Richard Weijenberg

• HR-management en -advies • Projectmanagement • Bedrijfsvoering • Verzuim • Teamontwikkeling & coaching •

De verbindende schakel tussen strategie en praktijk

Profiel

Richard is een man van de zorg. Ooit begonnen als verpleegkundige is hij doorgegroeid naar eindverantwoordelijke HR-functies in diverse omgevingen als de gehandicaptenzorg, ziekenhuisbranche en VVT. Hij schakelt makkelijk tussen directie, management en de mensen op de werkvloer. ‘Ik hecht niet zo aan status. Ik vind het fijn een bijdrage te kunnen leveren aan de invulling van goed werkgeverschap. Dat betekent voor mij een solide basis leggen en alle randvoorwaarden scheppen zodat mensen goed hun werk kunnen doen.’ Richard is breed inzetbaar, van HR-projectimplementatie tot interim management. Hij kan goed luisteren, doorziet zaken snel en brengt structuur en overzicht in complexe zaken. Zijn kracht is dat hij als verbindende schakel kan optreden tussen strategie en de dagelijkse praktijk.

Recente projecten

  • Projectleider HR a.i. – Siza Het Dorp, Arnhem
  • Beleidsadviseur HRM a.i. – Vincent van Gogh, Venray
  • Strategisch organisatieadviseur HRM a.i. – Omring, Hoorn


Wilt u meer weten over Richard Weijenberg en/of een offerte aanvragen om hem in te zetten voor uw vraagstuk?
Neem dan contact op met Hans Krikke, coördinator Experts on demand bij FWG Progressional People, via 030-2669 400 of hkrikke@fwg.nl.

Nieuw praktijkvoorbeeld: Helpende plus

Wij stuiten regelmatig op functies die al wel in de zorg voorkomen, maar (nog) niet als ijkfunctie in het FWG-systeem opgenomen kunnen worden. Om u toch te helpen met de beschrijving, hebben wij praktijkvoorbeelden opgesteld. Nét gepubliceerd: de helpende plus!

Bekijk de praktijkvoorbeelden

Publicatie 10 jaar trendonderzoek in de zorg

Tien trends en tien experts-van-het-eerste-uur: hoe kijken zij terug op hun uitspraken van tien jaar geleden? En wat is volgens hen de waarde van trendonderzoek? Tien jaar na het verschijnen van het eerste trendrapport hebben wij deze inkijkjes in verleden en heden gebundeld in één publicatie.

Bestellen

Tijdelijke expertise nodig?

Graag stellen we aan u voor: Experts on demand, de zzp’ers van FWG Progressional People. U kunt hen inzetten bij het ontwikkelen van strategisch HR-beleid, een verandertraject of fusie. Maar ook bij vraagstukken rondom flexibele personeelsinzet, duurzame inzetbaarheid, management development, conflictbeheersing of arbeidsrecht.

Bekijk de profielen