Hans Krikke

• Conflictbeheersing • Organisatieverandering • Coördinator Experts on demand •

Hans is een ervaren bemiddelaar en adviseur. Als voormalig HR-manager is hij bekend met beide kanten van de tafel. Hij is gespecialiseerd in zowel bemiddeling bij conflicten als in advisering bij veranderingen in organisaties. Conflicten en veranderingen hebben één ding gemeen: ze werken vaak verlammend op samenwerking en organisatie. Hans treedt op als mediator in arbeidsconflicten – van werkvloer tot boardroom – en begeleidt partijen in het vinden van aanvaardbare oplossingen in zakelijke geschillen. Daarnaast begeleidt hij directies en HR-afdelingen in het realiseren van strategische doelen rondom actuele thema’s als vitaliteit, flexibilisering, capaciteitsmanagement en verzuimreductie.

Coördinator Experts on demand 
Naast zijn werk als mediator en adviseur op interim basis, is Hans ook algemeen coördinator van de Experts on demand pool van FWG Progressional People. Heeft u een vraagstuk waarbij u Hans, of een van de andere Experts on demand wilt inzetten? Dan kunt u voor meer informatie en een offerte contact met hem opnemen.

030-2669 400 / 06-54765236

Nieuw praktijkvoorbeeld: Helpende plus

Wij stuiten regelmatig op functies die al wel in de zorg voorkomen, maar (nog) niet als ijkfunctie in het FWG-systeem opgenomen kunnen worden. Om u toch te helpen met de beschrijving, hebben wij praktijkvoorbeelden opgesteld. Nét gepubliceerd: de helpende plus!

Bekijk de praktijkvoorbeelden

Publicatie 10 jaar trendonderzoek in de zorg

Tien trends en tien experts-van-het-eerste-uur: hoe kijken zij terug op hun uitspraken van tien jaar geleden? En wat is volgens hen de waarde van trendonderzoek? Tien jaar na het verschijnen van het eerste trendrapport hebben wij deze inkijkjes in verleden en heden gebundeld in één publicatie.

Bestellen

Tijdelijke expertise nodig?

Graag stellen we aan u voor: Experts on demand, de zzp’ers van FWG Progressional People. U kunt hen inzetten bij het ontwikkelen van strategisch HR-beleid, een verandertraject of fusie. Maar ook bij vraagstukken rondom flexibele personeelsinzet, duurzame inzetbaarheid, management development, conflictbeheersing of arbeidsrecht.

Bekijk de profielen