Het gewone leven maakt mensen gelukkig

Humanitas heeft in een oud verzorgingshuis in de wijk Keizerslanden in Deventer het gewone leven binnengehaald. ‘Studenten mochten gratis in leegstaande appartementen in het huis wonen, maar ze moesten zich opstellen als goede buur’, vertelt manager Kwaliteit en Innovatie Anyta Brouwer. Dat werkte. De tragere wereld van ouderen was niet alleen voor deze jongeren heel prettig. Ook voor jongeren met een beperking of een rugzakje.

‘We zijn stapje voor stapje het leven in het huis gaan normaliseren’, vertelt ‘medewerker van het gewone leven’ Peter Daniëls. ‘We hebben generaties bij elkaar gebracht. Die hebben samen gekookt, samen het leven gevierd en zijn samen een dag naar de dierentuin geweest. Elke keer als we een stap zetten, keken we of mensen er nog steeds blij van werden. Nu lopen elke dag 20 tot 30 jonge mensen door het huis, die allemaal deelhebben aan onze gemeenschap. Twee stagiaires maakten bijvoorbeeld een glossy met verhalen van bewoners. Het werd het jaarverslag van het huis. De Inspectie was lovend.’

Doen waar je om ontslagen werd

Het nieuwe ‘beleid’ van Humanitas heet dan ook geen beleid. Er worden niet net als vroeger risico-analyses gemaakt. ‘Angst eet de ziel op. Je moet durven verbinden en loslaten’, zegt Anyta. Peter ziet hoe gelukkig alle soorten mensen worden van het gewone leven. ‘We doen iets fout in onze samenleving: iedereen wil bijzonder zijn en dat verhindert gezonde samenwerking. Binnen een setting waar iedereen gewoon met elkaar samenleeft, ontstaat vanzelf ruimte voor ieders talenten.’ Peter doet nu de hele dag de dingen waar hij vroeger om ontslagen zou worden. Eigengereid en zonder regels bruggen slaan tussen alle afdelingen van de organisatie bijvoorbeeld.

De jongeren met een beperking waren in het begin geschokt dat ze benaderd werden als gewone mensen. Dat gebeurde nooit. Peter: ‘Negentig procent van de mensen kan niet meer gewoon doen.’ Het huis heeft inmiddels een wachtlijst, zowel voor bewoners, medewerkers als vrijwilligers. Ook hebben verschillende organisaties, onder andere in China, het voorbeeld van Humanitas gevolgd. In Nederland gaat dat iets moeizamer. Peter: ‘Wij blijven een volk dat overal beren op de weg ziet. Maar na lang vergaderen, kan er wel degelijk iets gebeuren.’

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 2

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder