Interview FWG in FNV Magazine

20/06/2019

Technologie gaat de gezondheidszorg fundamenteel veranderen. Dat is één van de belangrijkste ontwikkelingen die FWG schetste in de laatste HR Trendmonitor Zorg. Onze senior onderzoekers Irene van de Glind en Peter Andriessen werden voor FNV Magazine Zorg & Welzijn geïnterviewd over technologie, en specifiek het onderwerp robotica.

Samen met Niko Manshanden, adviseur medezeggenschap en functiewaardering bij FNV, spraken zij over de diverse ontwikkelingen en wat die betekenen voor het werk. Ze waren het er over eens dat je techniek niet zomaar kunt inzetten. Peter: ‘De organisatie moet een visie hebben op wat zij onder goede zorg verstaat en vanuit die visie de rol van techniek bepalen. Daar past vervolgens een visie bij over hoe je het werk wilt organiseren.’ Niko Manshanden wijst erop dat je goed moet kijken naar het probleem dat je met de inzet van robotica wilt oplossen. Wat vindt de medewerker? Die vraag wordt veel te weinig gesteld, vindt hij.

Benieuwd naar het hele interview?

Tijdelijke expertise nodig?

Graag stellen we aan u voor: Experts on demand, de zzp’ers van FWG Progressional People. U kunt hen inzetten bij het ontwikkelen van strategisch HR-beleid, een verandertraject of fusie. Maar ook bij vraagstukken rondom flexibele personeelsinzet, duurzame inzetbaarheid, management development, conflictbeheersing of arbeidsrecht.

Bekijk de profielen

Aansprekende functiebeschrijvingen

Omdat medewerkers zich vaak niet herkenden in hun functiebeschrijving, ontwikkelde Philadelphia in samenwerking met FWG nieuwe functieprofielen in een heel nieuw format, in begrijpelijke taal. Heeft u ook interesse in een nieuwe opzet van uw functiebeschrijvingen?

Meer informatie

Arkin winnaar HR Zorg Award 2019

GGZ-organisatie Arkin heeft de Nationale HR Zorg Award 2019 gewonnen. Bestuurder Dick Veluwenkamp ontving de prijs uit handen van de bekende verpleegkundige en blogger Tommie Niessen. Arkin won met het project ‘Arkin Ontregelt’, dat behandelaren in staat stelt om alléén nog vast te leggen wat nodig is voor de kwaliteit van zorg.

Lees verder