Richard Weijenberg

• HR-management en -advies • Projectmanagement • Bedrijfsvoering • Verzuim • Teamontwikkeling & coaching •

De verbindende schakel tussen strategie en praktijk

Profiel

Richard is een man van de zorg. Ooit begonnen als verpleegkundige is hij doorgegroeid naar eindverantwoordelijke HR-functies in diverse omgevingen als de gehandicaptenzorg, ziekenhuisbranche en VVT. Hij schakelt makkelijk tussen directie, management en de mensen op de werkvloer. ‘Ik hecht niet zo aan status. Ik vind het fijn een bijdrage te kunnen leveren aan de invulling van goed werkgeverschap. Dat betekent voor mij een solide basis leggen en alle randvoorwaarden scheppen zodat mensen goed hun werk kunnen doen.’ Richard is breed inzetbaar, van HR-projectimplementatie tot interim management. Hij kan goed luisteren, doorziet zaken snel en brengt structuur en overzicht in complexe zaken. Zijn kracht is dat hij als verbindende schakel kan optreden tussen strategie en de dagelijkse praktijk.

Recente projecten

  • Projectleider HR a.i. – Siza Het Dorp, Arnhem
  • Beleidsadviseur HRM a.i. – Vincent van Gogh, Venray
  • Strategisch organisatieadviseur HRM a.i. – Omring, Hoorn


Wilt u meer weten over Richard Weijenberg en/of een offerte aanvragen om hem in te zetten voor uw vraagstuk? Neem dan contact op met Floortje Schiks of Annemiek Pater via 030-2669 400.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder