Chris-Jan van Leeuwen

Senior adviseur

Chris-Jan heeft zijn gehele carrière geopereerd in politieke omgevingen. Hij heeft veel ervaring met de diverse belangen van vakbonden, werkgeversorganisaties en onderhandelingen aan cao-tafels. Bij PFZW HR Advies kwam hij voor het eerst in aanraking met SPP, zowel op cao- als werkgeversniveau. Hij heeft diverse zorgorganisaties geholpen om SPP en HR analytics op een pragmatische manier in te zetten. ‘SPP is thema nummer één in de zorg, maar het wordt te vaak gezien als doel in plaats van middel. Ik krijg er energie van om in een organisatie te duiken, deze inzicht te geven in het gewenste personeelsbestand én te helpen met de implementatie van SPP, tot op het niveau van de werkvloer.’

Expertises:

  • Strategische personeelsplanning (SPP)
  • Duurzame inzetbaarheid (generatiebeleid)
  • Arbeidsvoorwaardenvorming
  • Cao-vraagstukken (harmonisering inclusief sociaal plan)

030-2669 469

Nieuw praktijkvoorbeeld: Helpende plus

Wij stuiten regelmatig op functies die al wel in de zorg voorkomen, maar (nog) niet als ijkfunctie in het FWG-systeem opgenomen kunnen worden. Om u toch te helpen met de beschrijving, hebben wij praktijkvoorbeelden opgesteld. Nét gepubliceerd: de helpende plus!

Bekijk de praktijkvoorbeelden

Publicatie 10 jaar trendonderzoek in de zorg

Tien trends en tien experts-van-het-eerste-uur: hoe kijken zij terug op hun uitspraken van tien jaar geleden? En wat is volgens hen de waarde van trendonderzoek? Tien jaar na het verschijnen van het eerste trendrapport hebben wij deze inkijkjes in verleden en heden gebundeld in één publicatie.

Bestellen

Tijdelijke expertise nodig?

Graag stellen we aan u voor: Experts on demand, de zzp’ers van FWG Progressional People. U kunt hen inzetten bij het ontwikkelen van strategisch HR-beleid, een verandertraject of fusie. Maar ook bij vraagstukken rondom flexibele personeelsinzet, duurzame inzetbaarheid, management development, conflictbeheersing of arbeidsrecht.

Bekijk de profielen