Interview FWG in FNV Magazine

20/06/2019

Technologie gaat de gezondheidszorg fundamenteel veranderen. Dat is één van de belangrijkste ontwikkelingen die FWG schetste in de laatste HR Trendmonitor Zorg. Onze senior onderzoekers Irene van de Glind en Peter Andriessen werden voor FNV Magazine Zorg & Welzijn geïnterviewd over technologie, en specifiek het onderwerp robotica.

Samen met Niko Manshanden, adviseur medezeggenschap en functiewaardering bij FNV, spraken zij over de diverse ontwikkelingen en wat die betekenen voor het werk. Ze waren het er over eens dat je techniek niet zomaar kunt inzetten. Peter: ‘De organisatie moet een visie hebben op wat zij onder goede zorg verstaat en vanuit die visie de rol van techniek bepalen. Daar past vervolgens een visie bij over hoe je het werk wilt organiseren.’ Niko Manshanden wijst erop dat je goed moet kijken naar het probleem dat je met de inzet van robotica wilt oplossen. Wat vindt de medewerker? Die vraag wordt veel te weinig gesteld, vindt hij.

Benieuwd naar het hele interview?

Word een 'Master of SPP'!

Breng in één dag uw bagage over SPP op hoog niveau. Krijg een inkijkje in de mindset van een bestuurder, toezichthouder, rekenmeester, onderzoeker en beleidsmaker. Zo kunt u terug in uw organisatie de waarde van SPP aan uw eigen stakeholders beter overbrengen.

Aanmelden

De nieuwe 'Wetenswaardig' is uit!

Wetenswaardig is het relatiemagazine van FWG, dat we twee keer per jaar uitgeven. Hierin leest u nieuws, best practices bij klanten en achtergronden bij onze dienstverlening. In deze editie o.a. het verhaal van Paul Raaijmakers, Chief Happiness Officer bij St. Anna Zorggroep.

Lees verder

Hét HR-event voor de zorg

Wat maakt een organisatie aantrekkelijk om voor te werken? In de ‘war for talent’ gaat veel aandacht uit naar het werven van nieuwe mensen. Minstens zo belangrijk als het aantrekken van mensen is het behoud! Toporganisaties vertellen over wat zíj doen in het kader van magnetisch werkgeverschap.

Lees verder