Inspiratiecases werkplezier

Arkin Ontregelt

Bij een aantal afdelingen van Arkin wordt alleen vastgelegd wat nodig is voor de inhoud van de zorg. Resultaat: medewerkers besteden aanmerkelijk minder tijd aan overbodige administratie.
Lees verder

Summerschool

Hoe zorg je voor meer vakantiekrachten en verbeter je tegelijkertijd het imago van de ouderenzorg? Attent Zorg en Behandeling lanceerde de 'Summerschool', mét succes.
Lees verder

Gezond door de nacht

Medewerkers in het Jeroen Bosch Ziekenhuis worden tijdens hun nachtdienst ondersteund op het gebied van voeding, licht en slaap. Met positieve gevolgen voor zowel humeur als kwaliteit van werk.
Lees verder

Van Vinken naar Vragen

De praktijkondersteuners en vrijgevestigde huisartsen van de Amsterdamse zorggroep ROHA waren murw van de protocollen. Door trainingen, intervisie, tools en coaching on the job ervaren de zorgverleners nu meer ruimte in hun gesprekken.
Lees verder

FIT-gesprekken

Deventer Ziekenhuis verving de standaard jaargesprekken door FIT-gesprekken: energieke gesprekken die niet zozeer gaan over functioneren, maar over werkplezier en talent.
Lees verder

Verpleegkundig leiderschap

De wijkverpleegkundigen van thuiszorgorganisatie TWB kunnen door de invoering van een nieuw duaal leiderschapsmodel weer meer met de inhoud van hun vak bezig zijn. Met als gevolg: meer werkplezier, betere en goedkopere zorg.
Lees verder

Ga voor vitaal!

Ouderenzorgorganisatie Zorgwaard zet de vitaliteit van haar medewerkers centraal. Met een speciale vitaliteitscoach, workshops en acties die zorgen voor glimlachmomenten.
Lees verder

Carrière switchers

Pluryn biedt zij-instromers een tweejarig omscholingstraject waarbij de instromers direct in dienst komen en een salaris ontvangen.
Lees verder

Expertteams

In het St. Antonius Ziekenhuis werken ze met afdelingoverstijgende multidiciplinaire teams, die zich gezamenlijk vanuit verpleegkundig perspectief bezighouden met verbetering van de kwaliteit van zorg.
Lees verder

Healthcoin

Medewerkers en cliënten van MEE Samen kunnen Healthcoins verdienen met ‘gezonde dingen’ als een workshop mindfulness, een minimaal aantal stappen per dag en het delen van gezonde ideeën via blogs en foto’s.
Lees verder

ZGVisie

Nog nooit zijn medewerkers zo geïnspireerd en geactiveerd om hun bijdrage te leveren aan de toekomstvisie van Ziekenhuis Gelderse Vallei.
Lees verder

Leer en Versterk! (LEV)

Medewerkers, studenten én cliënten leren samen in de praktijk. Teams van Cello en studenten van het Koning Willem 1 College creëren vernieuwend onderwijs op de werkplek.
Lees verder

Aandacht Werkt

In het programma Aandacht Werkt bundelt Ziekenhuis Nij Smellinghe diverse activiteiten voor medewerkers die bijdragen aan vitaliteit en werkplezier. De medewerker voert de regie; Nije Smellinghe stimuleert en faciliteert.
Lees verder

Wie is de ParacetaMOL?

