Klanttevredenheid stijgt met Matchmaker Zorg

09/02/2017

Gezinnen met een pasgeboren kind werden de afgelopen maanden op basis van persoonlijke voorkeuren gematcht aan een kraamverzorgende van de Brabantse organisatie Welkom Kraamzorg. Zij maakten gebruik van de Matchmaker Zorg, een innovatieve applicatie van FWG. De ervaringen in de deelnemende regio zijn positief. Binnenkort kunnen alle klanten van Welkom Kraamzorg er gebruik van maken.

 

De Matchmaker Zorg koppelt klanten en medewerkers op basis van voorkeuren, talenten, persoonlijkheid en behoeften. Doel van de pilot bij Welkom Kraamzorg was om het gebruik van de Matchmaker Zorg in de praktijk te testen en te onderzoeken wat de toegevoegde waarde van de applicatie is voor klanten, medewerkers en de organisatie. De pilot vond plaats in 2016 in vier teams binnen regio Maasland.

En het werkt: de klanttevredenheid was al hoog, maar is bij de kraamverzorgenden die werden geplaatst via de Matchmaker Zorg verder gestegen. Hilde Verbruggen, directeur van Welkom kraamzorg: “Vanaf het begin van de deelname aan het pilotproject Matchmaker Zorg zijn wij erg enthousiast. Wij zijn continu op zoek naar het verbeteren van onze kraamzorg. Wij streven altijd naar het leveren van goede zorg, maar door de inzet van Matchmaker Zorg zorgen wij ook nog voor de beste match.”

“Het lijkt wel een date!”, was de positieve reactie van een klant van Welkom Kraamzorg die haar voorkeuren kon aangeven in de Matchmaker Zorg. Klanten vonden met name de persoonlijke kenmerken van de kraamverzorgende van belang. Heb je graag een rustig of energiek persoon? Iemand die structuur boven alles stelt, of juist heel flexibel kan inspringen? Maar ook: vind je het van belang dat iemand van honden houdt, of het leuk vindt om activiteiten met broertjes en zusjes te ondernemen? Naast het intakegesprek biedt de Matchmaker waardevolle extra informatie voor de juiste match.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder