Interview FWG in FNV Magazine

20/06/2019

Technologie gaat de gezondheidszorg fundamenteel veranderen. Dat is één van de belangrijkste ontwikkelingen die FWG schetste in de laatste HR Trendmonitor Zorg. Onze senior onderzoekers Irene van de Glind en Peter Andriessen werden voor FNV Magazine Zorg & Welzijn geïnterviewd over technologie, en specifiek het onderwerp robotica.

Samen met Niko Manshanden, adviseur medezeggenschap en functiewaardering bij FNV, spraken zij over de diverse ontwikkelingen en wat die betekenen voor het werk. Ze waren het er over eens dat je techniek niet zomaar kunt inzetten. Peter: ‘De organisatie moet een visie hebben op wat zij onder goede zorg verstaat en vanuit die visie de rol van techniek bepalen. Daar past vervolgens een visie bij over hoe je het werk wilt organiseren.’ Niko Manshanden wijst erop dat je goed moet kijken naar het probleem dat je met de inzet van robotica wilt oplossen. Wat vindt de medewerker? Die vraag wordt veel te weinig gesteld, vindt hij.

Benieuwd naar het hele interview?

Maak kans op de Nationale HR Zorg Award 2019!

Heeft uw organisatie een creatief, innovatief of duurzaam project dat bijdraagt aan meer werkplezier? Dat mensen meer vertrouwen en eigen regie geeft? Of dat ruimte maakt voor talent, passie en vakmanschap? Stuur het project in en win de Nationale HR Zorg Award 2019!

Insturen

Onderzoek naar HR-rollen in de zorg

Na het onderzoek voor de HR Trendmonitor Zorg eind 2018, bleven de FWG-onderzoekers achter met een aantal vragen, onder andere over de rol die HR-managers in de zorg hebben. Daarom is FWG onlangs een verdiepend HR-onderzoek gestart, in samenwerking met Tilburg University en Dave Ulrich. Doet u ook mee?

Meer informatie

Community ‘Chief Happiness Officers’ van start

Op 7 mei vond de officiële aftrap plaats van de ‘Chief Happiness Officers’ community. Zo’n 100 mensen uit ruim 80 zorgorganisaties hebben zich inmiddels aangemeld voor de community. Doel is om gelijkgestemden samen te brengen, elkaar te inspireren en zich gezamenlijk in te zetten voor de missie: 1 miljoen gelukkige medewerkers in de zorg.

Lees verder