Inschrijving Nationale HR Zorg Award 2020 geopend

14/09/2020

Na drie succesvolle edities in 2017, 2018 en 2019 is nu de inschrijving voor de vierde Nationale HR Zorg Award geopend. Elke zorgorganisatie in Nederland is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze speciale corona-editie. Dit jaar wint niet één organisatie, maar worden álle ingestuurde projecten in de spotlights gezet. Want in dit ‘coronajaar’ levert de héle zorg een bijzondere prestatie. Inschrijven kan doorlopend, tot aan de Dag van het werkplezier in de zorg op dinsdag 26 januari 2021, via www.hrzorgaward.nl.

 

Werkplezier in coronatijd

FWG Progressional People is samen met Sabine Uitslag, stuwende kracht achter de beweging Werkplezier in de zorg, op zoek naar inspirerende verhalen over werkplezier in coronatijd. Natuurlijk heeft corona de zorg op zijn kop gezet en ligt er een enorme druk op zorgprofessionals. Maar er zijn ook vele mooie initiatieven ontstaan, die het werken in de zorg plezieriger hebben gemaakt. Een groot project, of een kleine actie van een paar collega’s: alles wat het werken in deze moeilijke tijd maar een beetje lichter maakt. Én wat men ook in de toekomst wil vasthouden.

Een podium voor elke zorgbranche

Alle ingestuurde projecten zullen in de spotlights worden gezet en gedeeld met de gehele zorgsector. Onder meer op de Dag van het werkplezier in de zorg, op dinsdag 26 januari 2021. Daarnaast gaat Sabine Uitslag het land in. Zij zal komende maanden een aantal award-deelnemers bezoeken en hun inspirerende verhaal vastleggen op camera. Voor deze award wordt gezocht naar input uit álle branches. Want overal heeft corona impact, in elke branche zijn bijzondere initiatieven ontstaan, maar niet elke branche heeft de afgelopen tijd evenveel aandacht gekregen.

Ga voor meer informatie en inschrijven naar de website: www.hrzorgaward.nl.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 2

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder