Irene van de Glind

Senior onderzoeker

Irene startte in 2018 als senior onderzoeker op de afdeling Research & Development. Ze schreef onder meer vijf brancheboekjes, waarin trends en ontwikkelingen uit het trendrapport zijn vertaald naar de verschillende zorgbranches en de effecten op functies. Ook schreef zij het NVZ themahoofdstuk Ziekenhuisprofessionals maken de toekomst! In 2016 promoveerde Irene aan de Radboud Universiteit op het onderwerp: implementatie van leefstijlinterventies in de patiëntenzorg in Nederland. Momenteel ontwikkelt Irene samen met team Arbeidsmarkt de Tech Impact Scan.

Irene is een expert in kwalitatief onderzoek, het ontwerpen van beleids -en procesevaluaties en consensus methoden. Als gezondheidswetenschapper en bestuurskundige is zij het gewend om te werken op het snijvlak van verschillende wetenschappelijke disciplines, iets wat bijzonder behulpzaam is bij het bestuderen van complexe vraagstukken.

Expertises

  • Wetenschappelijk onderzoek
  • Trends en ontwikkelingen in de zorg
  • De invloed van (zorg)technologie op werk
  • Tekst en redactie van trendrapporten en onderzoeksartikelen

Contactgegevens

Vind Irene op LinkedIn

030-2669 445

Themabijeenkomst Sweet Sixty

Hoe praat u met uw 60+ medewerkers over langer doorwerken? In 2010 stopten we gemiddeld nog met werken op 62,5 jaar, in 2017 was dat al op 64,5 jaar. Langer doorwerken is een feit, maar hoe zorgt u ervoor dat uw medewerkers van 60 jaar en ouder met plezier, vitaal en productief blijven werken?

Meer informatie

FWG Deep Dive Sessies

Speciaal voor onze abonnementhouders organiseren we in oktober de ‘FWG Deep Dive Sessies’, waarin we u graag persoonlijk meer vertellen over de ontwikkelingen en wijzigingen. En we besteden aandacht aan de impact van technologische ontwikkelingen op het werken in de zorg en, specifiek, op functies.

Lees verder

Arkin winnaar HR Zorg Award 2019

GGZ-organisatie Arkin heeft de Nationale HR Zorg Award 2019 gewonnen. Bestuurder Dick Veluwenkamp ontving de prijs uit handen van de bekende verpleegkundige en blogger Tommie Niessen. Arkin won met het project ‘Arkin Ontregelt’, dat behandelaren in staat stelt om alléén nog vast te leggen wat nodig is voor de kwaliteit van zorg.

Lees verder