7 juli: Inspiratiesessie ‘Veerkrachtige teams tijdens en na corona’

17/06/2020

Leidinggevenden en teamcoaches in de zorg staan in deze ongekende tijden voor de opgave om hun mensen te begeleiden bij het verwerken van de indringende periode rondom corona en bij te dragen aan toekomstbestendig herstel. Om hen te ondersteunen bij dit zo belangrijke proces bieden wij de nieuwe dienst ‘Veerkachtige teams’ aan. Centraal hierin staat het mentaal gezond houden en voorkomen van uitval van zorgprofessionals, in en buiten de frontlinie. Hierbij kijken we ook naar hoe het team er sterker uit kan komen; kan het team ook vruchten plukken van de ‘lessons learned’ en de nieuw ontdekte krachten en kwaliteiten?

Inspiratiesessie: direct zelf aan de slag

Op 7 juli organiseren we de Inspiratiesessie Veerkrachtige teams. Hierin reiken we diverse theorieën, handvatten en tools aan die direct in de praktijk  toe te passen zijn bij het inventariseren van de impact op het team en het verwerken van de ervaringen. De sessie geeft inzicht in de factoren die een rol spelen bij de emotionele balans en veerkracht van mensen en levert handvatten op om hen, zowel individueel als op teamniveau, te begeleiden na de emotioneel belastende periode.

Voor wie

De sessie is gericht op leidinggevenden en teamcoaches in de zorg. Daarnaast kan de sessie voor de HR-afdeling een goede kijk geven op de werkwijze binnen het complete aanbod ‘Veerkrachtige teams’, waaronder  begeleiding op maat .

 

 

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

LEES VERDER

NIEUW: FWG TRENDRAPPORT VVT

Het FWG Trendrapport VVT geeft een helder en inspirerend overzicht van de meest richtinggevende trends en ontwikkelingen in de VVT-branche. Denk aan nieuwe zorgconcepten die het begrip ‘thuis’ verruimen, het werken vanuit een leefplezierkader, het streven naar maatwerk voor iedereen, het verpleeghuis als interventiecentrum, en de wens om zorg te voorspellen en te voorkomen.

Lees verder