Arkin winnaar HR Zorg Award 2019

PUBLIEKSPRIJS VOOR ATTENT

GGZ-organisatie Arkin heeft de Nationale HR Zorg Award 2019 gewonnen. Dinsdag 1 oktober ontving bestuurder Dick Veluwenkamp de prijs uit handen van de bekende verpleegkundige en blogger Tommie Niessen. Arkin won met het project ‘Arkin Ontregelt’, dat behandelaren in staat stelt om alléén nog vast te leggen wat nodig is voor de kwaliteit van zorg. Dat levert tijd, kwaliteit en plezier op. De publieksprijs ging naar ouderenzorgorganisatie Attent voor het project ‘Summerschool’, waarin jongeren geënthousiasmeerd worden voor een vakantiebaan én een loopbaan in de zorg.

De oproep was: wie heeft het beste project voor meer werkplezier? De nominaties gingen naar: Attent Zorg en Behandeling, Jeroen Bosch Ziekenhuis, ROHA, Deventer Ziekenhuis en Arkin. De beste projecten zijn geselecteerd door een vakjury onder voorzitterschap van Greet Prins van Stichting Philadelphia Zorg. De jury beoordeelde de inzendingen op hun bijdrage aan werkplezier, de mate van innovatie, creativiteit en duurzaamheid. Thuiszorgorganisatie TWB ontving een eervolle vermelding voor het project ‘Duaal aansturingsmodel Verpleging & Verzorging’.

Attent, winnaar publieksprijs 2019


52 inzendingen
De Nationale HR Zorg Award werd dit jaar voor de derde keer uitgereikt. Er kwamen maar liefst 52 inzendingen binnen met projecten en ideeën voor meer werkplezier. Ideeën over hoe vorm te geven aan het betrekken van medewerkers bij de visie van de organisatie, vitaliteit, duurzaamheid, leiderschap en leren kwamen veel voor. De prijs bestaat uit een speciaal ontworpen bokaal en ondersteuning door FWG Progressional People ter waarde van 10.000 euro om het project verder uit te werken of opvolging te geven.

FWG Progressional People initieerde de HR Zorg Award om bij te dragen aan vitaliteit van medewerkers en aan een positief beeld van ‘werken in de zorg’. Zodat organisaties elkaar inspireren om het werkplezier te vergroten, zorgmedewerkers te behouden én instromers aan te trekken.

Voorselectie en jury
De voorselectie werd gedaan door Duco Molenaar (directeur & adviseur bij Preventned), Floortje Schiks (projectmanager Leren & Ontwikkelen bij Randstad Zorg) en Eveline Bouwman (werkgelukdeskundige en eigenaar van Factor G).

De jury bestond uit voorzitter Greet Prins (bestuursvoorzitter van Philadelphia), Marita Bossers (Planetree), Tjitte Alkema (NVZ), Lieke Lange (namens de winnaar 2018) en Elise Merlijn (FNV). Deze onafhankelijke jury koos aan de hand van de gestelde criteria vijf genomineerden, waaruit uiteindelijk de winnaar.

Winnaars voorgaande jaren
De Nationale HR Zorg Award is dit jaar voor de 3e keer uitgereikt. De eerste editie (2017) werd gewonnen door Cello Zorg, met het project LEV. Vorig jaar (2018) won Pluryn met het project Carrièreswitchers.