorgInnovatieCentrum

In Alrijne Ziekenhuis runnen 3e en 4e – jaars studenten verpleegkunde onder supervisie hun eigen patiëntenkamer in het ZorgInnovatieCentrum. Werken, leren en onderzoek in één. Zij ervaren eigen regie én werkplezier en kiezen Alrijne na hun diplomering vaak als werkgever.
Lees meer >

De excellente begeleider

De nieuwe functiebeschrijvingen bevatten taken, verantwoordelijkheden, gewenste houding, gedrag en competenties. Talentscans, een ontwikkelpad en opleidingsaanbod zorgen dat persoonlijk begeleiders zich gericht kunnen ontwikkelen om nóg beter aan de veranderende zorgvraag van de cliënt te voldoen.
Lees meer >

BreinBasics

Een blended leertraject voor alle medewerkers uit het primaire proces. Doel: versterken van vakmanschap bij het ondersteunen van mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Met ook: het train-de-trainer programma. Boeiend, praktijkgericht, uitdagend, prikkelend en werkplezierverhogend.
Lees meer >

Mobiel skillslab

Een oude bus is gepimpt en rijdt op aanvraag naar 18 locaties, zodat medewerkers verpleegtechnische handelingen kunnen oefenen met speciale oefenpoppen. Dit bespaart reistijd en kosten en biedt enorm veel plezier. In en rondom de bus wisselen medewerkers hun ervaringen uit.
Lees meer >

Backpacken in organisatie

Medewerkers die talenten hebben ontwikkeld om persoonsgericht te werken bezoeken andere locaties om collega’s te inspireren, coachen en ondersteunen. Zo wordt beweging gecreëerd om de behoefte van de cliënt uitgangspunt te laten zijn in het denken en handelen.
Lees meer >

Baanbrekend nieuws voor iedereen die zich bezighoudt met de zorgarbeidsmarkt: https://t.co/rWE8oGVObz #zorg

@OrganisatieFWG ontwikkelt missing link voor de zorgarbeidsmarkt: “Welke mensen hebben we nu en in de toekomst nodig en hoe realiseren we dat?” https://t.co/YCDj1wv7M9 via @Skipr #in