Wie wint de Nationale HR Zorg Award 2018?

Met het beste project voor meer werkplezier

Hartelijk dank voor alle inzendingen, het waren er maar liefst 52 dit jaar! 52 projecten die bijdragen aan meer werkplezier in de zorg. De jury heeft een weloverwogen keuze gemaakt en vijf organisaties genomineerd.

PROJECT: EXPERTTEAMS
ORGANISATIE: ST. ANTONIUS ZIEKENHUIS

De afdeling Longgeneeskunde in het St. Antonius Ziekenhuis werkt sinds kort met expertteams. In deze afdelingoverstijgende en multifunctionele teams wordt vanuit verpleegkundig perspectief samengewerkt om het complete zorgpad rondom een ziektebeeld voor patiënten te verbeteren. In deze teams krijgen verpleegkundigen verschillende taken op basis van kennis en vaardigheden en met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Dit geeft verpleegkundigen een boost in hun werk!

PROJECT: CARRIERE SWITCHERS
ORGANISATIE: PLURYN

Pluryn biedt zij-instromers een tweejarig omscholingstraject waarbij de instromers direct in dienst komen en een salaris ontvangen. Het gaat om MBO 4 Maatschappelijke zorg, met de uitstroomrichtingen gehandicaptenzorg of jeugd. Pluryn doet dit traject in samenwerking met het ROC. Uit de 600 aanmeldingen zijn er 60 zij-instromers geplaatst, waaronder ook veel mannen. Van kok tot hovenier of drogist. Allen zijn enorm gemotiveerd.

PROJECT: AMC AMBASSADEURS
ORGANISATIE: AMSTERDAM UMC, LOCATIE AMC

Medewerkers van Amsterdam UMC, locatie AMC krijgen handvatten om hun kennis, sprekende beelden, plezier, mooie momenten (en soms wat mindere) te delen via media die ze zelf prettig vinden te gebruiken. Hiermee vergroot locatie AMC niet alleen de zichtbaarheid van het werken in het ziekenhuis, maar versterkt ook de positie van zorgmedewerkers in de maatschappij. Medewerkers in Nederland en in het buitenland, inspireren elkaar. Het project geeft niet alleen plezier in het werk, maar trekt ook potentiele medewerkers aan. Mooi voorbeeld is het account ‘de viergezusters’ op Instagram.

PROJECT: ZGVISIE
ORGANISATIE: GELDERSE VALLEI

Nog nooit zijn medewerkers zo geïnspireerd en geactiveerd om hun bijdrage te leveren aan de toekomstvisie van de Gelderse Vallei. Aantrekkelijke communicatiemiddelen en een persoonlijke uitnodiging van de leidinggevenden voor het programma, waaronder 16 inspiratiesessies leidde tot ruim 500 uitspraken over zo’n 10 thema’s die worden gebruikt als input voor de toekomstvisie en het daaruit voortvloeiend beleid. Een motiverend initiatief en programma voor alle medewerkers!

PROJECT: AANDACHT WERKT
ORGANISATIE: NIJ SMELLINGHE

Om met plezier te blijven werken is er het programma Aandacht Werkt met diverse initiatieven van en voor medewerkers. Thema’s zijn: gezondheid, balans, vakmanschap, toekomst en werkgeluk. Zo is er de workshop ‘Gelukkiger werken’ waarbij medewerkers ontdekken wat bepalend is voor hun werkgeluk en welke handvatten ze kunnen inzetten om hierin te sturen. Er is een portaal geopend waar alle instrumenten te vinden zijn. Het medewerkergesprek en verzuimbeleid is herzien en het thema staat hoog op de agenda bij leidinggevenden.

Plezier op het werk

In de zorg draait het om mensen. Met alle ontwikkelingen vragen we veel van ze. En.. er is een tekort. Het aantal moeilijk vervulbare vacatures neemt toe. Vanuit HR ligt er een belangrijke rol in ‘boeien en binden’ door plezier op het werk te stimuleren. Wij willen graag weten hoé u dat doet. Zodat we met de beste ideeën anderen kunnen inspireren en samen de zorg verder kunnen helpen.

Aan wat voor projecten kunt u denken?

Heeft u een idee of project om medewerkers meer vertrouwen en regie te geven? Ruimte te maken voor talent, passie en vakmanschap? Of zijn er andere manieren om werkplezier te vergroten? U kunt u ook laten inspireren door de 12 beste projecten van vorig jaar.

 

De criteria

  • De persoon die zijn of haar organisatie aanmeldt is werkzaam in of voor een zorgorganisatie in Nederland, koepelorganisatie of brancheorganisatie in de zorg.
  • De casus, het project of idee draagt bij aan meer werkplezier.
  • Het idee draagt bij aan kwaliteit van zorg.
  • Het idee is vernieuwend, origineel, levensvatbaar en houdbaar.
  • Het idee laat al bewezen resultaten zien of er is een concreet plan van aanpak voor uitvoering binnen een jaar.

De prijs

De winnaar ontvangt de bokaal, als stimulans voor vernieuwend (HR)-beleid dat positieve invloed heeft op het thema werkplezier. Daarnaast krijgt de winnende organisatie ondersteuning van FWG Progressional People ter waarde van 10.000 euro, om de plannen verder uit te werken of opvolging te geven. Denk aan talentenscans, trainingen Semco Style, coachend leiderschap. Of misschien kiest u voor advies en ondersteuning op maat, passend bij úw HR-project.

Publieksprijs en eervolle vermelding

Naast de juryprijs wordt er een publieksprijs uitgereikt en een eervolle vermelding. Ook voor deze winnaars is er een (kleinere) bokaal. Alle winnaars mogen na de feestelijke uitreiking met enkele collega’s aanschuiven aan ons eventdiner. Natuurlijk is er media aandacht rond de winnende projecten, wat een mooie kans is om als je als goed werkgever te profileren.

De bokaal

Dit kunstwerk, een kubus van 17x17x17 cm is speciaal gemaakt voor de HR Award. Het ontwerp is gebaseerd op de beroemde Vaas van Edgar Rubin, een Deense psycholoog: een bokaal die gevormd wordt door de gezichten van twee mensen (‘en profil’). Omdat hij massief is, gegoten kunsthars, heeft de bokaal aardig wat gewicht.

De jury

De jury bestaat uit Philadelphiabestuurder Greet Prins (vz), Hester Vermeulen (Radboud Universiteit), Marita Bossers (Planetree), Tjitte Alkema (NVZ), Lonneke de Laat (Cello Zorg) en Elise Merlijn (FNV).

Deze onafhankelijke jury kiest aan de hand van de gestelde criteria vijf genomineerden, waaruit uiteindelijk de winnaar. Daarnaast is er een eervolle vermelding voor een opvallend origineel project.

De prijsuitreiking

Op 25 september, tijdens het HR-event, worden de prijzen uitgereikt door de jury.

De inschrijftermijn is inmiddels verlopen.