Om medicatieveiligheid te verbeteren is een gezonde aanspreekcultuur van belang. Argos Zorggroep ontwikkelde daartoe het spel ‘Wie is de ParacetaMOL?’.
Lees verder

Steeds beter

Verslavingszorg Noord Nederland introduceerde het model ‘Steeds beter’. Daarin staan Oplossingsgericht Werken, Persoonlijk Leiderschap en Lean centraal. Resultaat: een stevige mentale basis voor medewerkers en veel werkplezier.
Lees verder

Duurzame inzetbaarheid

Wat zijn energiebronnen en energievreters? BovenIJ ziekenhuis introduceerde verschillende projecten op het gebied van vitaliteit en betrokkenheid.
Lees verder

Vlogout

Emile Thuiszorg ontwikkelde een app die rapporteren en registreren makkelijker én leuker maakt. Medewerkers delen na hun dienst direct hun zorgen of bevindingen door een korte vlog te maken met hun smartphone.
Lees verder

Driestroomklas

Driestroom brengt leerling-werknemers en stagiaires met een niet-Nederlandse achtergrond samen onder begeleiding van mentoren. Zo zetten zij etniciteit in als kracht om medewerkers meer te boeien en te binden.
Lees verder

Zorginnovatiecentrum

In Alrijne Ziekenhuis runnen derde- en vierdejaars studenten verpleegkunde onder supervisie hun eigen patiëntenkamer in het ZorgInnovatieCentrum. Werken, leren en onderzoek in één.
Lees verder

De excellente begeleider

Cordaan ontwikkelde een nieuwe functiebeschrijving voor de persoonlijk begeleiders A. Waarbij niet alleen taken en verantwoordelijkheden zijn beschreven, maar ook de gewenste houding en gedrag.
Lees verder

Mobiel skillslab

Sevagram maakte van een oude bus een innovatieve leeromgeving, die op aanvraag naar 18 locaties rijdt. Dit bespaart reistijd en kosten en biedt enorm veel plezier.
Lees verder

Backpacken in organisatie

Medewerkers van de Zorgcirkel die ver zijn op het gebied van persoonsgerichte zorg, zijn deels vrijgesteld van eigen taken om op andere locaties te inspireren, coachen en ondersteunen.
Lees verder

Breinbasics

InteraktContour ontwikkelde een blended leertraject voor alle medewerkers uit het primaire proces. Het doel: versterken van vakmanschap bij het ondersteunen van mensen met niet-aangeboren hersenletsel.
Lees verder

Na invoering van een nieuw duaal leiderschapsmodel zijn de wijkverpleegkundigen van @TWB_Thuiszorg weer met de inhoud van hun vak bezig en leveren ze betere zorg, tegen lagere kosten. Zie https://bit.ly/364nave. Of bezoek TWB op het inspiratieplein op de Dag van het werkplezier!

Diverse zorgorganisaties zoals @DeRozelaar en @WitteKruisNL gaan op 28 januari, Dag van het werkplezier in de zorg, iets optuigen in hun organisatie rond thema werkplezier. Laat u inspireren door deze mooie initiatieven! Wat gaat u doen? Wij horen 't graag via communicatie@fwg.nl

Tijdelijke expertise nodig?

Graag stellen we aan u voor: Experts on demand, de zzp’ers van FWG Progressional People. U kunt hen inzetten bij het ontwikkelen van strategisch HR-beleid, een verandertraject of fusie. Maar ook bij vraagstukken rondom flexibele personeelsinzet, duurzame inzetbaarheid, management development, conflictbeheersing of arbeidsrecht.

Bekijk de profielen

Aansprekende functiebeschrijvingen

Omdat medewerkers zich vaak niet herkenden in hun functiebeschrijving, ontwikkelde Philadelphia in samenwerking met FWG nieuwe functieprofielen in een heel nieuw format, in begrijpelijke taal. Heeft u ook interesse in een nieuwe opzet van uw functiebeschrijvingen?

Meer informatie

Arkin winnaar HR Zorg Award 2019

GGZ-organisatie Arkin heeft de Nationale HR Zorg Award 2019 gewonnen. Bestuurder Dick Veluwenkamp ontving de prijs uit handen van de bekende verpleegkundige en blogger Tommie Niessen. Arkin won met het project ‘Arkin Ontregelt’, dat behandelaren in staat stelt om alléén nog vast te leggen wat nodig is voor de kwaliteit van zorg.

Lees verder