Richard Weijenberg

• HR-management en -advies • Projectmanagement • Bedrijfsvoering • Verzuim • Teamontwikkeling & coaching •

De verbindende schakel tussen strategie en praktijk

Profiel

Richard is een man van de zorg. Ooit begonnen als verpleegkundige is hij doorgegroeid naar eindverantwoordelijke HR-functies in diverse omgevingen als de gehandicaptenzorg, ziekenhuisbranche en VVT. Hij schakelt makkelijk tussen directie, management en de mensen op de werkvloer. ‘Ik hecht niet zo aan status. Ik vind het fijn een bijdrage te kunnen leveren aan de invulling van goed werkgeverschap. Dat betekent voor mij een solide basis leggen en alle randvoorwaarden scheppen zodat mensen goed hun werk kunnen doen.’ Richard is breed inzetbaar, van HR-projectimplementatie tot interim management. Hij kan goed luisteren, doorziet zaken snel en brengt structuur en overzicht in complexe zaken. Zijn kracht is dat hij als verbindende schakel kan optreden tussen strategie en de dagelijkse praktijk.

Recente projecten

  • Projectleider HR a.i. – Siza Het Dorp, Arnhem
  • Beleidsadviseur HRM a.i. – Vincent van Gogh, Venray
  • Strategisch organisatieadviseur HRM a.i. – Omring, Hoorn


Wilt u meer weten over Richard Weijenberg en/of een offerte aanvragen om hem in te zetten voor uw vraagstuk?
Neem dan contact op met Hans Krikke, coördinator Experts on demand bij FWG Progressional People, via 030-2669 400 of hkrikke@fwg.nl.

Tijdelijke expertise nodig?

Graag stellen we aan u voor: Experts on demand, de zzp’ers van FWG Progressional People. U kunt hen inzetten bij het ontwikkelen van strategisch HR-beleid, een verandertraject of fusie. Maar ook bij vraagstukken rondom flexibele personeelsinzet, duurzame inzetbaarheid, management development, conflictbeheersing of arbeidsrecht.

Bekijk de profielen

Aansprekende functiebeschrijvingen

Omdat medewerkers zich vaak niet herkenden in hun functiebeschrijving, ontwikkelde Philadelphia in samenwerking met FWG nieuwe functieprofielen in een heel nieuw format, in begrijpelijke taal. Heeft u ook interesse in een nieuwe opzet van uw functiebeschrijvingen?

Meer informatie

Arkin winnaar HR Zorg Award 2019

GGZ-organisatie Arkin heeft de Nationale HR Zorg Award 2019 gewonnen. Bestuurder Dick Veluwenkamp ontving de prijs uit handen van de bekende verpleegkundige en blogger Tommie Niessen. Arkin won met het project ‘Arkin Ontregelt’, dat behandelaren in staat stelt om alléén nog vast te leggen wat nodig is voor de kwaliteit van zorg.

Lees verder