Dag van het werkplezier in het land

28 januari, de Dag van het werkplezier in de zorg, is dé dag om ‘iets’ met werkplezier op te tuigen in uw organisatie. Laat u inspireren door de initiatieven van andere zorgorganisaties!

Witte Kruis

Tijdens het kerstfeest van Witte Kruis zijn kerstballen uitgedeeld, waar elke medewerker een wens op mocht schrijven. Een wens die bijdraagt aan zijn/haar eigen werkgeluk of aan het werkgeluk van een collega.

Deze kerstballen zijn inmiddels verzameld. En op 28 januari gaan ze langs bij een aantal posten om de wens uit te laten komen.

CWZ

Onlangs hebben twee afdelingen van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) de training werkgeluk gevolgd. Op 28 januari vindt er een interview plaats tussen twee mensen van beide groepen, over hun ervaringen. Zo willen ze bij CWZ de mogelijkheid bieden om meer mensen te laten scholen op deze manier én laten zien dat er aandacht is voor het onderwerp werkplezier.

Zo organiseerde CWZ onlangs ook de ‘sterk in je werkweek’, met veel verschillende initiatieven in de vorm van workshops, leuke informatieflyers, afdelingen bezoeken (ook in de nacht) en een massagestoel die de hele week gratis beschikbaar was.

Zorgcentra Meerlanden

In het voorjaar organiseert Zorgcentra Meerlanden voor één van hun locaties een hele week met het thema werkplezier/werkgeluk. Een week door en voor medewerkers.

Ze gebruiken 28 januari om de themaweek aan te kondigen en op een ludieke manier kenbaar te maken bij de medewerkers. Medewerkers kunnen die dag ook ideeën aandragen voor die week. Uiteraard kunnen ze zich ook aanmelden om mee te helpen met de organisatie.

Noorderbreedte

Op 28 januari staan de leden van de Raad van Bestuur, MT, HR, Leren&Ontwikkelen en teamcoaches bij de ingang van alle locaties van ouderenzorgorganisatie Noorderbreedte. Met een praatje geven ze medewerkers ‘het warme welkom’ en overhandigen een kaartje om GoodHabitz onder de aandacht te brengen. GoodHabitz gaat over duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Op alle locaties worden fruitschalen neergezet met een prikkelend kaartje. GoodHabitz wordt het ‘cadeautje’ voor alle medewerkers, het generieke leren op het moment dat het jou uitkomt.

Daarnaast brengt Noorderbreedte begin 2020 de thema’s ‘Goede voornemens’ en ‘Feedback’ onder de aandacht.

levin

Dit jaar heeft pgb-zorgverlener Levin een gesponsord project uitgevoerd, om haar medewerkers duurzaam te behouden en te blijven inspireren en motiveren. Alle teams zijn in dit project betrokken bij locatie-overstijgende onderwerpen als werkdruk, financiën, cliënt- en klanttevredenheid. Op 28 januari wordt elk team bedankt met een speciale plak Tony’s Chocolonely, waarop een persoonlijke wens staat voor elke locatie. (zie voorbeeld hiernaast)

Noordwest Ziekenhuisgroep

In november zocht Noordwest Ziekenhuisgroep contact met de zorgverzekeraars, of zij gezamenlijk iets konden bedenken om op de Dag van het werkplezier in de zorg te doen. Zilveren Kruis reageerde direct enthousiast. Samen ontwikkelden zij een bingokaart, met 9 acties om het werkplezier van jezelf en/of dat van je collega(‘s) te vergroten.

24 uur lang krijgen de professionals in Noordwest de tijd om de bingokaart vol te krijgen. Mocht een actie niet lukken, dan mogen ze zelf ook een alternatieve opdracht bedenken. Volle kaarten kunnen worden ingeleverd en 25 gelukkigen winnen een ‘koffie to go’ voor twee personen.

De bingokaarten zullen ook beschikbaar gesteld worden voor andere zorgorganisaties.

Rozelaar

Bij gehandicaptenzorgorganisatie De Rozelaar komt dit jaar meer focus op werkplezier: wat kunnen teams doen om meer werkplezier te krijgen. Ze hebben door hun creatieve groep een mooie attentie laten maken. Op de Dag van het werkplezier in de zorg verspreiden ze deze onder alle medewerkers.

 

Gaat u ook iets organiseren? Wij horen het graag via .

Tijdelijke expertise nodig?

Graag stellen we aan u voor: Experts on demand, de zzp’ers van FWG Progressional People. U kunt hen inzetten bij het ontwikkelen van strategisch HR-beleid, een verandertraject of fusie. Maar ook bij vraagstukken rondom flexibele personeelsinzet, duurzame inzetbaarheid, management development, conflictbeheersing of arbeidsrecht.

Bekijk de profielen

Aansprekende functiebeschrijvingen

Omdat medewerkers zich vaak niet herkenden in hun functiebeschrijving, ontwikkelde Philadelphia in samenwerking met FWG nieuwe functieprofielen in een heel nieuw format, in begrijpelijke taal. Heeft u ook interesse in een nieuwe opzet van uw functiebeschrijvingen?

Meer informatie

Arkin winnaar HR Zorg Award 2019

GGZ-organisatie Arkin heeft de Nationale HR Zorg Award 2019 gewonnen. Bestuurder Dick Veluwenkamp ontving de prijs uit handen van de bekende verpleegkundige en blogger Tommie Niessen. Arkin won met het project ‘Arkin Ontregelt’, dat behandelaren in staat stelt om alléén nog vast te leggen wat nodig is voor de kwaliteit van zorg.

Lees verder