Junior adviseur HR / Functiewaardering in de zorg

We zoeken een scherpe, nieuwsgierige junior adviseur die ons adviesteam wil versterken. Iemand die oprecht wil weten wat een leefstijlcoach of 3D-operator nu eigenlijk doet. Iemand die dit vervolgens helder in kaart kan brengen, en ook nog kan uitleggen hoe functies zich tot elkaar verhouden. Als junior adviseur ga je meteen op pad naar zorgorganisaties in Nederland. Je bent een sparringpartner voor HR-professionals en managers en geeft als specialist inzicht in functies, de waardering daarvan en de ontwikkelperspectieven voor de toekomst.

Wie zoeken we?

Je bent een nieuwsgierige onderzoeker, vriendelijke vragensteller, objectieve analist en heldere adviseur. Ineen. Je houdt ervan zaken te doorgronden en van daaruit te adviseren. Of het nu om een veranderende zorgorganisatie gaat of om een complex functiewaarderingssysteem. Het lijkt je leuk om vanuit jouw expertise mensen in de zorg helderheid te geven over hun positie en zorgorganisaties te ondersteunen in hun HR-beleid.

Wat ga je doen?

Als junior adviseur duik je meteen in het diepe. Onze systeemexperts maken je wegwijs in onze functiewaarderingssystemen en daarnaast werk je direct met collega-adviseurs aan volwaardige opdrachten. Je leert de vragen van zorgorganisaties kennen, stelt functiebeschrijvingen op, waardeert deze en adviseert het management en HR-afdelingen van zorgorganisaties over het werken in de zorg. Als je een paar maanden hebt meegedraaid, geef je zelf ook trainingen aan HR-professionals.

Met wie ga je werken?

Bij FWG Progressional People werk je met ruim vijftig adviseurs en systeemexperts voor zo’n 800 zorgorganisaties in Nederland. Wij doen doorlopend onderzoek naar trends en ontwikkelingen in de zorg, zijn expert in functiewaardering en geven advies in organisatie-, team- en talentontwikkeling.

Wat vragen we?

Je hebt een hbo of universitaire opleiding afgerond in Organisatiewetenschappen, Bedrijfskunde of HRM, en hebt minimaal een jaar werkervaring in HR, recruitment of consultancy. Je bent analytisch sterk, werkt graag samen en hebt gevoel voor politieke verhoudingen. Je bent daarnaast energiek, resultaatgericht en durft kritisch te zijn.

Wil je meer weten of solliciteren?

Maak alvast kennis met onze organisatie en ons team op www.fwg.nl. Heb je vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Ilse Dijkstra via 030 2669 400 of stuur direct je cv en motivatiebrief via vacatures@fwg.nl.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Innovatiekracht het grootst in de zorgsector

De innovatiekracht van zorgorganisaties is zeer groot ten opzichte van topsectoren zoals energie, chemie, transport en tuinbouw. Dit blijkt uit de FWG Monitor Innovatiekracht, een nieuw onderzoek van FWG in samenwerking met MarktMonitor en Human Insight onder 93 zorgbestuurders.

Lees verder

Themabijeenkomst 'Tech en werk'

Technologie zal de komende jaren grote impact hebben op de zorg. Maar wat zijn die trends en ontwikkelingen precies? Welke vormen van technologie zijn er? En wat voor effect hebben die op functies, taken, werkprocessen in uw organisatie? Laat u op 3 juni inspireren door voorbeelden uit de praktijk.

Aanmelden

Community ‘Chief Happiness Officers’ van start

Op 7 mei vond de officiële aftrap plaats van de ‘Chief Happiness Officers’ community. Zo’n 80 mensen uit ruim 60 zorgorganisaties hebben zich inmiddels aangemeld voor de community. Doel is om gelijkgestemden samen te brengen, elkaar te inspireren en zich gezamenlijk in te zetten voor de missie: 1 miljoen gelukkige medewerkers in de zorg.

Lees verder