Nationale HR Zorg Award 2021

Op zoek naar het beste idee voor nieuwe energie

De oproep van de HR Zorg Award dit jaar was: wie heeft het beste idee waarmee zorgmedewerkers hun energie terugkrijgen én vasthouden? De nominaties gingen naar: Medisch Spectrum Twente, Sevagram, tanteLouise, De Wever en Zorgscala. De beste projecten zijn geselecteerd door een vakjury onder voorzitterschap van Cathy van Beek, kwartiermaker duurzame zorg. De jury beoordeelde de inzendingen op hun bijdrage aan nieuwe energie, de mate van innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Zorgbelang Inclusief ontving een eervolle vermelding voor hun project ‘De PREI-bokaal’.

 

De Wever wint HR Zorg Award 2021

VVT-organisatie De Wever uit Tilburg heeft de Nationale HR Zorg Award 2021 gewonnen. Karlijn de Buck, vitaliteitscoach en programmamanager Vitaliteit, ontving de prijs uit handen van juryvoorzitter Cathy van Beek. De Wever won met het project ‘Lekker in je vel vanaf je stage’, waarmee studenten handreikingen krijgen over omgaan met stress, en het bewaken van de balans in stage, studie en privé.

Publieksprijs voor tanteLouise

De publieksprijs ging naar ouderenzorgorganisatie tanteLouise voor het project ‘Gezondheidszorg zonder afstand’, over smart glasses waarmee iemand anders op afstand kan meekijken en -praten.

Winnaars voorgaande jaren
De Nationale HR Zorg Award werd dit jaar voor de 5e keer uitgereikt. De eerste editie (2017) werd gewonnen door Cello Zorg, met het project LEV. In 2018 won Pluryn met het project Carrièreswitchers. De winnaar van 2019 was Arkin, met het project Arkin ontregelt. In 2020 won de hele zorg, vanwege de tomeloze inzet in de coronaperiode.