Simone de Kok

• Verouderingsprocessen • Duurzame inzetbaarheid • Organisatieadvies • (Team)coaching •

Omgaan met de ouder wordende mens

Profiel

Simone is een toegepast gerontoloog. Oftewel: ze weet alles over de individuele, sociale en maatschappelijke gevolgen van het ouder worden. Simone geeft cliënten, medewerkers en organisaties in de ouderenzorg advies en handvaten over hoe om te gaan met verouderingsprocessen. Hierbij onderhoudt ze vaak nauw contact met HR. ‘In mijn ogen gaat het in de ouderenzorg niet alleen over goede zorg, maar veel meer over welbevinden, wonen, leven. Ik merk dat steeds meer organisaties de transitie willen maken naar meer aandacht voor de mens. Maar ze worstelen vaak met de praktische invulling. Ik geef organisaties advies door met een brede blik naar de cliënt en zijn sociale en functionele omgeving te kijken. Eventueel kan ik ook ondersteuning bieden bij de implementatie, bijvoorbeeld door middel van (team)training en/of coaching.’

Recente projecten

  • Teamcoach – Nobamacare, Heerlen
  • Adviseur – TWB, Thuiszorg met aandacht, Roosendaal
  • Deskundige – CCE, Utrecht (diverse consultaties)


Wilt u meer weten over Simone de Kok en/of een offerte aanvragen om haar in te zetten voor uw vraagstuk? Neem dan contact op met Floortje Schiks of Annemiek Pater via 030-2669 400.

Veerkrachtige teams, tijdens en na corona

Om zorgprofessionals in en buiten de frontlinie mentaal gezond te houden en uitval te voorkomen, is monitoring en begeleiding nu meer dan ooit essentieel. Om leidinggevenden en teamcoaches te ondersteunen bij de begeleiding van hun teams tijdens en na de indringende periode rondom corona, biedt FWG Progressional People nu ‘Veerkrachtige teams’.

Lees verder

Hoe verandert corona het werken in de zorg?

FWG doet al ruim tien jaar trendonderzoek in de zorg. Normaal gesproken zou dat dit jaar resulteren in een nieuw FWG Trendrapport over de trends en ontwikkelingen in de sector. Vanwege de impact van de coronacrisis op de gezondheidszorg, publiceren we dit jaar daarom de ‘FWG-essays’: een reeks over de vraag hoe corona het werken in de zorg verandert.

DOWNLOAD ESSAY 3

Helpende hand op HR nodig?

Tienduizenden mensen hebben zich aangemeld om het primaire proces te ondersteunen. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat ook uw HR-afdeling een hectische tijd doormaakt. Heeft u een paar extra handjes nodig? Neem dan gerust contact op met FWG Progressional People.

Lees verder