Bas Schiebaan

• Positionering HR • Strategisch HR-beleid en HR analytics • Reorganisatie en sociaal plan • Organisatieontwikkeling •

Strategisch denken, pragmatisch doen

Profiel

Bas helpt zorgorganisaties om beter, slimmer en flexibeler in te spelen op veranderingen om hen heen, waardoor ze blijvend beter resultaten behalen. Hij heeft de afgelopen tien jaar VVT-instellingen van binnenuit door grote transities begeleid. Als directeur en als strategisch adviseur in het speelveld van bestuur, toezicht, management, ondernemingsraad en vakbonden. Bas verbindt organisatiegedrag aan de bedoeling en onderbouwt dat met data. Om van daaruit op zoek te gaan naar de best werkbare oplossing voor alle partijen. ‘Inzicht in je personele situatie en strategische risico’s is essentieel in een sector waarin personeel 70% van je kosten is en 90% van je kwaliteit. Je moet als organisatie willen weten wat je personele situatie is en wat je eraan kan doen.’ Dat is wat Bas realiseert. Enerzijds door de afdeling HRM beter in positie te brengen. Anderzijds door het medewerkersvraagstuk te verhelderen. Zodat je er wat aan kan doen, zelf of met hulp van Bas. Strategisch denken, pragmatisch doen.

Recente projecten

  • Hei-sessie met MT-HRM over de vraag hoe HRM meer van waarde kan zijn – VVT-organisatie in Zuid-Holland
  • Bestuursadviseur, diverse vraagstukken – Amstelring, Amsterdam
    • Verloop kwalitatief en kwantitatief in kaart brengen i.s.m. VU: is het werken in de zorg wel leuk genoeg?
    • Scenarioanalyse met bestuur over transitie ondersteunende diensten
    • Overdracht bedrijfsonderdeel HbH aan externe marktpartij
    • Sociaal plan & alignment bij sluiting zorglocatie


Wilt u meer weten over Bas Schiebaan en/of een offerte aanvragen om hem in te zetten voor uw vraagstuk? Neem dan contact op met Floortje Schiks of Annemiek Pater via 030-2669 400.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder