Wie wint de Nationale HR Zorg Award 2019?

Met het beste project voor meer werkplezier

Er is een groot tekort aan zorgmedewerkers. Laten we elkaar inspireren om het werkplezier in de zorg te vergroten, zorgmedewerkers te behouden én instromers aan te trekken. Zodat we gezamenlijk toewerken naar een gezonde en toekomstbestendige arbeidsmarkt in de zorg. Heeft uw organisatie een project dat mensen meer vertrouwen en eigen regie geeft? Of dat ruimte maakt voor talent, passie en vakmanschap? Stuur het project in en win de Nationale HR Zorg Award 2019!

De criteria
Het project:

  • draagt bij aan meer werkplezier
  • draagt bij aan vakmanschap
  • draagt bij aan meer autonomie en minder bureaucratie
  • draagt bij aan kwaliteit van zorg.
  • is origineel, levensvatbaar en houdbaar
  • laat al bewezen resultaten zien

Insturen
De inschrijvingstermijn is verlopen. Begin september worden de finalisten bekend gemaakt.  

 

De prijs
De winnaar ontvangt de bokaal, als stimulans voor vernieuwend (HR)-beleid dat positieve invloed heeft op het thema werkplezier. Daarnaast krijgt de winnende organisatie ondersteuning van FWG Progressional People ter waarde van 10.000 euro, om de plannen verder uit te werken of opvolging te geven. Denk aan talentenscans, trainingen Semco Style en coachend leiderschap. Of misschien kiest u voor advies en ondersteuning op maat, passend bij úw project.

De bokaal
Dit kunstwerk, een kubus van 17x17x17 cm is speciaal gemaakt voor de Nationale HR Zorg Award. Het ontwerp is gebaseerd op de beroemde Vaas van Edgar Rubin, een Deense psycholoog: een bokaal die gevormd wordt door de gezichten van twee mensen (‘en profil’). Omdat hij massief is, gegoten kunsthars, heeft de bokaal aardig wat gewicht.

Publieksprijs en eervolle vermelding
Naast de juryprijs wordt er een publieksprijs uitgereikt en een eervolle vermelding. Ook voor de publiekswinnaar is er een (kleinere) bokaal. Alle winnaars mogen na de feestelijke uitreiking met enkele collega’s aanschuiven aan ons eventdiner. Natuurlijk is er media aandacht rond de winnende projecten, wat een mooie kans is om als u als goed werkgever te profileren.

Voorselectie en jury
De voorselectie wordt gedaan door Duco Molenaar (directeur & adviseur bij Preventned), Floortje Schiks (projectmanager Leren & Ontwikkelen bij Randstad Zorg), Johan Luijkman, (Chief Happiness Officer bij Pluryn) en Eveline Bouman (werkgelukdeskundige bij Factor G).

De jury bestaat uit voorzitter Greet Prins (bestuursvoorzitter van Philadelphia), Marita Bossers (Planetree), Tjitte Alkema (NVZ), Lieke Lange (namens de winnaar 2018) en Elise Merlijn (FNV). Deze onafhankelijke jury kiest aan de hand van de gestelde criteria vijf genomineerden, waaruit uiteindelijk de winnaar. Daarnaast is er een eervolle vermelding voor een opvallend origineel project.

De prijsuitreiking
Op dinsdag 1 oktober 2019, tijdens het HR-event ‘Be good and show it!’, worden de prijzen uitgereikt door de jury.

 

 

 

 

 

 

 

Winnaars voorgaande jaren
De Nationale HR Zorg Award wordt dit jaar voor de 3e keer uitgereikt. De eerste editie (2017) werd gewonnen door Cello Zorg, met het project LEV. Afgelopen jaar (2018) won Pluryn met het project Carrièreswitchers.